Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
vuurvaste isolatie

3 soorten Vuurvaste isolatie

Tijdens het isoleren van een rookkanaal, een open haard of een pizza-oven is het verstandig om vuurvaste isolatie te gebruiken. Op die manier blijf je zeker veilig omdat de vlammen of de rook dan niet in direct contact staan met de omgeving. Welke vuurvaste isolatie gebruik je hiervoor? Wat zijn de pluspunten? En hoeveel kost het? Je leest het hier!

 

3 soorten vuurvaste isolatie

1. Vuurvaste isolatiestenen

2. Vuurvaste isolatieplaten

3. Vuurvaste isolatiedekens

Niet zeker welk vuurvast isolatiemateriaal je moet gebruiken? Dan kan je altijd advies vragen aan een isolatie-expert. Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes van professionals in je buurt!

vuurvaste isolatie

 

1. Vuurvaste isolatiestenen

Vuurvaste isolatiestenen hebben een erg hoge hittebestendigheid, tot maar liefst 1.650 graden Celsius. Deze soort isolatie ontstaat door het vermengen van gewone klei met chamotte en heeft een vrij brosse structuur. Je kan de isolatiestenen ook aan elkaar monteren met vuurvaste mortel. Vermijd hierbij het gebruik van cement, omdat de stenen het vocht uit de cement zullen zuigen.

 

Voordelen vuurvaste isolatiestenen

Het grootste pluspunt van isolatiestenen is de hittebestendigheid. Daarom zijn ze vooral geschikt voor ovens en rookkanalen. Maar welke voordelen zijn er nog meer? We sommen er een paar voor je op:

  • Licht: isolatiestenen zijn relatief licht. Daarom zijn ze erg makkelijk te verwerken in ovens en rookkanalen.
  • Barst niet: vuurvaste isolatiestenen hebben een hoge druksterkte en volumestabiliteit. Dit betekent dat ze bij hoge temperaturen niet zullen barsten (in tegenstelling tot normale bakstenen).
  • Zacht: het materiaal van isolatiestenen is erg zacht. Om die reden is het heel makkelijk om de stenen met een handzaag op maat te maken, en zijn er ook speciale vormen mogelijk.

 

Prijs vuurvaste isolatiestenen

Hoeveel kosten vuurvaste isolatiestenen? Gemiddeld kan je uitgaan van € 4 à 7 per vuurvaste isolatiesteen (incl. btw & excl. plaatsing), maar de exacte kostprijs is afhankelijk van een paar factoren. Denk aan de mate van hittebestendigheid, het formaat, de fabrikant, …

LET OP: dit is slechts een richtprijs. Ben je op zoek naar een specifiek prijsvoorstel voor vuurvaste isolatiestenen? Vraag dan meerdere offertes aan. Via onze offerteservice kom je gratis en vrijblijvend in contact met 2 à 3 professionals. Start je aanvraag hier!

 

Laat je vuurvaste isolatiestenen plaatsen door een professional!

Vuurvaste isolatiestenen mogen dan wel snel te verwerken zijn, maar toch is het aangeraden om een professional in te schakelen. Een isolatiespecialist weet perfect welk materiaal geschikt is in jouw situatie en voert de klus uit voor een eerlijke prijs. En door offertes van verschillende vakmensen te vergelijken maak je gegarandeerd een weloverwogen keuze.

Ben je op zoek naar een expert op gebied van vuurvaste isolatiestenen? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij specialisten in je buurt via onze offerteservice.

 

2. Vuurvaste isolatieplaten

Een vuurvaste isolatieplaat kan gemaakt zijn van verschillende grondstoffen, zoals vermiculiet of calcium silicaat. Ook dit isolatiemateriaal kan je gebruiken voor het bekleden van rookkanalen of als achterwand van een open haard of pizza oven. Voor de montage kan je de panelen eerst lijmen en daarna op metalen profielen schroeven.

 

Voordelen vuurvaste isolatieplaten

Hoe weet je of vuurvaste isolatieplaten geschikt zijn voor jouw woonsituatie? Hieronder vind je meerdere voordelen van het materiaal:

  • Duurzaam: vuurvaste isolatieplaten zijn vaak gemaakt van vermiculiet of calcium silicaat. Beiden zijn natuurlijke, ecologische, duurzame en hittebestendige grondstoffen.
  • Eenvoudig te bewerken: isolatieplaten kan je gemakkelijk met een handzaag op maat snijden. Je hebt hier dus geen speciaal gereedschap voor nodig.
  • Gemakkelijke montage: dit type vuurvaste isolatie is simpel te monteren. In de meeste gevallen moet je de panelen eerst lijmen en vervolgens op metalen profielen schroeven.

