Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Een badkamermeubel op maat laten maken

Een badkamermeubel op maat laten maken

De badkamer is een compacte ruimte waar heel wat sanitair een plekje moeten vinden. Door te kiezen voor een badkamermeubel op maat kan je de ruimte optimaal benutten zodat er bergruimte ontstaat. Wanneer je het meubel door een professionele schrijnwerker laat maken, zal de kwaliteit ook een pak beter zijn dan een badkamermeubel uit doe-het-zelf-zaken.

 

Maatmeubel of kant-en-klaar model kopen?

De eerste stap die je moet ondernemen is nagaan of je gewenst model of een lichte variant hierop verkrijgbaar is in de sanitairwinkel. Hou hierbij rekening met bergruimte, afstanden van afvoerbuizen en gebruikte kleuren en materialen. Deze meubels zijn een goede indicator om de prijs te bepalen en geven je schrijnwerker een beter idee van wat je positief en minder positief vindt. Via deze methode kan je ook nagaan of het al dan niet loont om te kiezen voor maatwerk.

 

moduleerbare badkamermeubels duravit onto
Shutterstock

 

Steeds meer fabrikanten stellen nu ook moduleerbare meubels ter beschikking zodat ze aangepast kunnen worden aan je noden en beschikbare ruimte. Bovenstaand zie je een voorbeeldopstelling van Duravit uit hun Onto Collectie. Je kan kiezen uit diverse hangkasten en er kunnen zelfs zitkussens en verschillende soorten handdoekenhouders voorzien worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden en een prijs op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van gespecialiseerde plaatsers via de offertepagina

 

 

Voordelen van badkamermeubels op maat

Niet alleen de vrijheid in ontwerp is een groot voordeel bij maatmeubels. Ook de gebruikte materialen kunnen veel beter gecontroleerd worden waardoor je zeker bent van een kwalitatief meubel dat vele jaren zal meegaan.

 

gelakt badkamermeubel
Shutterstock

 

Het Plaatmateriaal

Voor het vervaardigen van de kasten maakt een meubelmaker voornamelijk gebruik van MDF. Dit plaatmateriaal wordt daarna gelakt of bekleed met laminaat naargelang de gewenste afwerking. Ook bij de betere fabrikanten wordt op deze manier gewerkt. Goedkope badkamermeubels die terug te vinden zijn in diverse doe-het-zelf zaken bestaan meestal uit een goedkopere variant op basis van vezelplaten. Deze worden bekleed met melamine wat veel minder sterk is dan laminaat.

 

Het beslag

Het beslag zijn de gebruikte scharnieren en schuifsystemen. Deze worden blootgesteld aan een vochtige ruimte en moeten dagdagelijks gebruikt worden. Om te voorkomen dat schuiven of deuren gaan doorhangen of afbreken, wordt best gebruikgemaakt van speciaal beslag voor badkamermeubels. Bij goedkope meubels is de afkomst van dergelijk beslag niet te achterhalen maar bij een schrijnwerker kan dit perfect afgesproken worden. Enkele fabrikanten die gekend zijn om hun kwaliteit zijn Hettich, Blum en Grass.

 

Het werkblad

Afhankelijk van je voorkeur worden de wastafels ofwel op het werkblad geplaatst, ofwel ingebouwd. Welke optie je ook verkiest, één ding staat vast: je werkblad krijgt heel wat te verduren. Het komt geregeld in contact met water en zal ook onderhevig zijn aan krassen, bijtende vloeistoffen en beschadigingen. De meest geschikte materialen zijn natuursteen, tropisch hout, glas en composietsteen zoals Corian en Silestone. Goedkope badkamermeubels uit doe-het-zelf zaken zijn vaak uitgerust met bijzonder krasgevoelige werkbladen

 

badkamermeubel op maat in natuursteen
Shutterstock

 

Prijs badkamermeubel op maat

De prijs van een badkamermeubel op maat leunt dicht aan tegen de prijzen van de betere sanitairwinkel. Het grote onderscheid is dat je echter veel meer bewegingsvrijheid hebt wat betreft afmetingen, materialen, kleuren en bergruimte. Door de hangkasten net iets breder, dieper of hoger te nemen, kan je al snel 40% meer plaats creëren. Wanneer je bij een standaard badkamermeubel meer ruimte wenst, zit er al snel niets anders op dan een extra kast te kopen. 

Maatwerk badkamermeubels kan je al kopen vanaf 1500 euro. Wens je een lang meubel met meerdere kasten en heel wat bergruimte dan mag je rekenen op een prijs tussen de 2500 en 5000 euro. Aangezien maatwerk steeds andere eisen stelt, doe je er goed aan eerst een vrijblijvende offerte aan te vragen. 

 

hoekmeubel badkamer
Shutterstock


Een maatwerk badkamermeubel komt pas echt tot zijn recht wanneer je het laat aansluiten tussen twee muren. Zo vermijd je verloren hoeken en geef je de badkamer een ruimer effect. Een lange spiegel maakt het geheel af.

Badkamermeubel plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
Badkamertegels schilderen: Voorbeelden en stappenplan
Badkamertegels schilderen: Voorbeelden en stappenplan
Houten vloer in de badkamer: Parket of laminaat?
Houten vloer in de badkamer: Parket of laminaat?
Tips voor een geslaagde badkamerverlichting
Tips voor een geslaagde badkamerverlichting
Overzicht soorten wandbekleding voor de badkamer
Overzicht soorten wandbekleding voor de badkamer
Moderne badkamers: Inspiratie
Moderne badkamers: Inspiratie
Online offertes ontvangen voor badkamerrenovatie
Online offertes ontvangen voor badkamerrenovatie
Badkamer schilderen: tips en inspiratie
Badkamer schilderen: tips en inspiratie
badkamerrenovatie voor na
Badkamerrenovatie: voor en na
badkamer behangen
Badkamer behang: Leuke eyecatcher voor de muren
Glazen douchewand: Mogelijkheden en inspiratie
Glazen douchewand: Mogelijkheden en inspiratie
badkamer renoveren tips en prijzen
Tips voor het renoveren van de badkamer
welke douchebak kiezen
Douchebak kiezen: Materialen en formaten