Ga naar de inhoud

Voorwaarden spouwmuurisolatie: Welke gevels zijn (niet) geschikt?

Jouw woning isoleren via spouwmuurisolatie is een goed idee. De gevel moet wel aan enkele voorwaarden voldoen opdat de spouwmuur isoleren mogelijk is. Ontdek de ze in dit artikel. 

LEES ARTIKEL

Dakisolatie prijzen

Het isoleren van je dak levert zowel ecologische als financiële voordelen op. Maar aan welke prijzen kan je je verwachten? Hier vind je de belangrijkste prijsbepalers voor isolatiewerken aan het dak en enkele concrete richtprijzen.

LEES ARTIKEL

Spouwmuurisolatie: Prijs & materialen voor na-isoleren

Door het na-isoleren van je bestaande spouwmuren kan je heel wat energie uitsparen. In dit artikel ontdek je hoe spouwmuurisolatie in zijn werk gaat, welke isolatiematerialen hiervoor kunnen gebruikt worden en wat de kosten per vierkante meter zijn.

LEES ARTIKEL

Zoldervloer isoleren

Als je de zolder voornamelijk gebruikt als opslagruimte kies je er best voor om de vloer en niet het dak te isoleren. Zo moet je minder vierkante meters isoleren en verklein je ook het te verwarmen oppervlak. Methoden om de zoldervloer te isoleren vind je hier terug.

LEES ARTIKEL

Zolder Isoleren

Het isoleren van de zolder is één van de meest rendabele manieren van energiebesparing. Door een correcte plaatsing van isolatie bespaar je maar liefst 25% op je stookkosten.

LEES ARTIKEL

Luchtdicht isoleren: Werkwijze en weetjes

Door je woning luchtdicht af te werken haal je maximaal rendement uit je energiebesparende maatregelen. Hoe je luchtdicht kan isoleren en waarom luchtdichtheid een grote impact kan hebben op je verbruik lees je hier.

LEES ARTIKEL

Isolatie en het belang van een dampscherm

Met de hulp van een dampscherm beschermt men isolatie tegen vocht en condensatie die circuleert in de woning. Het dampscherm beschermt zo de bovenliggende dakconstructie tegen rotting en zal ook de isolatiewaarde ten goede komen.

LEES ARTIKEL

Zolderdak isoleren

Wanneer je de zolder ook wil gebruiken als bewoonbare ruimte doe je er goed aan ook het dak stevig te isoleren. Welke methoden er bestaan om zolderisolatie toe te passen en op welke subsidies en premies je recht hebt lees je hier.

LEES ARTIKEL

 

Isolatie aanbrengen: een slimme investering

Het aanbrengen van extra insolatie in je woonst is een slimme investering. Hoe beter jouw woning beschermd is tegen weersinvloeden, hoe lager je energiefactuur! (bron: www.isolatie-info.be).

 

Isolatie aanbrengen in je woonst - isoleren© Shutterstock

 

 

Hoe isoleren?

De werkwijze van isoleren hangt sterk af van het te isoleren oppervlak en de beschikbare ruimte. Bij daken wordt traditioneel vaak gekozen voor glaswol of rotswol omdat hier voldoende ruimte aanwezig is en wol ook geluid absorbeert. Bij vochtige ruimtes zoals de buitengevel of de spouw wordt er veeleer gekozen voor EPS-parels of EPS-platen omdat deze hun isolatiewaarde blijven behouden ondanks het contact met een vochtige ruimte. Door het ruime aanbod laat je de plaatsing en materiaalkeuze best over aan een vakman met jarenlange ervaring.