Creatief omgaan met ruimte wordt steeds belangrijker nu we kleiner en compacter gaan wonen. Zeker in de badkamer waar heel wat sanitair een plekje moet vinden, kan het soms puzzelen zijn. Hier vind je alvast enkele tips hoe je jouw kleine badkamer zo ruim mogelijk doet aanvoelen.

 

Gebruik grote spiegels

Spiegels zijn de beste visuele bedriegers, maak hier dan ook dankbaar gebruik van! Plaats de spiegels op een strategische locatie zodat ze het natuurlijke daglicht zoveel mogelijk reflecteren in de ruimte. Kies voor randloze spiegels en laat ze aansluiten op de meubels of muren. Zo vervaagt de afbakening tussen ruimte en reflectie.
 

Spiegel in een kleine badkamer© Shutterstock

Bij deze badkamer werd boven en onder de wastafel gekozen voor een grote spiegel. Een leuk idee wanneer je geen fan bent van tegels en je de kleine badkamer meer ruimtegevoel wil geven.

 

Badkamer visueel vergroten met kleur

Met de juiste kleurencombinaties kan je het ruimtelijk effect van de badkamer sterk beïnvloeden. Daarnaast hebben ze ook een invloed op de sfeer. 

 

Kleuren kleine badkamer© Shutterstock

  • Durf gebruikmaken van een kleurrijk accent.
  • Geef je voegen een lichter kleur dan de tegels.
  • Beperk decoratieve prints en texturen tot 1 muur of kleine vlakken.
  • Kies reflecterende verf die het natuurlijk daglicht zoveel mogelijk weerkaatst.
  • Breng kleur met decoratie en badkameraccessoires als de badkamer steriel oogt.

 

 

Verlichting in een kleine badkamer

Goede verlichting is bijzonder praktisch in de badkamer en kan ook een invloed hebben op de ruimtelijke ervaring. Voor de algemene verlichting aan het plafond maak je best gebruik van inbouwarmaturen zodat het hoogtegevoel niet gebroken wordt. Met indirecte sfeerverlichting kan je het lengtegevoel versterken van bepaalde muren. Door led-strips onder het bad of het badkamermeubel te plaatsen maak je het sanitair luchtiger en zorg je voor meer sfeer. 

 

kleine badkamer verlichting
led badkamerverlichting
© Shutterstock

 

Maak gebruik van glazen wanden

Wil je een ruime inloopdouche plaatsen in een kleine badkamer dan kies je best voor een glazen wand als afscheiding. Met een volle muur deel je de kamer op wat het ruimtegevoel niet ten goede komt. Wil je toch wat privacy kan je een matte strook voorzien in het glas.

 

Inloopdouche in kleine badkamer© Shutterstock

 

Kies slimme bergruimte

Hoge kolomkasten zijn bijzonder praktisch om veel spullen in op te bergen maar kunnen snel voor een benauwd gevoel zorgen. Lage kasten nemen dan weer meer plaats in voor dezelfde hoeveelheid bergruimte. Om je lage kasten optimaal te benutten kan je ze ook gebruiken als zitbank door ze af te werken met enkele kleurrijke kussens. Daarboven kan je enkele legplanken hangen.

 

berging in een kleine badkamer© Shutterstock

Ga steeds op zoek naar een creatieve oplossing wanneer je te kampen hebt met verloren ruimte naast het bad, douche of badkamermeubel. Bij bovenstaande badkamer werd de vrije ruimte naast het bad benuttigd als bergruimte voor de wasmand.

 

 

Leer doseren

Heb je altijd al gedroomd van een vrijstaand bad in combinatie met een inloopdouche maar is je badkamer veel te klein? Dan zal je keuzes moeten maken. Een propvolle badkamer komt erg druk over en is helemaal niet aangenaam om in te vertoeven. 'Less is more'

 

 

Badkamer plaatsen? Vergelijken loont!

Wil je een compleet nieuwe badkamer of moeten er aanpassingen gebeuren aan je bestaande badkamer? Via onze online offerteservice kan je vrijblijvend prijzen aanvragen bij erkende badkamer specialisten actief in jouw regio. Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

  • Gratis, vrijblijvend & snel online offertes aanvragen.
  • Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
  • 2500+ vakmannen ingeschreven. Jaarlijks 20.000+ afgehandelde opdrachten.

 

 

 

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Bram De Vos heeft een voorliefde voor functioneel en ongewoon design. Naast bloggen houdt hij zich graag creatief bezig in huis & tuin. In 2009 studeerde hij af als interieurvormgever aan het KASK in Gent.

MEER ARTIKELS VAN BRAM DE VOS