Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Steentapijt: Een moderne naadloze vloer

Steentapijt: Een moderne naadloze vloer

Steentapijt (ook wel stone carpet of korrelvloer genoemd) is een kunsthars vloer die is samengesteld uit miljoenen verlijmde, kleine steentjes die vermengd zijn met kunstharsen zoals polyurethaan- of epoxyharsen. De dikte van de korrels of steentjes varieert meestal tussen de 2 en de 5 millimeter. Dit is vooral van belang voor het uitzicht van de vloer. Hoe kleiner de korrels, hoe homogener de vloer oogt.

 

 

Toepassingen en gebruik steentapijt

Steentapijt is een decoratieve en naadloze vloerafwerking met een warme en natuurlijke uitstraling. Deze vloer past in alle interieurs en kan op bijna alle stevige en droge ondergronden worden aangebracht. Dankzij de luchtige structuur die toestaat dat de vloer sneller opwarmt, behoort een combinatie met vloerverwarming ook zeker tot de mogelijkheden.

Zowel nieuwbouwers als renoveerders kunnen beroep doen op deze vloermethode. Meestal wordt de vloer binnen geplaatst, maar in specifieke situaties kan het ook perfect buiten tot zijn recht komen. Deze unieke vloer vergt weinig onderhoud en is te verkrijgen in allerhande kleurcombinaties, groottes en dessins. Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend offertes van gespecialiseerde plaatsers actief in jouw buurt via de offertepagina.  

 

Steentapijt
Bietini Design

 

Open of gesloten structuren verkrijgbaar

Je kunt de vloer verkrijgen met een open of een gesloten structuur. Terwijl je in het eerste geval eerder een strak uitziende vloer bekomt (waarin al het vuil als het ware onzichtbaar wordt opgenomen), worden bij een gesloten structuur de ruimtes tussen de steentjes vaak opgevuld met een glanzend of mat vulmiddel.

Zo kies je in natte ruimtes omwille van hygiënische redenen waarschijnlijk best voor een gesloten structuur. Anderzijds zullen natte voetafdrukken in een open structuur niet aftekenen, terwijl ze dat in een gesloten structuur uiteraard wel zullen doen.

 

steentapijt gesloten structuur
Shutterstock

 

 

Voor- en nadelen van een steentapijt

Een steentapijten vloer is binnen de 24 uur na plaatsing beloopbaar en binnen de 48 uur na plaatsing belastbaar. Het is realiseerbaar in bijna alle ruimtes gaande van woonhuizen tot appartementen, showrooms, kantoren en bedrijven. Bij de plaatsing in een vochtige ruimte zoals de keuken of badkamer zorgt een waterdichte beschermlaag (coating) voor de bescherming tegen vocht.

De vloer is naadloos, slijtvast, onderhoudsvriendelijk, geluidsabsorberend, brandveilig, en helemaal niet glad. Bovendien is de vloer huisstofmijtvrij en dus uiterst geschikt voor mensen met allergieën.

TIP: op zoek naar een professional voor het plaatsen van een steentapijt? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij specialisten in naadloze vloeren. Prijzen vergelijken wordt zo erg eenvoudig! Klik hier om prijsvoorstellen op maat te ontvangen.

 

steentapijt badkamer realisaties
Shutterstock

 

Een eerste nadeel van steentapijten is dat je ze beter niet gebruikt als bevloering van jouw douche. Ondanks de waterdichte beschermlaag is deze vloer toch niet optimaal bestand tegen een constante aanraking met water. Bepaalde substanties zijn ook moeilijk te verwijderen bij steentapijten met open structuur. Denk hierbij aan kauwgum. Een vloer van steenkorrels met open structuur is ook minder geschikt voor mensen die graag op de kousen rondlopen.

 

 

Plaatsing & onderhoud vloeren met steenkorrels

De plaatsing van een vloer in steentapijt laat je best over aan een specialist ter zake. Een goede plaatsing garandeert je immers voor een langere duur een feilloze vloer. Bij de plaatsing van een steentapijt op een grote oppervlakte moeten trouwens uitzettingsvoegen worden voorzien. Steentapijten vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden.

Doordat het stof tussen de poriën blijft zitten, valt het minder hard op dan bij een gewoon tapijt. Af en toe eens stofzuigen is echter wel vereist. Op geregelde tijdstippen maak je best de vloer ook eens schoon met een schrobborstel en een waterzuiger (vooral in vochtige ruimtes). Als de vloer in contact komt met een vloeistofvlek, reinig je die best zo snel mogelijk met een waterzuiger.

 

Steentapijt woonkamer
Bietini Design

 

 

Prijs steentapijt plaatsen

De prijs van een steentapijt wordt grotendeels bepaald door de oppervlakte, gewenste uitzicht en structuur. Zo zijn steentapijten met een open structuur doorgaans goedkoper dan vloeren met een gesloten structuur. Gemiddeld gesproken zal de prijs voor de plaatsing van een steentapijt tussen 30 en 55 euro per vierkante meter liggen.

Op zoek naar een vakman voor de plaatsing van steentapijt? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen bij specialisten in naadloze vloeren. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en het interessantste voorstel kiezen. Ontvang hier prijzen op maat.

 

marmertapijt
Shutterstock

Steentapijt laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
natuursteen tegels plaatsen
Natuursteen tegels: Eigenschappen van een natuurstenen vloer
visgraat parket: prijs & plaatsing
visgraat parket: prijs & plaatsing
Betonvloer: Eigenschappen & Inspiratie voorbeelden
Betonvloer: Eigenschappen & Inspiratie voorbeelden
PVC vloeren als duurzame en goedkope vloerbekleding
PVC vloeren als duurzame en goedkope vloerbekleding
Tapijttegels
Tapijttegels
pvc vloer betonlook
Betonlook pvc
Sisal vloerbedekking: Warm en natuurlijk
Sisal vloerbedekking: Warm en natuurlijk
Laminaatvloeren
Laminaatvloeren
Keramisch parket | Soorten en prijzen
Keramisch parket | Soorten en prijzen
Bamboe parket: Soorten & prijzen
Bamboe parket: Soorten & prijzen
Vast tapijt: De warmste vloerbekleding
Vast tapijt: De warmste vloerbekleding
Gietvloeren
Gietvloeren