Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Waarom een complete badkamer een slim idee is

Waarom een complete badkamer een slim idee is

De badkamer is ongetwijfeld één van de belangrijkste ruimtes in huis. Je kan er dan maar best goed over nadenken wat je exact wil. Een bad, een douche of allebei? Wit, zwart of afgewerkt met natuurlijke tinten? Bekijk ook zeker eens een complete badkamer. Deze bieden immers toch heel wat voordelen.

 

Wat is een complete badkamer?

Een complete badkamer is een badkamerset die op voorhand is samengesteld voor jou. Je koopt een volledig pakket van badkamermeubel, wastafels, douche, bad en kranen. Een volledige badkamer kopen heeft dan ook heel wat voordelen. 

 

Voordelen van een complete badkamer

 

Uniforme stijl

Met een complete badkamer ben je er zeker van dat alle elementen mooi op elkaar afgestemd zijn. Kortom, een uniforme stijl in gans je badkamer. Hou je van een landelijke badkamer? Kies dan voor een afwerking met hout. Eerder fan van een moderne badkamer? Dan is een zwartwit-look misschien wel iets voor jou. 1 ding ben je zeker: met een volledige badkamer passen alle elementen mooi bij elkaar voor een stijlvolle badkamer.

 

Realistisch beeld

Doordat je jouw badkamer in één pakket koopt, weet je ook meteen hoe die er in zijn geheel gaat uitzien. Niet meer je hoofd breken of dat bad en het meubel wel passen. Je ziet het immers meteen. Met een complete badkamer weet je dus op voorhand hoe je gehele badkamer eruitziet. Geen enkele mogelijkheid om je achteraf te beklagen dat je misschien toch beter voor een meubel in teak had gekozen in plaats van eik.

 

Inspirerend

Heb je helemaal nog geen idee van wat je eigenlijk wil in je badkamer? Dan kunnen complete badkamers je een inspiratie geven om je eigen badkamer te ontwerpen.

 

Tijdbesparend

Een ander groot voordeel van een complete badkamer is de tijd die je ermee uitspaart. Doordat je alles tegelijk aankoopt, hoef je niet van de ene winkel naar de andere te lopen. Dat bespaart je een pak tijd en frustraties. De tijd die je bespaart met het uitkiezen van je badkamer, kan je spenderen aan de details en accessoires die je badkamer volledig af maken.

 

Financieel voordelig

Uiteraard hebben winkels graag dat je zoveel mogelijk bij hen koopt. Daarom stellen ze interessante pakketten samen die financieel voordelig zijn. Complete badkamers zijn dus ook financieel voordelig omdat aanbieders je mooie kortingen aanbieden als je alles in 1 pakket koopt. Dus ook je portefeuille vaart wel bij een complete badkamerset.

 

complete badkamer
Shutterstock

 

Complete badkamers: prijzen

De prijzen van complete badkamersets lopen nogal uiteen. Deze worden bepaald door verschillende factoren zoals de gebruikte materialen, de samenstelling en de afwerking. Goedkope badkamersets kan je al krijgen vanaf € 1.000 en lopen op tot € 2.000.

Daarvoor krijg je onder andere een badmeubel met lavabo, bad en/of douche, mengkraan, doucheslang en muurhouder. Volledige badkamersets zijn ook vaak verkrijgbaar in meerdere kleuren. Ook een inloopdouche behoort tot de mogelijkheden.

Wens je thermostatische kranen, een radiator en toilet inclusief? Dan ga je al eerder richting € 3.000 voor een complete badkamer. Wens je nog meer luxe en ga je voor een heuse welnessbadkamer met sauna en bubbelbad? Dan mag je minimaal rekenen op € 7.000.

Je badkamer laten installeren door een vakman? Vergelijk hier prijzen en kies de meest voordelige.

 

Complete badkamer zelf installeren 

Zelf je badkamer is een interessante optie om wat kosten uit te sparen. Wees je er wel van bewust dat dit enige voorkennis en vooral voorbereiding vraagt. Met onze tips breng je deze klus tot een goed einde.

De voorbereiding is essentieel. Maak een plan op papier met de indeling van je badkamer. Met die plattegrond is het ook veel gemakkelijk om op zoek te gaan naar de juiste badkamer. Heb je de badkamer van je dromen gevonden? Dan begint nu het echte werk.

1. Sluit het water af.
2. Zet de kranen open. Zo loopt al het water weg dat nog in de leidingen zit.
3. Sluit de elektriciteit af.
4. Hang een stuk plastic voor de deur, zodat het stof tot de badkamer beperkt blijft.
5. Veiligheidsbril, stofmasker en werkhandschoenen zijn een must.

Ook bij de afbraak ga je best gestructureerd te werk.

1. Demonteer de kranen van de douche, het bad en de wastafels.
2. Verwijder het sanitair.
3. Dek de afvoeren af, zodat er geen vuil in terechtkomt.
4. Haal de verlichting en de stopcontacten weg.
5. Verwijder indien nodig de tegels.

De opbouw doe je in omgekeerde volgorde: eerst vloeren, muren en plafond, vervolgens het meubilair en sanitair, en op het einde de kranen.

 

Badkamer installeren?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
Welk plafond in de badkamer?
Welk plafond in de badkamer?
voorbeeld design badkamer
Tips voor het inrichten van een design badkamer
badkamer renoveren tips en prijzen
Tips voor het renoveren van de badkamer
Een badkamermeubel op maat laten maken
Een badkamermeubel op maat laten maken
Een thermostaatkraan in de douche | Voordelen
Een thermostaatkraan in de douche | Voordelen
Tips voor een geslaagde badkamerverlichting
Tips voor een geslaagde badkamerverlichting
ensuite badkamer zolder
Ensuite badkamer: 4 inspiratie voorbeelden!
Badkamermeubel kopen: Tips en inspiratie
badkamer installateur
6 redenen waarom een badkamer installateur voordelig is
badkamerrenovatie voor na
Badkamerrenovatie: voor en na
Online offertes ontvangen voor badkamerrenovatie
Online offertes ontvangen voor badkamerrenovatie
Houten vloer in de badkamer: Parket of laminaat?
Houten vloer in de badkamer: Parket of laminaat?