Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tips voor barkrukken in de keuken

Tips voor barkrukken in de keuken

Barkrukken kunnen  meer uitstraling geven aan je keuken. Bovendien  zorgen barkrukken er voor dat je keuken als centrale ontmoetingsplek om te praten, te eten en te koken nog meer tot zijn recht komt. Hoe je de perfecte barkrukken voor de keuken vindt, lees je hier.

 

Ideale hoogte van de barkruk

Om comfortabel te kunnen zitten, reken je best op 25 à 30 cm afstand tussen de bovenkant van het werkblad en de bovenkant van het zitvlak van de barstoel.  Als je die afstand in het achterhoofd houdt, mag je er vanuit gaan dat je comfortabel kan zitten.

 

verstelbare krukken Lapalma
Lapalma

 

Als je kinderen hebt, kan het handig zijn om te werken met verstelbare barkrukken. Met verstelbare barkrukken kan je draaien in elke gewenste richting, terwijl de barkruk zelf blijft staan. Het grote voordeel is dat je de barkruk naar eigen hoogte kan instellen. 

 

verstelbare barkrukken design
Bombo Stool van Magis

 

 

Ideaal aantal barkrukken in de keuken

Je rekent best 60 cm ruimte voor iedere barkruk. Dit is een afstand waar iedereen comfortabel kan zitten naast elkaar. Als je weet hoe lang het werkblad van je keuken is, kan je bepalen hoeveel barkrukken je kan plaatsen.  In de meeste keukens met kookeiland passen 2 à 3 barkrukken.

 

Vormgeving barkrukken voor de keuken

Eens je de ideale hoogte en het aantal barkrukken bepaald hebt, mag je natuurlijk de vormgeving niet over het hoofd zien. Een mooie vormgegeven barkruk kan je keuken dat tikkeltje extra geven. 

Barkrukken met leuning zijn aan te raden als je ze veelvuldig gebruikt tijdens het eten. De leuning geeft dan extra comfort. Ben je van plan om de bar minder frequent te gebruiken, kan je barkrukken kopen zonder leuning.


Er zijn heel wat designers die strakke en mooi vormgegeven barkrukken op de markt hebben gebracht. De bekende designer Philippe Starck bracht de One More Please barstoel uit. Deze wordt op de markt gebracht door Kartell. Verkrijgbaar in ronde of vierkante leuning in allerlei kleuren en transparante versie. Hij kost gemiddeld 250 euro.

Barkrukken Philippe Starck
Philippe Starck voor Kartell

 

Ook het populaire Deense designmerk Hay brengt een barstoel uit met de duurzame kwaliteit die we van hen gewend zijn. De AAS38 uit de Hay’s collectie About A Stool, vormt hier geen uitzondering op. Hij is strak en toch elegant vormgegeven. Dankzij het gebruik van kunststof en roestvrij staal, kan deze stoel tegen een stootje. Deze barkruk is te verkrijgen in  hoogtes van 65 cm en 75 cm. Prijzen beginnen vanaf 185 euro.

barkrukken Hay
Hay

 

Er bestaan ook leuk vormgegeven barkrukken in hout. De Tom & Jerry barkrukken van Magis zijn gemaakt uit massief beukenhout. Hij is te verkrijgen in verschillende kleuren, waaronder rood, blauw, zwart en rood. Hij is te koop vanaf 300 euro.

Barkrukken massief hout
Tom & Jerry by Magis

 

Benieuwd naar meer info en inspiratiefoto’s van design barkrukken? Bekijk dan zeker deze rubriek.

Lees ook
Corian in de keuken
Corian in de keuken
Keukentegels kiezen - Praktische tips en nuttige weetjes
Keukentegels kiezen - Praktische tips en nuttige weetjes
Spatwand keuken: materialen en hun eigenschappen
Spatwand keuken: materialen en hun eigenschappen
Keukenverlichting kiezen
Keukenverlichting kiezen
Dampkap in het werkblad inbouwen
Dampkap in het werkblad inbouwen
kleine vaatwassers
Kleine vaatwasser plaatsen: mogelijkheden en prijs
Tips voor een landelijke keuken
Tips voor een landelijke keuken
Zo kies je de juiste keukenkraan
Zo kies je de juiste keukenkraan
Keukens op maat
Keukens op maat
Inspiratie en tips voor een praktisch keukeneiland
Inspiratie en tips voor een praktisch keukeneiland
Keukentegels schilderen
Keukentegels schilderen
Keukenbouwer zoeken
Keukenbouwer zoeken