Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dunne tegels voor renovatie

Dunne tegels voor renovatie

Tegenwoordig hoef je bij een renovatie van een vloer of wand de oude tegels niet meer perse meer te verwijderen. Er zijn namelijk ook dunne tegels verkrijgbaar die specifiek ontworpen werden om over een bestaande vloer of wand aan te kunnen brengen. Het gebruik van dunne tegels bij een renovatie scheelt een hoop breekwerk en je bespaart ook nog eens op kosten.

 

Dunne tegels van Cotto d’ este:  Kerlite

Cotto d’este is een van de eerste merken die dunne tegels in het assortiment heeft opgenomen. Populair is de Kerlite serie. Dit zijn dunne tegels van slechts 3mm dik. Deze tegels zijn voorzien van een met glasvezel versterkte onderkant waardoor ze zeer sterk zijn. In de Kerlite serie zijn ook wandtegels van maar liefst 300cm x 100cm te verkrijgen. Met deze zeer grote tegels kun je een wand bekleden zonder veel zichtbare voegen.

Kerlite tegels
Kerlite

 

Dunne Tegels Coto D'este
Kerlite

 

Renovatie tegels parket
Kerlite

 

Kerlite biedt ook dunne parket tegels aan. Deze hebben de natuurlijke uitstraling van hout en zijn dankzij hun geringe dikte een prima, onderhoudsvriendelijk alternatief voor parket of laminaat.

 

 

Dunne tegels voor renovatie: Slimtech

Lea Cermische heeft in de Slimtech collectie een uitgebreid aanbod aan dunne tegels. De standaard Slimtech tegel is 3 milimeter dik, maar tegeldiktes van 3.5 en 5.5mm. zijn ook mogelijk. Hierbij is een glasvezellaag niet meer nodig. De tegels zonder glasvezellaag kunnen gewoon met een standaard tegelsnijder op maat worden gemaakt. Tegels die voorzien zijn van een glasvezellaag kunnen gesneden worden met een glassnijder.

 

Dunne tegels renovatie
Slimtech

 

Slimtech renovatietegels
Slimtech

 

 

Besparen op renovatiekosten

De oude betegeling hoeft bij het gebruik van dunne tegels niet verwijderd te worden. Hierdoor kun je flink besparen op de afbraak- en afvoerkosten van puin. De hoeveelheid stof die vrijkomt bij dergelijke verbouwingen is ook niet onbelangrijk.

Dunne tegels zijn ook de perfecte oplossing voor ruimtes waar maatwerk meubilair staat zoals een keuken of inbouwkasten. Met renovatietegels kan je zonder stof de vloer volledig vernieuwen.

 

Prijs dunne tegels per vierkante meter

De kostprijs van dunne tegels is vaak hoger dan deze van traditionele keramische tegels. Niet onlogisch want het procedé om ze te maken verloopt volledig anders en er zijn ook meer handelingen nodig om ze te vervaardigen. De prijs per vierkante meter schommelt tussen de 70 en 105 euro, exclusief btw en plaatsing. Kwalitatieve tegels met vergelijkbaar motieven kosten in vergelijking zo’n 20 a 30 euro minder per vierkante meter. Een vrijblijvende offerte met gratis advies op maat kan je aanvragen via onze online offerteservice.

Ga je echter ook de kosten en hindernissen in rekening brengen die een oude vloer met zich meebrengen dan zal je al snel constateren dat dunne tegels een veel goedkopere en snellere oplossing bieden.

 

 

Snel aan te brengen

Dunne keramische tegels zijn licht, en door het grote formaat snel aan te brengen. Door de geringe dikte hoeven eventueel aanwezige ramen, deuren of stopcontacten niet aangepast te worden wanneer deze tegels over het bestaande tegelwerk worden aangebracht. De dunne tegels van kerlite of Slimtech worden ook vaak toegepast in de keuken voor het werkblad en de spatwand. Ook om oude trappen te bekleden zijn deze dunne renovatie tegels bijzonder geschikt.

Wanneer de ondervloer niet perfect egaal is kan het aangewezen zijn eerst een egalisator aan te brengen.

Lees ook
pvc vloer betonlook
Betonlook pvc
Steentapijt: Een moderne naadloze vloer
Steentapijt: Een moderne naadloze vloer
Overzicht geschikte vloeren voor vloerverwarming
Overzicht geschikte vloeren voor vloerverwarming
Vloer op bestaande vloer
Vloer op bestaande vloer
Keramisch parket | Soorten en prijzen
Keramisch parket | Soorten en prijzen
troffelvloer gietvloer
Troffelvloer
Terracotta tegels: klassiek chique
Terracotta tegels: klassiek chique
Linoleum vloer: Hygiënisch en veelzijdig
Linoleum vloer: Hygiënisch en veelzijdig
natuursteen tegels plaatsen
Natuursteen tegels: Eigenschappen van een natuurstenen vloer
Gekleurde cementtegels met patroon
Cementtegels: Soorten, patronen & prijzen
Laminaatvloeren
Laminaatvloeren
Kurkvloer: Ecologisch en gebruiksvriendelijk
Kurkvloer: Ecologisch en gebruiksvriendelijk