Goedkope keukens: tips en inspiratie

Goedkope keukens: tips en inspiratie

Het spreekt voor zich dat de keuken een centrale rol heeft in de woning. Het is een ruimte waar je veel tijd doorbrengt, dus ze moet er echt wel goed uitzien. Dat betekent echter niet dat je heel veel geld moet uitgeven aan je keuken; ook voor minder grote budgetten zijn er heel wat mogelijkheden. In dit artikel vind je nuttige tips en inspiratie voor enkele onderdelen van goedkope keukens.

 

Werkblad voor goedkope keuken

Het werkblad is een grote kost in de keuken. Er zijn heel wat materialen waaruit keukenwerkbladen kunnen gemaakt worden. Wie op zoek is naar goedkope keukens, kan bijvoorbeeld kiezen voor een werkblad uit kunststof, eikenhout of beton, al hangt de prijs wel sterk af van de kwaliteit van het materiaal.

 

werkblad kunststof
Shutterstock

 

werkblad eikenhout
Shutterstock

 

werkblad beton
Shutterstock

 

 

welk materiaal voor spatwand kiezen?

Net als bij de werkbladen zijn er heel wat verschillende materialen voor de spatwand in de keuken. Bij goedkope keukens valt de keuze vaak op tegels of inox. De prijs van tegelwerk en inox als spatwand is vrij laag in vergelijking met bijvoorbeeld glas. Het voordeel aan tegelwerk is dat je kan kiezen uit heel wat motieven en kleuren. 

 

spatwand tegels
Shutterstock

 

spatwand inox
Shutterstock

 

 

kasten & opbergruimte in goedkope keukens

In plaats van al je keukenmateriaal in gesloten kasten op te bergen, kan je ervoor kiezen om open kasten of gewone legplanken te installeren. Op die manier heb je evenveel opbergruimte en kan je heel wat besparen op duurdere gesloten kasten. Je kan bijvoorbeeld ook oude kastjes recuperen om geld uit te sparen.

 

open keukenkast
Shutterstock

 

legplanken
Shutterstock

 

Keukenbouwer zoeken in jouw regio?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
beton werkblad keuken Een keukenblad in beton Keukentegels kiezen – Praktische tips en nuttige weetjes Keukentegels kiezen – Praktische tips en nuttige weetjes Tips voor het inrichten van de keuken Tips voor het inrichten van de keuken Keramiek keukenblad: Info & prijs Keramiek keukenblad: Info & prijs Keuken restylen: Tips – voorbeelden en inspiratie Keuken restylen: Tips – voorbeelden en inspiratie Oude keuken schilderen: stappenplan Oude keuken schilderen: stappenplan inox buitenkeuken Tips en inspiratie voor de perfecte buitenkeuken Tips smalle keuken Tips & inspiratie voor een smalle keuken Keukenrenovatie of nieuwe keuken? Info & Inspiratie Keukenrenovatie of nieuwe keuken? Info & Inspiratie Moderne keukens: Inspiratie Moderne keukens: Inspiratie Inox spoelbak in de keuken Inox spoelbak in de keuken keuken verven Keuken verven: tips en inspiratie