Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Keramiek keukenblad: Info & prijs

Keramiek keukenblad: Info & prijs

Het keramiek werkblad heeft recent haar intrede gemaakt in de keuken maar is goed onthaald door het natuurlijke, stoere uitzicht. Kiezen voor een keramiek keukenblad? Kom hier meer te weten over de mogelijkheden, prijs, voor- en nadelen en het onderhoud.

 

MOGELIJKHEDEN KERAMIEK KEUKENBLAD

Een keramisch werkblad is een absolute aanrader. Keramiek ontstaat uit een mengeling van porcelein, klei, kleurstoffen en keramische bindmiddelen. De mengeling wordt dan hardgebakken en geperst waardoor een licht maar sterk materiaal ontstaat.

keukenblad keramiek
Shutterstock

Bij keramiek is het niet mogelijk om na de productie te kiezen voor een bepaalde afwerking. Bij de productie van een keramiek aanrechtblad kiest u vooraf voor een bepaalde kleur én afwerking.

Het is mogelijk om de toplaag van een keramiek werkblad tijdens de productie te voorzien van een egaal reliëf. Zo kan je kiezen voor een matte afwerking met de look van natuursteen.

Daarnaast kan je ook kiezen voor een keramisch werkblad met reliëf, zoals een ijzer-, textiel- of houtreliëf.

 

 

 

 

keramiek keukenblad prijs

De prijs van een keramiek werkblad is moeilijk te bepalen omdat veel afhankelijk is van de exacte wensen. 

Onder meer de grootte van het keramisch aanrechtblad, de dikte, plinten, achterwanden, nodige uitsparingen en voorzieningen zoals een spoelbak (keramiek), kranen, … zullen een invloed hebben op de uiteindelijk kostprijs van een keramiek keukenblad. Hou er rekening mee dat ook de plaatsing van een keukenblad kosten met zich meebrengt. 

Richtlijn: voor een eenvoudig keramisch aanrechtblad betaal je ongeveer €300 per strekkende meter.  Een prijs op maat voor jouw keramiek aanrechtblad? Vraag hier gratis offertes bij erkende keukenbouwers.

 

keramisch keukenblad
Shutterstock

 

keukenblad keramiek voordelen

+ Esthetisch voordeel: Keramiek ziet eruit als natuursteen en oogt stoer en natuurlijk. Bovendien valt het makkelijk met andere materialen te combineren. 

+ Kleurvast: Een keramiek blad is 100% kleurvast.

+ Hygiënisch: Doordat de toplaag van een keramisch werklbad homogeen is, is deze heel hygiënisch. Zo kunnen vocht of vuilresten niet zomaar in een keramisch werkblad trekken. 

+ Onderhoudsvriendelijk: Keramische werkbladen zijn kras-, water- en vlekbestendig waardoor ze langer mooi blijven. Dat komt omdat ze niet poreus zijn. Vocht en voedselresten trekken er dus niet in.

+ Hittebestendig: Een ovenschaal uit de oven rechtstreeks op een keramisch aanrechtblad plaatsen? Geen probleem. Een keramiek blad kan temperaturen tot 450°C aan.

 

keramiek keukenblad nadelen

– Gevoelig voor bijtende stoffen: Zuren en agressieve schuurmiddelen of chemische producten kunnen best zo snel mogelijk verwijderd worden. Deze kunnen het keramiek keukenblad beschadigen. 

– Gevoelig voor scherpe/zware voorwerpen: Puntige of zware voorwerpen die hard op een keramisch aanrechtblad vallen kunnen al snel schade zoals een scheur of schilfering veroorzaken. 

– Hogere prijs: Keramiek is dan wel een topmateriaal voor in de keuken, de prijs is vrij hoog vergeleken met andere materialen. Dat komt door het uitgebreide productieproces. 

 

keramisch werkblad keuken
Shutterstock

 

onderhoud keramisch werkblad keuken

Keramische werkbladen zijn heel onderhoudsvriendelijk. Vaak is het voldoende om het keukenblad schoon te maken met een natte doek. Vlekken kan je verwijderen met een sopje of CIF, kalkplekken behandel je best met natuurazijn. 

Het is belangrijk om zuren, harde schuurmiddelen en chemische producten te vermijden. Deze kunnen namelijk onherstelbare schade toebrengen aan een keramisch aanrechtblad. 

Het is ook aangeraden om grote schoonmaakbeurten uit te voeren over de gehele oppervlakte. Zo worden vlekken op het keramiek aanrechtblad voorkomen. 

Keramiek keukenblad plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
werkblad keuken
Keukenwerkbladen: Geschikte materialen en hun prijzen
Keukenkasten schilderen: stappenplan en kleuren
Keukenkasten schilderen: stappenplan en kleuren
Keukenbouwer zoeken
Keukenbouwer zoeken
Inspiratie en tips voor een praktisch keukeneiland
Inspiratie en tips voor een praktisch keukeneiland
Houten werkblad in de keuken
Houten werkblad in de keuken
inox buitenkeuken
Tips en inspiratie voor de perfecte buitenkeuken
Keukenindeling: ergonomie en afmetingen
Keukenindeling: ergonomie en afmetingen
Keukentegels kiezen - Praktische tips en nuttige weetjes
Keukentegels kiezen - Praktische tips en nuttige weetjes
keukenblad dekton
Keuken werkblad in Dekton
kleine vaatwassers
Kleine vaatwasser plaatsen: mogelijkheden en prijs
Keukens op maat
Keukens op maat
Dampkap in het werkblad inbouwen
Dampkap in het werkblad inbouwen