Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
ensuite badkamer zolder

Ensuite badkamer: 4 inspiratie voorbeelden!

Altijd al een badkamer gewild die perfect bij je slaapkamer past, of zelfs een die er in overloopt? Kies dan voor een ensuite badkamer! In dit artikel geven we 4 voorbeelden ter inspiratie en helpen we je om de juiste keuze te maken.

 

ensuite badkamer: wat is er mogelijk?

VOORBEELD 1: ensuite badkamer naast slaapkamer
VOORBEELD 2: ensuite badkamer op zolder
VOORBEELD 3: ensuite badkamer met douchecabine
VOORBEELD 4: ensuite badkamer met scheidingswand

Interesse in een ensuite badkamer? Vergelijk dan meerdere geschikte badkamerspecialisten via onze gratis offerteservice. Ontvang offertes van experts in je buurt.

 

 

VOORBEELD 1: ensuite badkamer naast slaapkamer

ensuite badkamer slaapkamer

Dit is het klassieke beeld van een moderne ensuite badkamer: een kamer met een nette hotellook en zeeën aan ruimte. Meestal kiezen woningeigenaren voor een groot bad met meerdere functies, een aansluitende wasbak, een brede spiegel, … Zolang je hier genoeg ruimte voor hebt. In dit voorbeeld is er ook gekozen voor glazen kastdeuren, waardoor het geheel nóg groter oogt.

 

Hoeveel kost een ensuite badkamer?

De kostprijs van een badkamer en suite varieert flink. Veel hangt af van je wensen, hoe moeilijk de klus is, hoe groot de ruimte moet zijn, … Als gevolg ligt de prijs tussen € 3.500 à 25.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Je kan het net zo gek maken als je zelf wil.

Kies in ieder geval voor een ervaren badkamerspecialist. Zo breng je het project zeker tot een goed eind. Daarnaast profiteer je van gericht advies, prijzen op maat, … Start je aanvraag hier.

 

 

VOORBEELD 2: ensuite badkamer op zolder

ensuite badkamer zolder

Heb je wat meer budget om te besteden en een zolder waar je niet zoveel mee doet? Laat deze dan omtoveren tot een badkamer en suite! In het voorbeeld is er gekozen voor een elegant vrijstaand bad, direct naast een ruime inloopkast. Hierachter ligt dan de rest van de slaapkamer, die qua uitstraling een mooi contrast biedt. Het is een perfect voorbeeld van waarom zo’n geïntegreerde badkamer zo fijn is. Je kan lekker in bad of onder de douche stappen zonder je slaapkamer uit te hoeven.

 

Interesse in een badkamer en suite? Denk aan ventilatie!

Ventilatie is altijd belangrijk, maar al helemaal in een ensuite badkamer! Condensatievocht komt dan sneller in je slaapkamer terecht, wat op termijn nare gevolgen kan hebben. Met een mechanisch ventilatiesysteem los je dit probleem snel en definitief op.

Benieuwd naar de mogelijkheden en wat het beste zou zijn? Een van onze experts vertelt je graag meer. Vergelijk verschillende vakmensen in je buurt via onze gratis offerteservice.

 

 

VOORBEELD 3: ensuite badkamer met douchecabine

ensuite badkamer douchecabine

Een zwevend toilet, een kleurrijke douchecabine en een stenen wandbekleding; veel meer heb je voor een en suite badkamer niet nodig. Vóóral als je woonruimte wil besparen en je toch al geen fan bent van een groot ligbad. Daarnaast is er bij deze en suite douche gekozen voor een glazen wand om de ruimte groter te laten lijken en om de gekleurde wanden volledig tot hun recht te laten komen.

 

TIP: let op je privacy!

Bovenstaande realisatie is een mooi voorbeeld van hoe je een kleine badkamer ensuite groot kan laten lijken. Let wel op, want je hebt zo een stuk minder privacy tijdens het douchen. De positionering van de badkamer ten opzichte van je ramen, gangpad, … is daarom cruciaal.

 

 

`

VOORBEELD 4: ensuite badkamer met scheidingswand

ensuite badkamer scheidingswand

Tegenwoordig worden kledingkasten of kleinere scheidingswanden vaak gebruikt om voor privacy te zorgen en het badgedeelte af te zonderen van de rest van de slaapkamer. Zo geniet je van een badkamer ensuite, maar voelt het meer als aanvullende ruimte in plaats van een totaal nieuwe kamer. Hierdoor voelt de ruimte aan als één groot geheel met één stijl.

 

Ensuite badkamer laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk!
Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
badkamer installateur
6 redenen waarom een badkamer installateur voordelig is
Tips voor een landelijke badkamer inrichting
Tips voor een landelijke badkamer inrichting
welke douchebak kiezen
Douchebak kiezen: Materialen en formaten
Glazen douchewand: Mogelijkheden en inspiratie
Glazen douchewand: Mogelijkheden en inspiratie
Badkamer onder schuin dak
Badkamer onder schuin dak: enkele inspirerende tips
Een gietvloer in de badkamer
Een gietvloer in de badkamer
Een thermostaatkraan in de douche | Voordelen
Een thermostaatkraan in de douche | Voordelen
Badkamer schilderen: tips en inspiratie
Badkamer schilderen: tips en inspiratie
Badkamertegels schilderen: Voorbeelden en stappenplan
Badkamertegels schilderen: Voorbeelden en stappenplan
Mozaïek tegels in de badkamer
Mozaïek tegels in de badkamer
badkamer renoveren tips en prijzen
Tips voor het renoveren van de badkamer
Een betonvloer in de badkamer
Een betonvloer in de badkamer