Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
keuken verven

Keuken verven: tips en inspiratie

De keuken is één van de plaatsen in huis waar je het meeste tijd spendeert. Een keuken met een mooie kleur kan dan ook inspirerend werken. Je keuken voorzien van een nieuw likje verf kan het een totaal andere uitstraling geven. Als je zelf aan de slag gaat, bespaar je ook geld uit. Lees hier meer over de verschillende verfsoorten, de gepaste kleuren en de werkwijzen. Bekijk ook de voorbeelden en voor- en nabeelden en doe inspiratie op! 

 

 

Tip 1: Kies de juiste verfsoort en verfkleur

 

verfsoorten

Je keuken is vaak één van de meest drukstbezochte plaatsen in huis. Kies dus voor verf die tegen een stootje kan en bovendien afwasbaar is. Lakverf is slijtvast en ideaal voor de keuken. Je kan ook kiezen voor alkydverf. Deze verf moet je wel nog verdunnen met terpentine. Tenslotte is er ook acrylverf. Dit is iets minder handig om mee te werken, aangezien het snel opdroogt. Wil je als doe-het-zelver aan de slag? Bekijk dan zeker alle verfsoorten in de webshop

 

Verfkleuren

Welke kleur je best kiest is afhankelijk van je persoonlijke smaak en de grootte van de beschikbare ruimte. Heb je een kleine keuken, dan kies je best voor lichte kleuren. Lichte kleuren kunnen een ruimte optisch vergroten. Donkere kleuren in kleine keukens zullen je ruimte nog kleiner doen lijken.

Donkere tinten kunnen wel een optie zijn als je over een grote keuken beschikt. Zwart kan je keuken zelfs een dramatische en glamoureuze uitstraling geven

Twijfel je of een bepaalde kleur geschikt is voor je keuken? Koop dan een testpotje. Om correct te oordelen over kleur, laat je de verf best eerst volledig opdrogen.

 

verven keuken
Shutterstock

 

TIP 2:  verf je keuken op de juiste manier

 

Voorbereiding

Plak met maskeertape alle delen af die niet geverfd moeten worden. Zorg er voor dat de ondergrond stof-en vetvrij is. Anders zal de tape niet blijven kleven. Haal ook plasticfolie in huis om te beschermen tegen spatten en vlekken. Demonteer de keukenkasten zoveel mogelijk. Schuur de kasten af met schuurpapier met een fijne korrel. Zonder diepe groeven zal de verf veel beter hechten. Eventuele gaten kunnen opgevuld worden met houtpasta. Maak de te schilderen oppervlakken stof-en vetvrij als voorbereiding op je grondlaag.

 

Verflagen aanbrengen

Breng eerst een goede grondlaag aan. Na het opdrogen breng je vervolgens 2 afwerkingslagen aan. Als laatste breng je best nog een vernislaag aan. Bij afwasbare verf kan je die laatste stap overslaan.

TIP: alle schildersbenodigdheden vind je in de webshop. Wil je zeker zijn van een kwalitatief en mooi resultaat? Dan kan je de schilderwerken ook overlaten aan een professionele schilder. Ontvang en vergelijk vrijblijvend offertes op maat van jouw project via de offertepagina

 

 

TIP 3: Accessoires maken het verschil

Accessoires spelen een belangrijke rol in de uitstraling van je keuken. Het toevoegen van een bijpassend werkblad, handgrepen, en spatwand kunnen een enorm verschil maken. Bekijk in onderstaand voorbeeld welk effect de juiste accessoires hebben.

 

 

voorbeelden geverfde keukens

 

keukens met kleur

Wees niet bang om te spelen met verschillende en opvallende kleuren.

 

Donkere kleuren

Keukens in donkere tinten voegen drama en glamour toe. Hoogglans kleuren komen mooi uit bij structuurrijke keukens (oubollige eiken keukens). Keukenkasten met vlakke deuren ogen dan weer beter in combinatie met matte verf.

 

 

voor en na geverfde keukens

Het doel van deze keukenrenovatie was meer ruimtegevoel creëren. Dit werd gerealiseerd door de donkeren keukenkasten wit te schilderen. De hangkasten werden vervangen door legplanken en het vaste eiland werd vervangen door een vrijstaande tafel.  Sfeervolle decoratie en een nieuwe vloerbekleding maken het plaatje compleet.

Keuken laten schilderen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
Corian in de keuken
Corian in de keuken
Inox spoelbak in de keuken
Inox spoelbak in de keuken
Keukens op maat
Keukens op maat
Keuken ontwerpen: 7 tips voor een perfect keukenontwerp
Keuken ontwerpen: 7 tips voor een perfect keukenontwerp
Keukenkasten schilderen: stappenplan en kleuren
Keukenkasten schilderen: stappenplan en kleuren
Graniet werkblad in de keuken
Graniet werkblad in de keuken
beton werkblad keuken
Een keukenblad in beton
inox buitenkeuken
Tips en inspiratie voor de perfecte buitenkeuken
keukenblad dekton
Keuken werkblad in Dekton
Inspiratie en tips voor een praktisch keukeneiland
Inspiratie en tips voor een praktisch keukeneiland
Tips smalle keuken
Tips & inspiratie voor een smalle keuken
Keukenverlichting kiezen
Keukenverlichting kiezen