Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
badkamer installateur

6 redenen waarom een badkamer installateur voordelig is

Een badkamer renoveren is geen eenvoudige en helaas ook niet echt een goedkope klus. Handige Harry’s en ervaren doe-het-zelvers kopen meestal hun toestellen apart in de groothandel en plaatsen ze zelf. Andere vragen zich af of ze de toestellen zelf kunnen aankopen en laten installeren. Of je kan ook een beroep doen op een badkamer installateur die de volledige aankoop en installatie voor zijn rekening neemt. Wij geven je 6 redenen waarom die laatste optie de meest verstandige is.

 

1. Totaalrenovatie

Badkamer installateurs staan in voor de volledige badkamerrenovatie. Van de opmaak van een gedetailleerd plan tot het afstoffen van de badkamermeubels bij de oplevering. Badkamerspecialisten kunnen zowel leidingen leggen indien nodig, tegelwerken uitvoeren, het bad en/of douche plaatsen als uw badkamermeubel op maat plaatsen.

Installatie badkamer voor en na
Shutterstock

Zij nemen het volledige project in handen, coördineren alle stappen en voeren alle werken met eigen personeel uit. Geen gegoochel met planningen van de elektricien, loodgieter en schrijnwerker die je anders zelf moet opvolgen. Kortom, een badkamer installateur betekent een renovatie zonder zorgen. Vrijblijvende voorstellen op maat kan je hier aanvragen.

 

 

2. Advies

Doordat een badkamerspecialist alle werken voor zijn rekening neemt, kan hij je ook bijstaan met raad op maat. Bij grotere bedrijven krijg je een projectmanager toegewezen die  je wensen en noden grondig bespreken. Ze bezorgen je een gedetailleerde offerte inclusief realistische tijdsplanning. Bij grotere bedrijven krijg je er nog een 3D-voorstelling bij waarop je ziet hoe je vernieuwde badkamer er zal uitzien. Dit heeft natuurlijk ook wel een invloed op de totaalprijs.

 

 

3. Prijs

Wie zijn toestellen zelf aankoopt en kan plaatsen, komt uiteraard het goedkoopste uit. Daarnaast zijn er nog 2 andere opties: zelf toestellen/meubelen kopen en laten plaatsen of de volledige renovatie in handen geven van een badkamer installateur. Maar wat is nu het verschil in prijs?

 

Optie 1: zelf kopen en laten plaatsen

Je kan zelf je bad of wastafel aankopen bij een groothandel of speciaalzaak. Doorgaans krijg je daarbij gemiddeld 20% korting als je deze zelf plaatst of laat plaatsen door een externe vakman. Een loodgieter vinden die deze toestellen voor je plaatst zal misschien niet zo vlot verlopen. Vakmannen plaatsen immers niet graag toestellen waarmee ze niet vertrouwd zijn om er dan wel 10 jaar aansprakelijk voor te zijn. Ze kunnen je dus niet dezelfde kwaliteit beloven in tegenstelling tot toestellen die ze wel kennen.

Vind je toch een vakman die dit wil doen, dan kost je dat al snel tussen de € 40 en € 50 per uur. Hou er rekening mee dat het installeren van die specifieke toestellen kan leiden tot extra werkuren, waardoor je besparing op de aankoop van de toestellen als sneeuw voor de zon verdwijnt. Kortom, dit is niet noodzakelijk de goedkoopste oplossing en kwalitatief al zeker niet. Zorg ervoor dat je een betrouwbare vakman vindt die je 100% kan vertrouwen.

 

Optie 2: geef het volledige project uit handen 

Als je zowel de aanschaf van de toestellen als de plaatsing overlaat aan een badkamer installateur, dan kies je voor kwaliteit en gemak. Onderhandel een goede totaalprijs voor het volledige project. Zo weet je meteen welke financiële impact de badkamerrenovatie heeft op je budget. Bovendien worden ook eventuele tegenvallers ingedekt waardoor je niet hoeft te vrezen voor een bepaalde meerprijs. Gemiddeld betaal je voor een vernieuwing van de badkamer tussen € 3.000 en € 5.000, inclusief btw maar zonder de materiaalkosten.

Conclusie: kiezen voor een badkamer installateur geeft je een duidelijk zicht op de kosten en voorkomt onaangename verrassingen. De korting die je bespaart met de aankoop van je toestellen zou anders wel eens snel in rook kunnen opgaan. Vrijblijvende voorstellen en prijzen op maat van gespecialiseerde badkamer specialisten kan je online aanvragen via onze offerteservice.

 

Badkamerrenovatie door badkamer installateur
Shutterstock

 

 

 

5. Interessante bespaartips

Graag geven we je nog wat tips mee om het budget voor de badkamerrenovatie te drukken. Er zijn 2 mogelijkheden om een mooie besparing te realiseren:

 

1. Vraag om zelf een aantal taken uit te voeren

Badkamer installateurs staan er vaak voor open dat je zelf een aantal uitvoert. Zo kan je vragen om zelf de oude badkamer te slopen en het sanitair af te breken. Door zelf het oude sanitair af te voeren bespaar je wel tot € 350.

 

2. Onderhandel over de totaalprijs 

Is je project voldoende groot en interessant genoeg, dan kan je de badkamer installateur vragen om een korting. Een nee heb je, een ja kan je krijgen. Daardoor kan je misschien nog enkele procenten van de prijs afhalen.

 

Badkamer installateur inschakelen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
Houten vloer in de badkamer: Parket of laminaat?
Houten vloer in de badkamer: Parket of laminaat?
Een thermostaatkraan in de douche | Voordelen
Een thermostaatkraan in de douche | Voordelen
Badkamertegels kiezen | Tips en praktische weetjes
Badkamertegels kiezen | Tips en praktische weetjes
Beton cire badkamer
Beton cire badkamer
Badkamer inrichten: Algemene tips
Badkamer inrichten: Algemene tips
Badkamer verluchten: badkamerventilator plaatsen
Badkamer verluchten: badkamerventilator plaatsen
Een betonvloer in de badkamer
Een betonvloer in de badkamer
ensuite badkamer zolder
Ensuite badkamer: 4 inspiratie voorbeelden!
Waarom een complete badkamer een slim idee is
Waarom een complete badkamer een slim idee is
houten badkamermeubel plaatsen
Houten badkamermeubel: tips en inspiratie
Mozaïek tegels in de badkamer
Mozaïek tegels in de badkamer
Een badkamermeubel op maat laten maken
Een badkamermeubel op maat laten maken