Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
zolderkamer maken

Zolderkamer maken: Tips & inspiratie

De zolderkamer wordt meestal volgestouwd met dozen en allerlei spullen die we nergens anders kwijt kunnen. Dit is vaak een verspilling van ruimte want een zolder is de perfect plaats voor een extra leefruimte. Je kan de zolder verbouwen tot een slaapkamer, speelruimte, werkkamer of soms zelfs tot een unieke badkamer. 

 

 

Functie zolderkamer

De mogelijkheden zijn eindeloos voor de zolderkamer. Laat je inspireren door onze fotoreeks voor allerlei ideeën voor het inrichten van je zolder.

 

Slaapkamer op de zolder
Shutterstock

 

Is de ruimte van de zolder groot genoeg kan je ervoor kiezen om het om te toveren tot de master bedroom. Daarnaast is het ook mogelijk om een kinderkamer te maken op zolder. Zo krijgen je kinderen wat extra privacy. Ben je overtuigd om een nieuwe slaapkamer te installeren op zolder, lees dan zeker het artikel ‘Slaapkamer op zolder‘ voor extra tips. 

 

Kinderkamer op zolder - verbouwen zolderkamer
Shutterstock

 

 

bureau op zolder
Shutterstock

Heb je liever een plek waar je in alle rust kan werken? Zorg voor voldoende lichtinval en verbouw de zolder tot een werk- of studeerkamer. 

 

hobbykamer op zolder
Dreamstime

Als je woning voldoende ruimte heeft, is het ook een mogelijkheid om de zolder in te richten als een hobby- of speelkamer. Het is de ideale ruimte voor het plaatsen van een pooltafel, tv, pingpongtafel, spelconsoles,… Hierdoor kunnen alle familieleden zich uitleven op zolder zonder dat het hele huis vol speelgoed ligt.

 

badkamer zolder
Shutterstock

Een gezellige badkamer in de nok van je huis? Het kan maar het vraagt wel extra verbouwingswerken. Ten eerste moet je rekening houden met de hoogte van van de ruimte, vooral voor het plaatsen van een douche of badkamermeubel met spiegel. Ten tweede moet de vloer voldoende draagkracht hebben. Ten slotte moet je zorgen voor aan- en afvoer van water, hierbij is het belangrijk om te kijken of er voldoende druk op het water zit. 

 

 

Licht op zolder

De zolder is meestal een donkere ruimte met weinig daglicht. Om het even welke functie je later aan je zolder wil geven, het binnentrekken van meer licht is cruciaal. Dakramen zijn de gemakkelijkste manier maar je kan ook een dakkapel installeren. Hierdoor zullen de kosten toenemen maar je krijgt extra ruimte als bonus. 

 

minimalistische slaapkamer - zolderkamer
Shutterstock

 

 

Zolder verbouwen en isoleren

Bij het verbouwen van een zolderkamer komt er heel wat voorbereiding kijken. Het isoleren van je zolder is de eerste stap om er een aangename leefruimte van te maken. Lees alles over het isoleren van een zolderkamer in het artikel ‘Zolder isoleren‘.

Zolder inrichten?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
Dakramen: Materialen & prijzen
Zolder inrichten: mogelijkheden en tips
Zolder inrichten: mogelijkheden en tips
slaapkamer op zolder maken
Slaapkamer op zolder
hoe zolder afwerken
Zolder afwerken: mogelijkheden & tips
Online offerte aanvragen voor zolderinrichting
Online offerte aanvragen voor zolderinrichting
Zolder renoveren: ideeën en praktische tips voor zolderrenovatie
Zolder renoveren: ideeën en praktische tips voor zolderrenovatie
Zoldertrap: Inspiratie
Zoldertrap: Inspiratie
dakkapel slaapkamer zolder
Dakkapel plaatsen: Info, kosten + vergunning
glazen opbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw houtskelet
Aanbouw houtskelet
ensuite badkamer zolder
Ensuite badkamer: 4 inspiratie voorbeelden!