Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloeren

Van alle afwerkingsmaterialen is de vloerbekleding het meest onderhevig aan slijtage. Er wordt dagelijks op gelopen en krijgt gedurende de jaren heel wat te verduren. Een goede vloer moet ook passen in je interieur, tegen een stootje kunnen en onderhoudsvriendelijk zijn. In deze rubriek vind je een overzicht van alle soorten vloerbekledingen met hun eigenschappen, plaatsingswijze, voorbeelden, prijs per vierkante meter en bijzondere aandachtspunten.

Gietvloeren

Gietvloeren

Gietvloeren worden steeds vaker geplaatst in moderne woningen en hebben tal van voordelen ten opzichte van traditionele vloerbekledingen. Een overzicht van alle soorten gietvloeren met hun eigenschappen, voorbeelden en prijzen vind je hier terug.

Lees artikel
Tapijttegels

Tapijttegels

Tapijttegels zijn helemaal terug van weggeweest. Ze zijn makkelijk te plaatsen, eenvoudig te verwijderen of te vervangen, onderhoudsvriendelijk, comfortabel én je kan er originele effecten mee creëren. Lees hier alles over de mogelijkheden en prijzen van tapijttegels.

Lees artikel
Terracotta tegels: klassiek chique

Terracotta tegels: klassiek chique

Terracotta tegels geven je woning een warme uitstraling en stijlvolle look. Deze tegels van gebakken klei zijn echter poreus en daardoor wel kras- en vlekgevoelig. Maar mits een goede beschermlaag en periodiek onderhoud kan je ze zelfs in de keuken en badkamer gebruiken. Info, onderhoudstips en alternatieven van terracotta tegels vind je hier.

Lees artikel
Vloer op bestaande vloer

Vloer op bestaande vloer

Wil je je vloer vernieuwen, dan kan je grote breekwerken vermijden door te kiezen voor een dunne vloer. De nieuwe vloer komt dan gewoon bovenop de oude vloerbedekking te liggen. In dit artikel ontdek je enkele mogelijkheden voor het plaatsen van een vloer op een bestaande vloer.

Lees artikel
visgraat parket: prijs & plaatsing

visgraat parket: prijs & plaatsing

Visgraat parket is een legpatroon voor parketvloeren. Deze massieve vloer wordt gekenmerkt door het typische vissengraatpatroon. Ze stralen heel wat klasse en authenticiteit uit. Ontdek hier meer over de prijs en de plaatsing van deze authentieke houten vloer.

Lees artikel
troffelvloer gietvloer

Troffelvloer

Troffelvloeren zijn krasbestendig, slipvast, sterk en bijzonder onderhoudsvriendelijk. Ze werden oorspronkelijk gebruikt als vloerbedekking in industriële omgevingen maar tegenwoordig duiken ze ook steeds vaker op als vloer in moderne woningen.

Lees artikel
Keramisch parket | Soorten en prijzen

Keramisch parket | Soorten en prijzen

Wil je een een houten look in je keuken of badkamer? Keramisch parket is de ideale oplossing! Het zijn tegels met houtlook en moeilijk te onderscheiden van echt parket. Lees meer over de verschillende soorten en prijzen van keramische tegels.

Lees artikel
PU gietvloer

Polyurethaan vloer

Een polyurethaan vloer is een elastische gietvloer die bestaat uit kunststof die nagenoeg op iedere ondergrond kan geplaatst worden. Een PU-vloer is bijzonder sterk en is met zijn naadloze karakter en strakke look bijzonder populair in moderne inrichtingen.

Lees artikel
Dunne tegels voor renovatie

Dunne tegels voor renovatie

Ben je beu gekeken op je oude tegels maar heb je geen zin om de hele vloerbedekking uit te breken? Met dunne tegels voor renovatie kan je rechtstreeks over de oude vloer heen lijmen met een dikte vanaf 3,5 mm. Als kers op de taart valt ook de prijs per vierkante meter goed mee.

