Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Laminaat wordt vaak geassocieerd met houttexturen. Toch kan je laminaat ook in heel wat andere uitvoeringen kopen zoals tegels, leder en natuursteen. Laminaat met tegelmotief is vanwege zijn lage prijs en snelle plaatsing een goed alternatief voor de traditionele tegelvloer.

 

Opbouw Laminaat met tegelmotief

Laminaat met tegelmotief wordt gemaakt van geperste houtvezels (MDF of HDF) waarop een speciale decoratielaag wordt aangebracht. Om het laminaat te beschermen wordt deze voorzien van een zeer harde melamine toplaag. Hierdoor wordt het laminaat slijtvast en stoot het vocht en vuil af. Laminaat wordt vaak ook voorzien van een speciale onderlaag. Deze zorgt voor een betere isolatie en stabiliteit.

De techniek waarmee de decoratieve toplaag wordt aangebracht op het laminaat, is sterk verbeterd waardoor de prints zeer natuurgetrouw zijn. Fabrikanten zijn met de huidige stand van techniek in staat om iedere plank een uniek patroon en een natuurlijke reliëf structuur te geven. Hierdoor kun je een vloer creëren die verbluffend veel lijkt op een authentieke tegelvloer.  Het kan dan gaan om een natuurstenen vloer of om een vloer met een betonnen look maar er zijn tal van opties, zelfs een lederlook is mogelijk.

 

Voorbeelden van laminaat met tegelmotief

Wil je een laminaatvloer met de uitstraling van beton, natuursteen, …? Laminaat met tegelmotief is mogelijk in verschillende looks. Enkele voorbeelden: 

 

laminaattegels
Shutterstock

 

tegellaminaat
Dreamstime

 

laminaat met tegelmotief woonkamer
Shutterstock

 

 

Voordelen van laminaat

Laminaat is goedkoper dan natuursteen of keramiek. Daarnaast is het warmer aan je voeten dan steen en is laminaat vrij eenvoudig te installeren. Doordat het een relatief dun materiaal is, kun je laminaat ook prima toepassen bij renovatieprojecten. 

Interesse in laminaat met tegelmotief? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van gespecialiseerde plaatsers actief in jouw buurt via de offertepagina

 

Nadelen van laminaat

Laminaat is minder duurzaam dan natuursteen of keramiek en is wat meer vochtgevoelig. Een waterplas op het laminaat kan, indien deze niet verwijderd wordt voor schade zorgen. Het vocht kruipt dan tussen de naden van het laminaat en kan dan in het materiaal gaan trekken. Bij normaal gebruik en zeker bij een goede kwaliteit laminaat zul je hier geen last van hebben. Tegenwoordig zijn er zelfs soorten laminaat die speciaal geschikt zijn voor de badkamer.

 

laminaat tegelmotief plaatsen
Shutterstock

 

Prijs laminaat met tegelmotief

Laminaat is over het algemeen goedkoper dan parket of natuursteen. Daarentegen is het wel duurder dan kurk of linoleum. De wat goedkopere soorten laminaat zijn te krijgen vanaf €15 per vierkante meter. Wil je een wat betere kwaliteit met een lange levensduur dan ben je voor een laminaatvloer met tegelmotief maximaal € 45 per vierkante meter kwijt.

Laminaat met tegelmotief laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
visgraat parket: prijs & plaatsing
visgraat parket: prijs & plaatsing
Kurkvloer: Ecologisch en gebruiksvriendelijk
Kurkvloer: Ecologisch en gebruiksvriendelijk
Keramische tegels: Soorten tegels op een rijtje
Keramische tegels: Soorten tegels op een rijtje
Linoleum vloer: Hygiënisch en veelzijdig
Linoleum vloer: Hygiënisch en veelzijdig
PVC vloeren als duurzame en goedkope vloerbekleding
PVC vloeren als duurzame en goedkope vloerbekleding
Tapijttegels
Tapijttegels
Legpatroon van tegels
Legpatroon van tegels
Gietvloeren
Gietvloeren
troffelvloer gietvloer
Troffelvloer
Steentapijt: Een moderne naadloze vloer
Steentapijt: Een moderne naadloze vloer
cementgebonden gietvloer woonkamer
Cementgebonden gietvloeren
Microcement als decoratieve en functionele afwerkingslaag
Microcement als decoratieve en functionele afwerkingslaag