 

Prijs vuurvaste isolatieplaten

De prijs van vuurvaste isolatieplaten schommelt tussen € 35 – 150 per plaat (incl. btw & excl. plaatsing) en varieert dus behoorlijk. Hierbij speelt de dikte een belangrijke rol, maar ook de grootte en het type materiaal. Daarnaast kunnen de prijzen ook per fabrikant sterk verschillen.

OPGELET: dit bedrag is alleen een richtprijs. Op basis van jouw wensen kan de prijs van vuurvaste isolatieplaten dus hoger of lager uitkomen. Wil je graag een specifieke prijs voor dit soort isolatie? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van verschillende isolatiespecialisten in je buurt!

 

Laat je vuurvaste isolatieplaten monteren door een expert!

Vuurvaste isolatieplaten zijn makkelijk te bewerken. Toch blijft het handig om een specialist in te schakelen. Laat je de klus over aan zo’n professional? Dan ben je zeker dat het juiste materiaal wordt gebruikt en dat de montage correct verloopt. Om de vergelijking tussen arbeidskosten te maken, kan je verschillende offertes naast elkaar leggen.

Laat je graag je vuurvaste isolatieplaten plaatsen door een specialist? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij experts in je buurt via onze offerteservice.

 

3. Vuurvaste isolatiedekens

Een keramisch vuurvast deken is op verschillende manieren toe te passen. Zo kan je het gebruiken voor het opvullen van een rookkanaal, het isoleren van een kachel, een pizzaoven, … De keramisch gesponnen vezels in het deken zorgen voor brandveiligheid. Vuurvaste isolatiedekens zijn ook eenvoudig te plaatsen met binddraad.

 

Voordelen vuurvaste isolatiedekens

Naast de hoge hittebestendigheid van vuurvaste isolatiedekens zijn er nog meer voordelen om te noemen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  • Gemakkelijk te bewerken: vuurvaste isolatiedekens bestaan uit een licht en flexibel materiaal. Daardoor zijn ze heel snel op maat te snijden en te verwerken.
  • Goed bestand tegen thermische schokken: isolatiedekens zijn uitstekend bestand tegen thermische schokken. Dat zijn plotse temperatuursveranderingen. Daarom zijn vuurvaste isolatiedekens ook ideaal voor open haarden en pizza-ovens.
  • Overal inzetbaar: er bestaan vuurvaste isolatiedekens voor binnen én voor buiten. Let wel op: je kan een isolatiedeken voor binnen niet zomaar voor buiten gebruiken. Voor beide toepassingen zijn er specifieke soorten.

 

Prijs vuurvaste isolatiedekens

Net zoals bij isolatieplaten en -stenen is de prijs van vuurvaste isolatiedekens afhankelijk van de dikte, de soort, de grootte én de fabrikant. Reken daarom op een richtprijs van € 20 à 80 per strekkende meter (incl. btw & excl. plaatsing).

BELANGRIJK: de prijzen van vuurvaste isolatiedekens hangen af van verschillende factoren. Daarom is het bedrag hierboven slechts een indicatie. Ben je op zoek naar een prijsvoorstel op maat? Dan kan je hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij professionals in je buurt!

 

Laat je vuurvaste isolatiedekens plaatsen door een specialist!

Je kan ervoor kiezen om vuurvaste isolatiedekens zelf te plaatsen, maar met een expert profiteer je van vele extra voordelen. Zo ben je niet alleen zeker van een correcte en snelle plaatsing, maar krijg je ook nog professioneel advies. En voor de beste garantie op een eerlijke prijs, is het een goed idee om offertes naast elkaar te leggen.

Laat je de isolatieklus liever over aan een expert? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij isolatiespecialisten in je buurt via onze offerteservice.

Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
kruipruimte isoleren
Kruipruimte isoleren
Zoldervloer isoleren
Zoldervloer isoleren
isolatie luchtdicht
Luchtdicht isoleren: Werkwijze en weetjes
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
kelder isoleren plafond
Kelder plafond isoleren
Isolatie en het belang van een dampscherm
Isolatie en het belang van een dampscherm
Spouwmuurisolatie: Prijs & materialen voor na-isoleren
Spouwmuurisolatie: Prijs & materialen voor na-isoleren
plat dak isoleren buitenzijde
Plat dak isoleren buitenzijde
Voorwaarden spouwmuurisolatie: Welke gevels zijn (niet) geschikt?
Voorwaarden spouwmuurisolatie: Welke gevels zijn (niet) geschikt?
enkelsteens buitenmuur isoleren
Enkelsteens muur isoleren
Dakisolatie kosten
Dakisolatie kosten
Zolder Isoleren
Zolder Isoleren