Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
hoe zolder afwerken

Zolder afwerken: mogelijkheden & tips

Je zolder afwerken kan op verschillende manieren. Ontdek hier de verschillende mogelijkheden aan de hand van interessante tips & inspiratievoorbeelden van afgewerkte projecten.

 

Zolder muren & plafonds afwerken

De muren en plafonds bij zolders zijn vaak onbewerkt. Om van de zolder een leuke plek te maken, is het noodzakelijk dat de wanden en het plafond afgewerkt worden. Eén van de meest gebruikte methodes hiervoor is het plaatsen van gyproc.

 

Muren afwerken

Voor onafgewerkte zoldermuren, kan je voorzetwanden in gyproc gebruiken. Daarmee kan je lelijke muren verstoppen. Je kan van de gelegenheid gebruik maken om meteen ook leidingen en isolatie te plaatsen. Dankzij de voorwanden stop je ze makkelijk weg. Een bijkomend voordeel is dat je muur egaal zal afgewerkt zijn. Hierna kan je de gyprocwand nog schilderen of behangen indien je dat wenst.

gyproc muren zolder
Shutterstock

 

Plafonds afwerken

Om het plafond af te werken, kan je kiezen voor gyproc. In één klap krijg je een egaal plafond waarvan je de hoogte zelf kan kiezen. Daardoor kan je ook meteen verlichting plaatsen en isolatie aanbrengen. Het gyprocplafond verstopt dit met gemak.

Gyproc plafond op zolder
Shutterstock

 

Indelingen maken met valse wanden

Als je beschikt over een grote zolder, kan je verschillende ruimtes maken. Zo creër je een gevoel van privacy. Hiervoor zijn tussenwanden de perfecte oplossing. Je kan er eventueel geluidsisolatie aan toevoegen om geluidsoverlast te beperken. Scheidingswandern in gyproc kunnen enorm snel geplaatst worden, waardoor de kosten relatief laag zijn.

valse wand zolder
Shutterstock
TIP

Gyprocwerken laten uitvoeren

Weinig kluservaring? Laat de werken dan uitvoeren door een professionele stielman. De beste prijs verkrijg je door prijsbestekken aan te vragen bij verschillende bedrijven. Nadien vergelijk je de verschillende offertes  en kies je de voordeligste eruit. 

Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes aan bij verschillende gyproc-specialisten.

 

 

ramen aanpassen

Zolders zijn vaak donkere ruimtes. Om hier een aangename ruimte van te maken, is het aan te raden om voldoende licht binnen te laten. Je kan extra dakramen plaatsen of je kan meer licht binnenlaten met een dakkapel. Het is ongelofelijk welke invloed licht heeft op de sfeer en het welbevinden in de kamer.

 

zolder-afwerken
Shutterstock

 

Dakramen zullen naast het binnenlaten van meer licht ook het ruimtelijk gevoel vergroten. Je kan ze eventueel combineren met zonwering voor optimaal comfort. Een dakkapel gaat nog een stapje verder. Hiermee is de lichtinval nog groter en het vergroot ook de beloopbare ruimte. De kostprijs ligt wel een stuk hoger.

 

dakramen op de zolder
Shutterstock
Zolder afwerken?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
Zoldertrap: Inspiratie
Zoldertrap: Inspiratie
Online offerte aanvragen voor zolderinrichting
Online offerte aanvragen voor zolderinrichting
Zolder inrichten: mogelijkheden en tips
Zolder inrichten: mogelijkheden en tips
Zolder renoveren: ideeën en praktische tips voor zolderrenovatie
Zolder renoveren: ideeën en praktische tips voor zolderrenovatie
dakkapel slaapkamer zolder
Dakkapel plaatsen: Info, kosten + vergunning
Dakramen: Materialen & prijzen
slaapkamer op zolder maken
Slaapkamer op zolder
zolderkamer maken
Zolderkamer maken: Tips & inspiratie
glazen opbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw houtskelet
Aanbouw houtskelet
ensuite badkamer zolder
Ensuite badkamer: 4 inspiratie voorbeelden!