Aluminium jaloezieën hebben een hedendaagse uitstraling. Met jaloezieën kan je zowel de lichtinval als de inkijk in je huis perfect regelen. Ze passen perfect in een modern of industrieel interieur. Natuurlijk kan je ze ook combineren met klassieke elementen. Info over de prijs en eigenschappen van aluminium jaloezieën vind je hier.

 

Aluminium jaloezieën met parket © Shutterstock

 

Aluminium jaloezieën

Een jaloezie in aluminium bestaat uit horizontale lamellen. Ze zijn aan elkaar bevestigd met een koord of een band en zijn gemakkelijk handmatig te hanteren. Aluminium jaloezieën passen perfect in een zakelijke omgeving zoals een kantoor. In je huis dragen ze bij aan de industriële of moderne look. Is je interieur eerder klassiek of landelijk? Lees dan zeker ook eens het artikel 'Houten jaloezieën: Voor- en nadelen'. 

 

Aluminium jaloezieën - eetkamer © Shutterstock

 

Voor- en nadelen aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën kunnen gemakkelijk gebruikt worden als zonnewering. Het materiaal is namelijk niet lichtdoorlatend. De nadelen zijn van toepassing bij de meeste soorten jaloezieën. Doordat ze horizontaal zijn opgehangen, vangen ze veel vuil en stof op. Het stof is makkelijk te verwijderen maar het verwijderen van vlekken is een pak moeilijker.

 

Witte aluminium jaloezieën - slaapkamer © Shutterstock

 

Prijzen aluminium jaloezieën

Na het kiezen van het materiaal, moet je ook nog de dikte van de lamellen bepalen. De prijs is hiervan afhankelijk. De gemiddelde prijs schommelt tussen €50 en €100.

 

Aluminium jaloezieën op maat

Laat je aluminium jaloezieën maken op maat zodat ze perfect passen voor jouw ramen en in je interieur. De prijs is afhankelijk van de lengte en breedte van het raam en van de breedte van de lamellen. 

Offerte aanvragen voor raamdecoratie

Gordijnen, lamellen, vouwgordijnen of andere raamdecoratie op maat? Via onderstaand formulier kan je vrijblijvend prijzen aanvragen bij gespecialiseerde raamdecoratie specialisten actief in jouw regio.

 

 

 

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

MEER ARTIKELS VAN MIEKE VANDERROOST