Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
prefab aanbouw met verdieping

Prefab aanbouw

Behoefte aan een aanpalende kangoeroewoning, een rustig thuiskantoor of een extra hobbykamer? Met een prefab aanbouw zit je dan goed! Dit is een directe toevoeging aan je gevel met een losstaand bouwwerk. Prefab staat voor ‘prefabricated’ en verwijst naar het feit dat deze bouwwerken (grotendeels) in de fabriek worden samengesteld. Geïnteresseerd? Lees dan snel verder!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prefab aanbouw: prijs
Belangrijke aandachtspunten
Alternatieven voor prefab aanbouw
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een prefab aanbouw?

Prefab is de meest geschikte oplossing voor wie snel de bewoonbare oppervlakte van z’n huis wil uitbreiden. Kiezen voor een prefab aanbouw heeft verschillende voordelen:

 • Snelle levertijd: een vakbedrijf stelt een prefab aanbouw grotendeels in een fabriek of atelier samen. De weersomstandigheden kunnen dus geen roet in het eten gooien. Gemiddeld duurt de bouw zo’n 10 à 12 weken, afhankelijk van de agenda van je gekozen aannemer.
 • Geen grote bouwwerf: nog een voordeel is dat je geen maandenlange bouwwerf aan huis hebt. Er zijn natuurlijk wel voorbereidende werken nodig, maar verder is er weinig sloop- of breekwerk vereist. De aanbouw wordt meestal sleutel-op-de-deur afgeleverd én geplaatst.
 • Duurzaam: voor prefab constructies richten fabrikanten zich meestal op hoogwaardige houtskeletbouw. Dit maakt efficiënte isolatie mogelijk en zorgt voor een duurzaam eindresultaat dat voldoet aan alle hedendaagse bouwvereisten.
 • Verschillende vormgevingsmogelijkheden: bij prefab heb je minder keuzevrijheid dan bij maatwerk, maar bij de meeste vakbedrijven heb je toch nog wat vrijheid qua bouwstijl, afmetingen en afwerking. Wat dan niet mogelijk is, tast je het beste af tijdens het kennismakingsgesprek.
 • Flexibel: een prefab constructie kan je perfect verplaatsen. Als het niet mogelijk is om een complete prefab module te transporteren via een kraan, werken sommige aannemers met geprefabriceerde panelen die ze dan op de werf monteren en afwerken.
 • Waardevermeerdering huis: een extra leefruimte is een fraaie bijkomstigheid voor je huis. Daardoor stijgt de woningwaarde ook aanzienlijk, want zo’n aanbouw vergroot de bewoonbare oppervlakte van je huis.
 • Goedkoper: ten slotte is het geen geheim dat prefab toepassingen goedkoper zijn dan maatwerk. Dit is te verklaren doordat de ateliermedewerkers niet naar de werf hoeven te gaan,  maar ook omdat het bouwproces sneller én efficiënter is.

Droom jij van een prefab aanbouw? Dan zit je hier goed! Vul het formulier in, beschrijf je project en kom binnen enkele werkdagen in contact met professionele vakmensen. Start hier je aanvraag.

 

 

Prefab aanbouw: mogelijkheden

Geprefabriceerde aanbouw biedt meer architecturale vrijheid dan je op het eerste gezicht zou denken. Wanneer je in gesprek gaat met je aannemer, kan je de volgende onderdelen van je aanbouw helemaal zelf samenstellen:

 

