Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Bamboe parket: Soorten & prijzen

Bamboe parket: Soorten & prijzen

Bamboe parket is een zinvol alternatief voor een houten vloer in je woning. Met bamboe kies je voor een ecologie want zo’n plant is volgroeid op vijf jaar en de groeikracht wordt versterkt door regelmatig te kappen. Typerend voor bamboe is de fijne structuur waardoor het uitermate geschikt is voor elke ruimte in elk soort interieur. 

 

Wat is bamboe parket?

Bamboe is een ‘grassoort’ die uitermate snel groeit. Het belangrijkste bamboereservoir bevindt zich in China. Een reuzebamboe wordt op zeven weken tijd ongeveer zeven meter hoog. Bamboehout is zeer hard, zelfs harder dan eik en bovendien een ecologisch verantwoorde keuze. De compact vezelstructuur van bamboe zorgt voor harde en stabiele parketvloer. 

 

Bamboe parket
Shutterstock

 

Voordelen bamboe parket

Bamboe wordt vaak omschreven als de parketvloer van de toekomst vanwege het ecologische karakter. Een bamboevloer heeft een natuurlijke en warme uitstraling en vraagt weinig onderhoud.

Daarbovenop is bamboe slijtvast en duurzaam dus is een bamboevloer geschikt voor intensief gebruik.

Wil je een houtlook in de badkamer, kan je opteren voor bamboe. Door de hogere dimensionele stabiliteit zet het 50% minder uit dat hardhout waardoor het past in keukens, badkamers, wasplaatsen en andere vochtige ruimtes.

Een laatste voordeel is dat bamboe parket perfect kan worden gecombineerd met vloerverwarming. 

Interesse in bamboe parket en benieuwd naar een prijs op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van gespecialiseerde plaatsers via de offertepagina

 

Nadelen bamboe parket

Bij de voordelen werd er aangegeven dat bamboe parket toepasbaar is in vochtige ruimtes. Pas hiermee wel op want het is afhankelijk van de kwaliteit!

Een ander nadeel van bamboevloeren is de beperkte keuze aan kleuren. Let ook op met naaldhakken want deze kunnen sporen nalaten in je parket.

Een laatste nadeel van bamboe is dat het onderhevig is aan direct zonlicht en eventueel kan verkleuren. Hou hiermee zeker rekening bij de plaatsing van je bamboe parket. 

 

bamboe parket plaatsen
shutterstock

 

Prijzen bamboe parket

Bamboe parket wordt vaak omschreven als een relatief goedkoop alternatief voor een houten parket. Dit vloeit voort uit het feit dat bamboe relatief snel groeit en dus in grote getallen beschikbaar is. De gemiddelde prijs van bamboeparket schommelt tussen €30 en €50 per vierkante meter. Deze prijs is exclusief leverling, plaatsing en afwerking van de vloer. 

Parket laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
Betonvloer: Eigenschappen & Inspiratie voorbeelden
Betonvloer: Eigenschappen & Inspiratie voorbeelden
Laminaatvloeren
Laminaatvloeren
Keramisch parket | Soorten en prijzen
Keramisch parket | Soorten en prijzen
natuursteen tegels plaatsen
Natuursteen tegels: Eigenschappen van een natuurstenen vloer
Sisal vloerbedekking: Warm en natuurlijk
Sisal vloerbedekking: Warm en natuurlijk
Gekleurde cementtegels met patroon
Cementtegels: Soorten, patronen & prijzen
pvc vloer betonlook
Betonlook pvc
Vinylvloeren: Multifunctionele vloerbekleding
Vinylvloeren: Multifunctionele vloerbekleding
Keramische tegels: Soorten tegels op een rijtje
Keramische tegels: Soorten tegels op een rijtje
Vast tapijt: De warmste vloerbekleding
Vast tapijt: De warmste vloerbekleding
visgraat parket: prijs & plaatsing
visgraat parket: prijs & plaatsing
Linoleum vloer: Hygiënisch en veelzijdig
Linoleum vloer: Hygiënisch en veelzijdig