Lees artikel
Sisal vloerbedekking: Warm en natuurlijk

Sisal vloerbedekking: Warm en natuurlijk

Met een vloerbedekking van Sisal haal je het beste van de natuur in huis. Sisal is een 100% natuurlijk materiaal en volledig biologisch afbreekbaar. Het is erg slijtvast en verkrijgbaar in diverse natuurtinten en moderne weefpatronen.

Lees artikel
cementgebonden gietvloer woonkamer

Cementgebonden gietvloeren

Een cementgebonden gietvloer oogt natuurlijk en warm en heeft terzelfdertijd de uitstraling van gepolierd beton. Wat zijn de voor- en nadelen en hoe kan je deze vloer het best onderhouden?

Lees artikel
Epoxyvloer: Een naadloze gietvloer

Epoxyvloer: Een naadloze gietvloer

Een epoxyvloer is een naadloze gietvloer met een hoge hardheid die wordt aangebracht bovenop een bestaande draagvloer. De dikte is gering en zettingsvoegen zijn niet vereist. Epoxyvloeren zijn steeds vaker terug te vinden in moderne woningen.

Lees artikel
Linoleum vloer: Hygiënisch en veelzijdig

Linoleum vloer: Hygiënisch en veelzijdig

Een vloer in linoleum is gebruiksvriendelijk, goed voor het milieu en verkrijgbaar in duizenden kleuren. Je vindt ze niet alleen terug in grote gebouwen zoals ziekenhuizen en kantoren, ook bij particuliere woningen is linoleum terug van weg!

Lees artikel
Kurkvloer: Ecologisch en gebruiksvriendelijk

Kurkvloer: Ecologisch en gebruiksvriendelijk

Een vloer in kurk is milieuvriendelijk en voelt aangenaam aan bij blootsvoets lopen. Kurkvloeren zijn verkrijgbaar in tegelvorm of rollen. Je kan kiezen voor een natuurlijke uitstraling maar ook tegels en parket kunnen perfect nagebootst worden.

Lees artikel
Laminaatvloeren

Laminaatvloeren

Laminaat is een waardig alternatief voor parket en biedt heel wat voordelen. Niet alleen de prijs is een pak voordeliger maar ook het onderhoud en de plaatsing gebeuren een pak sneller.

Lees artikel
Bamboe parket: Soorten & prijzen

Bamboe parket: Soorten & prijzen

De natuurlijke vloer van de toekomst is bamboe parket. Het is ecologisch, duurzaam en slijtvast en past door haar uniek design in elk interieur. Ontdek hier de kostprijs, voordelen en nadelen van bamboevloeren!

Lees artikel
Legpatroon van tegels

Legpatroon van tegels

Tegels worden meestal recht tegen elkaar gelegd maar toch zijn er nog heel wat andere legpatronen mogelijk. Een overzicht van de verschillende patronen met voorbeelden van vloertegels vind je terug in dit artikel.

Lees artikel
laminaat tegelmotief keuken

Laminaat met tegelmotief

Een vloer in laminaat wordt meestal geassocieerd met het uitzicht van hout. Toch is een laminaatvloer ook verkrijgbaar in heel wat andere texturen zoals leder, natuursteen en tegels.  Voorbeelden, info en inspiratie van laminaat vloertegels vind je hier.

Lees artikel
pvc vloer betonlook

Betonlook pvc

Betonlook pvc combineert de voordelen van kunststof met de stoere uitstraling van een massieve betonvloer. Uit welke opties kan je kiezen? En wat is de prijs van een pvc vloer met betonlook? Je leest het in dit artikel!
Lees artikel
vloeren

Vloerder zoeken in jouw buurt?

Wil je zeker zijn van een correcte plaatsing van je vloer en een mooi resultaat? Dan laat je jouw vloer best plaatsen door een gespecialiseerde vloerder. Deze weet precies waarmee hij rekening moet houden bij de plaatsing en kan je ook uitgebreid informeren over de mogelijkheden voor jouw situatie. Via de offertepagina ontvang je vrijblijvend offertes van verschillende vloerders actief in jouw regio. Zo kan je eenvoudig realisaties, prijzen, uitvoeringstermijnen, ... vergelijken.

Offertes ontvangen