 • Materiaal basisconstructie: de meeste aannemers kiezen altijd voor hout in de fabricatie van hun aanbouwmodules. Ben je toch op zoek naar een andere realisatie? Dan kan je bij bepaalde fabrikanten ook terecht voor een staalframe.
 • Afmetingen: een module die mooi aansluit op je woning vergt een nauwkeurige opmeting. Daarom meet het vakbedrijf elke prefab module goed op. Daarna volgt pas het definitieve ontwerp.
 • Indeling: maak je graag van je prefab aanbouw een slaapkamer of badkamer? Dan zal de indeling er ongetwijfeld anders uitzien dan wanneer je een keuken wil. Wist je trouwens dat je ook kan kiezen voor een prefab aanbouw met een extra verdieping? Zo creëer je in 1 keer nóg meer ruimte.
 • Ramen en beglazing: wil je grote raampartijen? Of is dat niet nodig? Bespreek met je expert wat je mooi vindt en welke punten voor jou belangrijk zijn. Geen enkele realisatie is onbespreekbaar.
 • Binnenafwerking: in bepaalde gevallen kan je ervoor kiezen om je aanbouw volledig afgewerkt te laten leveren of om ze casco te plaatsen. Kies je voor deze eerste optie? Dan legt je aannemer ook alvast alle noodzakelijke voorzieningen aan. 
 • Gevelbekleding: hoe wil je de buitenkant van je aanbouw laten afwerken? Hou je van een authentieke look? Kies dan voor houten gevelbekleding. Wil je dat de aanbouw past bij de bakstenen van je woning? Dan is het ook mogelijk om steenstrips te kiezen.
 • Daktype en -afwerking: veel particulieren kiezen voor een plat dak voor hun aanbouw. Dat oogt niet alleen netjes, maar die kan je eventueel ook nog afwerken met groendakcassettes. Of je kan makkelijk extra zonnepanelen laten plaatsen. Toch is een ander daktype zeker mogelijk.

 

Laat je adviseren door een gespecialiseerde aannemer

Plan je om je woning te verbeteren met een mooie prefab aanbouw? Dan raden we aan om een een ervaren aannemer in te schakelen. Samen bedenken jullie ongetwijfeld een prachtige prefab realisatie die voldoet aan al je wensen en eisen.

Interesse? Kom dan gratis in contact met verschillende specialisten actief in je buurt via ons aanvraagformulier. Ga hier van start.

 

prefab aanbouw met verdieping

 

 

Prefab aanbouw: prijs

Een prefab aanbouw is niet goedkoop. Het totale prijskaartje hangt o.a. af van de voorbereidende werken, de materialen, de oppervlakte (in m²) en de afwerkingsgraad. Gemiddeld betaal je zo’n € 1.200 à 2.000 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Bij bepaalde fabrikanten ligt de kostprijs per m² wel iets lager als de aanbouw groter is. Het komt dus voor dat je voor een middelgrote aanbouw van 12 à 15 m² tussen de € 19.500 à 25.000 (excl. btw, incl. plaatsing) betaalt.

LET OP: de prijs voor een prefab constructie ligt gemiddeld genomen lager dan voor maatwerk, maar toch kunnen de prijzen flink variëren. Daarom blijft het slim om contact op te nemen met verschillende professionals. Zo heb je snel een beeld van de prijs voor jouw project. Vul hier het aanvraagformulier in.

 

 

Kant en klare aanbouw: aandachtspunten

Wanneer je kiest voor een prefab houtskelet aanbouw, moet je nog rekening houden met een paar aandachtspunten. Dat zijn…

 

 • Stijl woning: sta bij het ontwerp van je aanbouw zeker stil bij de huidige stijl van je woning. Wil je dit ook voor je aanbouw? Of kies je juist voor een contrasterende uitvoering? Zo vormen verticale houten planchetten bv. een mooi contrast met een traditionele gevelsteen.
 • Bestemming aanbouw: bepaal van tevoren wat je precies wil. Hoe meer je aannemer weet, hoe makkelijker hij dit allemaal aan het ontwerp kan toevoegen. Achteraf nog een extra waterleiding of afvoerbuis plaatsen, is een stuk complexer én duurder.
 • Bouweisen: een aanbouw is een volwaardig deel van je woning. Daarom moet die ook voldoen aan de normen van een nieuwbouwwoning. Denk maar aan een optimale isolatie, aangepaste ramen, hoogwaardig glas, ventilatie, verwarming, …
 • Fundering: bij de montage van een aanbouw is een stevige fundering cruciaal. Het grondwerk is namelijk belangrijk om verzakkingen te vermijden.
 • Constructieberekening: combineer je de werken met een geveldoorbraak? Dan moet je de hulp inroepen van een architect voor een nieuwe constructieberekening. Zomaar een opening in de achtergevel maken is funest voor de stabiliteit van je huis.
 • Vergunning: soms is een bouwvergunning bij de uitbreiding van je woning verplicht. Of jij een vergunning nodig hebt, kan je makkelijk nagaan via het Omgevingsloket. Meestal is dat wel het geval als de aanbouw meer dan 30 cm uitsteekt boven de 1ste verdieping, als deze hoger is dan 5 meter en/of dieper dan 4 meter. Aan de voor- of zijkant van je huis heb je ook altijd een vergunning nodig. Onze tip? Doe de vergunningscheck via het Omgevingsloket of ga langs bij de gemeente als je een aanbouw overweegt. Zo vermijd je misverstanden.

