Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Een spanplafond is een populaire keuze voor plafondrenovaties. En dat is eigenlijk wel logisch! Zo is het een eenvoudige én snelle methode om je plafond als nieuw te laten lijken met een PVC of polyester doek. Daarnaast kan je jouw eigen stijl naar voren laten komen met unieke verlichting. Lees hier alles over de mogelijkheden voor zo’n verlicht spanplafond!

 

Hoe spanplafond verlichten?

OPTIE 1: spanplafond met spotjes
OPTIE 2: spanplafond met lichtstrips
OPTIE 3: spanplafond met hanglampen
CONCLUSIE: welke verlicht spanplafond kies ik?

Interesse in een verlicht spanplafond? Vergelijk dan voorstellen van meerdere professionele vakmensen in je buurt via onze offerteservice.

verlicht spanplafond

 

 

OPTIE 1: verlicht spanplafond met spotjes

Een van de populairste keuzes voor spanplafond verlichting is het plaatsen van inbouwspotjes. Dit zijn elegante lichtpunten die een vakspecialist naadloos in het doek verwerkt. Voor een verlicht spanplafond met spotjes zijn er 2 opties:

 

Inbouwspots boven spanplafond

Hierbij zitten de inbouwspots boven het doek verwerkt en zijn ze dus niet meteen zichtbaar. Zet je de lampen aan? Dan zal het licht door het plafond heen schijnen en creëer je zo leuke lichteffecten. Bovendien hoef je geen gaten te maken en kan je het spanplafond snel vervangen als je een andere doek wil. Ook kan je de mate van lichtdoorlatendheid zelf kiezen.

LET OP: voor deze optie heb je een lichtdoorlatend spanplafond nodig, wat iets duurder is. Waar je voor een normaal spanplafond ongeveer € 70 – 100 per m² kwijt bent, ligt de prijs voor een lichtdoorlatende variant ergens rond € 130 – 160 per m². Beide prijzen zijn excl. btw en incl. plaatsing.

 

Inbouwspots onder spanplafond

Hierbij snijdt een expert openingen in het doek van het spanplafond voor de armaturen van de inbouwspots en geniet je van direct licht. Dit betekent echter dat je de lichtpunten hierna niet zomaar verplaatst zonder dat de gesneden gaten zichtbaar worden. Wél kan je nog lichtpunten bijplaatsen, mochten de originele lichtbronnen niet genoeg zijn.

 

TIP: kies voor LED-verlichting!

Laat je inbouwspotjes in je spanplafond plaatsen, of misschien een ander type verlichting? Kies in ieder geval voor LED-lampen! Deze zijn niet alleen duurzamer en dus beter voor het milieu, maar kosten je zo ook minder geld door het lagere stroomverbruik.

Meer weten over de plaatsing van een spanplafond met LED-verlichting? Vraag dan advies aan een ervaren specialist voor meer informatie over de mogelijkheden. Kom in contact met een expert.

 

 

OPTIE 2: verlicht spanplafond met lichtstrips

In plaats van een paar lichtbronnen die vanuit één punt verlichten, kan je kiezen voor dunne lichtstrips aan de randen van het spanplafond. Dit soort strips zijn ideaal voor sfeerverlichting. Bovendien zorgen ze voor een gelijkmatige en indirecte verdeling van licht, in tegenstelling tot inbouwspotjes.

Lichtstrips kan je net als spotjes zichtbaar onder het doek bevestigen, of juist verbergen boven het spanplafond. Onder het spandoek plaatsen vakmensen ze meestal langs de randen, als aanvullende vorm van sfeerverlichting. Boven het spanplafond functioneren de strips dan weer eerder als indirecte lichtbronnen waar je allerlei mooie effecten mee kan creëren.

 

spanplafond met verlichting

 

 

OPTIE 3: verlicht spanplafond met hanglampen

Traditionele hanglampen zijn ook mogelijk, al moet je dan wel zorgen voor een stevige onderconstructie. Anders zou het spanplafond kunnen bezwijken onder het gewicht van de armaturen. Vanzelfsprekend is het aanbod aan hanglampen vrijwel eindeloos en helemaal afhankelijk van je wensen en budget. Nog op zoek naar wat inspiratie? Een van onze vakmensen helpt je graag uit de brand!

 

Verlichting bedienen in een Smart Home?

Wil je de verlichting voor je spanplafond op afstand bedienen, tot in de fijnste details bewerken en zo genieten van de perfecte verlichting voor elke situatie? Dan is smart verlichting de oplossing! Hiermee kan je jouw verlichte spanplafond met een app bedienen en profiteer je van een breed scala aan opties. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Schakel een specialist in.

 

 

CONCLUSIE: welke spanplafond verlichting kies ik?

Welk verlicht spanplafond je uiteindelijk kiest, hangt af van je woonsituatie. Maar nóg belangrijker zijn je persoonlijke wensen, woonstijl en je budget. Wil je dus zeker zijn van functionele en stijlvolle verlichting voor je spanplafond? Vraag dan advies aan een ervaren specialist. Die houdt rekening met deze factoren en meer. Zo profiteer je van:

  • Gericht advies: door jaren aan ervaring weet een spanplafond specialist precies hoe die jou kan helpen om je ideale spanplafond te realiseren. Zo geeft die advies over de mogelijkheden en zet die alle voor- én nadelen voor je op een rijtje.
  • Prijzen op maat: een specialist komt altijd eerst langs om een inschatting te maken van het benodigde werk en of je wensen eigenlijk wel realistisch zijn. Op basis hiervan kan die dan een offerte opstellen met een prijs op maat. Zo kom je later in het traject niet voor nare verrassingen te staan.
  • Kwalitatieve plaatsing: spanplafond experts werken correct, precies en staan dus garant voor een mooi eindresultaat. Daarnaast werkt zo’n specialist een stuk sneller en geniet je binnen no-time van je nieuwe spanplafond.
  • Garantie: jammer genoeg kan er altijd iets mis gaan tijdens de plaatsing, ook als je een expert inschakelt. Gelukkig heb je in zo’n geval wel garantie en neemt die plaatser de eventuele extra kosten voor zijn rekening.

 

Verlicht spanplafond laten plaatsen?
Ontvang offertes & vergelijk
Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
Verlaagd plafond plaatsen
Verlaagd plafond plaatsen
Gyproc plafond: Voordelen & mogelijkheden
Gyproc plafond: Voordelen & mogelijkheden
tegelplafond verlichting
Tegelplafond
klimaatplafond
Klimaatplafond
Kurk plafondbekleding: Warm en veelzijdig
Kurk plafondbekleding: Warm en veelzijdig
akoestische plafondpanelen
Akoestisch plafond
PVC plafondbekleding: Snel en onderhoudsvriendelijk
PVC plafondbekleding: Snel en onderhoudsvriendelijk
spanplafond kosten
Spanplafond kosten
GEpersonaliseerd plafond: Inspiratie
GEpersonaliseerd plafond: Inspiratie
Spanplafond: Een stijlvolle plafondbekleding
Spanplafond: Een stijlvolle plafondbekleding
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw houtskelet
Aanbouw houtskelet