Houten jaloezieën geven elke kamer in huis een unieke sfeer en laten je spelen met zonlicht en schaduw. Je kan kiezen uit allerlei houtsoorten en kleuren. Door de enorme variatie passen houten jaloezieën zowel in een landelijke, een moderne als in een klassiekere inrichting. 

 

Verticale houten jaloezieën - woonkamer © Decoblinds

 

wat zijn houten jaloezieën?

Een houten jaloezie bestaat uit houten horizontale lamellen. Ze zijn aan elkaar bevestigd met een koord of band. Er bestaat een waaier aan mogelijkheden, zowel op het gebied van kleuren als op het gebied van houtsoorten. Hou bij je keuze rekening met de stijl van je woning. De populairste houtsoorten zijn cederhout, abachi hout en bamboe. Hou je van een strak design kan je kiezen om je jaloezieën te laten kleuren in wit, zwart, goud,.... In een klassiek interieur past naturel hout het best.  

 

Houten jaloezieën voor lang raam - eetkamer © Shutterstock

 

Voor- en nadelen houten jaloezieën

Het grootste voordeel aan houten jaloezieën is hun hoge isolatiefactor zowel thermisch als akoestisch. Houten jaloezieën regelen perfect het licht en de warmte in huis. Je kiest voor een natuurlijk materiaal dat meteen zorgt voor een knusse sfeer. De nadelen van houten jaloezieën hebben vooral te maken met onderhoud. Ze zijn moeilijker te reinigen en ze vangen stof en vuil op. 

 

Houten jaloezieën - woonkamer © Shutterstock

 

Prijs houten jaloezieën op maat

Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in allerlei maten en materialen. De traditionele lamelbreedtes zijn 25, 35, 5O, 65, 68, 70 of 75 milimeter. Je kan houten jaloezieën al op maat laten maken vanaf €50. Hebben jouw ramen geen standaardafmetingen kies je best voor jaloezieën op maat zodat ze perfect passen en hun functies volledig kunnen vervullen.

 

Offerte aanvragen voor raamdecoratie

Gordijnen, lamellen, vouwgordijnen of andere raamdecoratie op maat? Via onderstaand formulier kan je vrijblijvend prijzen aanvragen bij gespecialiseerde raamdecoratie specialisten actief in jouw regio.

 

 

 

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

MEER ARTIKELS VAN MIEKE VANDERROOST