 

Waarom een expert inschakelen?

Het maken en plaatsen van een prefab aanbouw is echt specialistenwerk. Een aannemer is op de hoogte van alle aandachtspunten. Zo ben je zeker van een mooie aanbouw, kant en klaar geleverd en afgewerkt. Kom gratis in contact met vakmensen in je regio.

 

 

Prefab aanbouw: 3 alternatieven

Met een prefab aanbouw creëer je binnen een relatief korte periode extra woonruimte, direct aan je woning. Is een kant en klare aanbouw toch niet helemaal wat je zoekt? Of ben je benieuwd naar de alternatieven? We sommen ze hieronder voor je op:

 

ALTERNATIEF 1: aanbouw op maat

prefab aanbouw

Vind je de beperktere vormgevingsmogelijkheden van een prefab aanbouw toch een te groot nadeel? Of heb je al een bepaalde unieke eindrealisatie in gedachten? Dan is een aanbouw op maat gegarandeerd de beste oplossing! In dit geval zijn de mogelijkheden eindeloos.

Prijs: op aanvraag

 

 

ALTERNATIEF 2: veranda

prefab aanbouw kosten

Een veranda is een nieuwe bouweenheid die overwegend uit glas en raamprofielen bestaat. Een groot verschil in vergelijking met een aanbouw die uit een houtskelet is opgetrokken. Ten slotte ligt ook de kostprijs van een veranda lager.

Prijs: gem. € 1.200 à 1.600 per m² (excl. btw, incl. plaatsing & afwerking)

 

 

ALTERNATIEF 3: uitbouw

prefab uitbouw

Bij een uitbouw vergroot je een bestaande ruimte van de woning. In dit geval wordt bv. een gedeelte aan de achterkant van de woning aangebouwd zodat je een grotere eetkamer of zithoek krijgt. Het gaat dan niet om een ‘losstaande’ aangebouwde unit aan de achter- of zijgevel, maar om een rechtstreekse uitbreiding van de bestaande ruimte.

Prijs: gem. € 20.000 à 50.000 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Vergelijk adviezen, prijzen, … & bespaar!

Of je nu kiest voor een prefab aanbouw of een uitbouw van je woning: je doet er goed aan om aan te kloppen bij een gespecialiseerde aannemer. Neem dan de tijd om het gewenste resultaat te bespreken. Dankzij hun expertise maak je gegarandeerd de beste keuze voor jouw woning die past bij je budget. Daarnaast ben je niet alleen zeker van een mooi eindresultaat, maar ook van een goede dienstverlening. En de kers op de taart? Soms levert samenwerken met een professional je ook nog eens een mooie korting op.

Sta je te popelen om die prefab aanbouw te realiseren? Kom dan nu in contact met een specialist via onze gratis offerteservice.

 

Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
tips aanbouw plaatsen
Aanbouw aan huis: Tips & inspiratie
lichtrijke aanbouw
Kiezen voor een aanbouw of serre?
aanbouw kosten
Aanbouw kosten
erker aanbouwen
Erker aanbouw
aanbouw houtskelet
Aanbouw houtskelet
tegelplafond verlichting
Tegelplafond
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
vuurvaste isolatie
3 soorten Vuurvaste isolatie
goedkoop verwarmen huis
Goedkoper verwarmen
klimaatplafond
Klimaatplafond
akoestische plafondpanelen
Akoestisch plafond
aanbouw kosten
Aanbouw kosten