Corian in de keuken

Corian in de keuken

Corian is een veelzijdig materiaal dat gebruikt wordt voor diverse toepassingen in de keuken zoals het werkblad, de spatwand en de spoelbakken. Corian werd 30 jaar geleden ontwikkeld door Dupont voor gebruik in de industrie. Door de grote belangstelling van interieurontwerpers en interieurarchitecten is Corian ondertussen ook niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieur inrichting. De eigenschappen van Corian en zijn voor- en nadelen vind je hier terug.

 

 

Voordelen en nadelen van corian

Zoals bij elk materiaal gebruikt in de interieurbouw moet men rekening houden met de eigenschappen van het materiaal. Bij een correcte toepassing en onderhoud kan je jarenlang genieten van je spatwand of werkblad in Corian. 

 

Voordelen van een corian werkblad

Het grootste voordeel van Corian is  dat de naden onzichtbaar afgewerkt kunnen worden. Zo kunnen verschillende vlakken naadloos in elkaar kunnen overlopen en krijg je één strak geheel. Het is ook een duurzaam materiaal met een hoge hardheid. Het is heel onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en ant-statisch. Bij correct gebruik gaat een werkblad in Corian ook heel lang mee.

Interesse in een werkblad in corian en benieuwd naar een prijs op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van gespecialiseerde plaatsers via de offertepagina

 

Nadelen van corian als keukenblad

Corian is niet hittebestendig, warme potten en pannen mogen dus niet op het werkblad geplaatst worden. Het is ook een materiaal dat gevoelig is aan bepaalde zuren. Tomaten of citroenen worden dus beter op een snijplank gesneden. Verder is Corian, net zoals de meeste alternatieven, ook gevoelig voor krassen.

 

 

Voorbeelden corian werkblad in de keuken

Corian werd in eerste instantie vooral gebruikt als keuken werkblad maar is nu ook steeds vaker terug te vinden als afwerking van de keukenkasten en de zijkanten van het keukeneiland. Zo oogt het keukenblok als één modern geheel.

 

corian voorbeeldfoto
Interieurdesigner

 

witte coriankeuken
Interieurdesigner

 

corian keukeneiland
Shutterstock

Bij bovenstaande keuken werd gekozen voor een eiland dat afgewerkt werd met Corian. De naden van de opkanten werden naadloos gedicht.

Keukenbouwer zoeken in jouw regio?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
Keukenbouwer zoeken
Keukenbouwer zoeken
Een composiet werkblad in de keuken
Een composiet werkblad in de keuken
Keukens op maat
Keukens op maat
Tips voor het inrichten van de keuken
Tips voor het inrichten van de keuken
Keramiek keukenblad: Info & prijs
Keramiek keukenblad: Info & prijs
keuken verven
Keuken verven: tips en inspiratie
Tips smalle keuken
Tips & inspiratie voor een smalle keuken
Keukenindeling: ergonomie en afmetingen
Keukenindeling: ergonomie en afmetingen
kleine vaatwassers
Kleine vaatwasser plaatsen: mogelijkheden en prijs
keramische spoelbak in keuken
Keramische spoelbak in de keuken
Tips voor de perfecte spoelbak in je keuken
Tips voor de perfecte spoelbak in je keuken
Keukentegels schilderen
Keukentegels schilderen