Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Een betonvloer in de badkamer

Een betonvloer in de badkamer

Een gepolierde betonvloer in de badkamer oogt erg stijlvol en geeft de badkamer een moderne en eigentijdse look. Beton is van nature echter niet waterdicht en vraagt extra maatregelen wanneer je het gebruikt in je badkamer, vooral bij een inloopdouche. In dit artikel vind je allerlei tips en volwaardige alternatieven met dezelfde look en feel als een echte betonvloer. 

 

Betonvloer in een inloopdouche 

Een inloopdouche met een gepolierde betonvloer geeft een mooi effect aan je badkamer. Beton is echter in geringe diktes (10 tot 12 cm) van nature niet waterdicht. Pas bij grotere laagdiktes, van 20 tot 25 centimeter en de juiste cementverhouding (hoog percentage cement) mag je ervan uitgaan dat het beton volledig waterdicht is.

Om lekkages te voorkomen, moet een betonvloer in een inloopdouche dus aangebracht worden op een speciale waterdichte ondergrond (Bijvoorbeeld met kerdi matten van Schlueter). Daarnaast is het verstandig om te werken met een dubbele afvoer waardoor water dat eventueel toch door het beton heen komt, afgevoerd kan worden. Wil je zeker zijn van een waterdichte afwerking, dan kies je beter voor een inbouw douchebak.

 

Inloopdouche in gepolierd beton
Shutterstock

 

Betonvloer in de badkamer: onderhoudstips

Een (gepolierde) betonvloer is modern en geeft een strakke, stijlvolle look aan de badkamer. Hier vind je enkel tips om de betonvloer mooi te houden en alles waar je rekening mee moet houden bij het onderhoud.

  • Gebruik een badmat op de plaatsen waar het vaak nat is. Gepolierd beton kan namelijk vrij glad worden, zeker in combinatie met zeep. Bijkomend voordeel is dat de vloer minder nat wordt en dat kalkvorming tot een minimum wordt beperkt.
  • Pas op met oliën (Bijvoorbeeld massageolie) want dit soort vlekken zijn moeilijk te verwijderen. Hetzelfde geldt voor make-up poeder. De sterke pigmenten kunnen in de vloer trekken en vlekken veroorzaken.
  • Maak de vloer niet schoon met zure schoonmaakmiddelen zoals azijn, anti-kal,… Een gevormde kalklaag kan je het best verwijderen met een schuursponsje. 
  • Om kalk op de vloer te voorkomen, kan je jezelf natuurlijk ook afdrogen in het bad of in de douche, zodat de vloer niet al te nat wordt. Bij een inloopdouche in beton is kalkvorming moeilijk te voorkomen.

Interesse in een betonvloer in de badkamer en benieuwd naar een prijs op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van gespecialiseerde plaatsers via de offertepagina

 

Gepolierd beton in de badkamer
Shutterstock

 

 

Betoncire als alternatief  

Betoncire, ook wel betonstuc genoemd, is een uitstekend alternatief voor beton. Het grote voordeel van betoncire is dat het makkelijker aan te brengen is dan beton en dat het materiaal na behandeling volledig waterdicht is. Je kan het zonder problemen in een inloopdouche gebruiken. Betoncire is een watervast pleistermateriaal op basis van cement en kunsthars.

Het wordt in dunne lagen aangebracht en na uitdroging voorzien van een speciaal impregneermiddel. Betoncire is door zijn waterafstotende eigenschappen ook geschikt om op de vloer aan te brengen waardoor je de badkamer van boven tot beneden een naadloze betonlook kan geven. Meer informatie en prijzen vind je terug in het artikel over betoncire.

Betonvloer in de badkamer?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
Welk plafond in de badkamer?
Welk plafond in de badkamer?
Badkamer schilderen: tips en inspiratie
Badkamer schilderen: tips en inspiratie
Badkamerrenovatie: mogelijkheden en tips
Badkamerrenovatie: mogelijkheden en tips
voorbeeld design badkamer
Tips voor het inrichten van een design badkamer
Badkamertegels schilderen: Voorbeelden en stappenplan
Badkamertegels schilderen: Voorbeelden en stappenplan
Betonlook in de badkamer: materialen & eigenschappen
Betonlook in de badkamer: materialen & eigenschappen
Mozaïek tegels in de badkamer
Mozaïek tegels in de badkamer
Moderne badkamers: Inspiratie
Moderne badkamers: Inspiratie
Badkamer verluchten: badkamerventilator plaatsen
Badkamer verluchten: badkamerventilator plaatsen
badkamer renoveren tips en prijzen
Tips voor het renoveren van de badkamer
Bubbelbad badkamer
Bubbelbad badkamer
Regendouche kiezen: tips en inspiratie
Regendouche kiezen: tips en inspiratie