Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Badkamer ideeën

Het inrichten van een badkamer is een klus waar heel wat bij komt kijken. Er moet niet alleen rekening gehouden worden met de sanitaire voorzieningen maar ook met de waterdichtheid van materialen en de indeling van de natte zones. In deze rubriek vind je alvast enkele praktische tips, inspiratie foto’s en originele ideeën terug voor een geslaagde badkamer inrichting.

badkamerrenovatie voor na

Badkamerrenovatie: voor en na

Dankzij een badkamerrenovatie kan je de uitstraling en het gevoel van je badkamer veranderen. Door de badkamer te hullen in een nieuwe kleur en door andere materialen te gebruiken, ziet je ruimte er als nieuw uit. In dit artikel vind je voor en na foto's van gerenoveerde badkamers. Klik hier en doe heel wat inspiratie op.

Lees artikel
houten badkamermeubel plaatsen

Houten badkamermeubel: tips en inspiratie

Met een houten badkamermeubel straalt je badkamer warmte en authenticiteit uit. Ze zijn te verkrijgen in heel wat houtsoorten en afwerkingsmaterialen. Ze hebben elk hun voor-en nadelen. Ontdek hier interessante tips en voorbeeldfoto's ter inspiratie.

Lees artikel
Beton cire badkamer

Beton cire badkamer

Beton cire is een dunne, decoratieve betonlook coating die gebruikt kan worden als afwerkingslaag voor de meubels, douchewand, vloer, wanden, ... in je badkamer. Alles over de mogelijkheden, voordelen, prijs en plaatsing lees je hier. 

Lees artikel
Kalkaanslag badkamer

Kalkaanslag badkamer

Last van kalkplekken op de badkamertegels, kalk op de douchekop of douchedeur, kalkaanslag op de kraan, ...? Ontdek hier handige tips om kalk in de badkamer te verwijderen én in de toekomst te voorkomen.

Lees artikel
Bad kopen: mogelijkheden & inspiratie

Bad kopen: mogelijkheden & inspiratie

Wanneer je een bad koopt, moet dit niet alleen mooi maar ook praktisch zijn. Bovendien is het belangrijk dat het bad is afgestemd op de grootte van de badkamer. Ontdek hier welke keuzes je zoal moet maken bij de aankoop van een nieuw bad. 

Lees artikel
Bubbelbad badkamer

Bubbelbad badkamer

Een bubbelbad in de badkamer plaatsen is ideaal om een wellness-ervaring te hebben in je eigen woning. In dit artikel vind je nuttige info en aandachtspunten bij het plaatsen van een jacuzzi in de badkamer.

Lees artikel
welke douchebak kiezen

Douchebak kiezen: Materialen en formaten

Een douchebak is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en kan zowel als inbouw en opbouw geplaatst worden. In welke materialen je douchebakken kan kopen en wat hun voordelen, nadelen, en prijzen zijn vind je terug in dit artikel.

Lees artikel
Welk plafond in de badkamer?

Welk plafond in de badkamer?

Het plafond bepaalt grotendeels de sfeer en de stijl van je badkamer. Plafonds systemen bestaan in talloze vormen, kleuren en materialen. Welke plafondbekleding is het best bestand tegen vocht en gemakkelijk in onderhoud?

Lees artikel
Mozaïek tegels in de badkamer

Mozaïek tegels in de badkamer

Mozaïek tegels zijn tijdloos en ideaal voor gebruik in de badkamer. Het grote voordeel is dat je mozaïek zowel voor de vloer als de wanden kan hanteren. Ontdek de verschillende soorten en vormen mozaïek in volgend artikel. 

Lees artikel
Marmer in de badkamer | Tips en inspiratie

Marmer in de badkamer | Tips en inspiratie

Marmer staat voor luxe en comfort. Het hoort perfect thuis in zowel een moderne als klassiekere badkamer. Wit marmer is de bekendste en populairste soort maar ook met de donkere varianten kan je heel wat huiselijkheid scheppen.

Lees artikel
Een betonvloer in de badkamer

Een betonvloer in de badkamer

Een betonvloer schenkt je badkamer een moderne look. Beton is van nature niet waterdicht dus het gebruik ervan vraagt extra maatregelen. Lees de tips rond betonvloeren in de badkamer. 

Lees artikel
Een gietvloer in de badkamer

Een gietvloer in de badkamer

Gietvloeren zijn ideaal voor badkamers vanwege hun waterdichte afwerking. Het heeft ook een esthetische meerwaarde. Lees meer over de verschillende soorten, prijzen en de voor- en nadelen. 

Lees artikel
Tips kleine badkamer inrichten

Tips kleine badkamer inrichten

In de badkamer moeten heel wat spullen een plekje vinden waardoor kleine ruimtes al snel druk kunnen overkomen. Hoe je een kleine badkamer groter kan doen lijken lees je in deze interieurtip.

 

Lees artikel
Moderne badkamers: Inspiratie

Moderne badkamers: Inspiratie

Een moderne badkamer heeft een hedendaags en tijdloos design door het gebruik van inloopdouche, vrijstaand bad, afgelijnde meubelair en witte sanitair. Inspiratie foto's van moderne badkamers vind je terug in dit artikel. 

Lees artikel
Tips voor een tijdloze badkamer

Tips voor een tijdloze badkamer

Het renoveren of plaatsen van een nieuwe badkamer neemt vaak een grote hap uit het verbouwbudget. Om er vele jaren van te kunnen genieten geef je ze dan ook best een tijdloze uitstraling.

Lees artikel
m2 prijs nieuwe badkamer

Kosten nieuwe badkamer

De kosten voor een nieuwe badkamer schommelen tussen de € 3.500 à € 25.000 (incl. btw & plaatsing). Hoe komt het dat die prijs zo kan afwijken? Dat leggen we uit in dit artikel. Kom ook te weten hoe je geld kan besparen en installateurs kan vergelijken.
Lees artikel
Witte moderne badkamer - badkamer ideeën

Badkamer installateur zoeken in jouw regio?

Inspiratie, tips voor een praktisch en leuk ontwerp van de badkamer én info over de prijzen en premies vind je in bovenstaande artikels. TIP: wil je zeker zijn van een correcte uitvoering van de badkamerwerken en een mooi resultaat? Dan werk je best samen met een professionele badkamer installateur. Via onze offerteservice ontvang je vrijblijvend offertes op maat van verschillende badkamer installateurs actief in jouw regio. Zo kan je eenvoudig adviezen, prijzen, uitvoeringstermijnen, ... vergelijken.


Offertes ontvangen