Ga naar de inhoud

Keukenverlichting kiezen

Met de juiste verlichting breng je sfeer in de keuken en voorkom je schaduwvorming op het werkblad. Inspiratie en tips om je keukenverlichting te bepalen vind je hier terug.

LEES INTERIEURTIP

Indirecte verlichting voor sfeer in huis

Indirecte verlichting wordt voornamelijk als sfeerverlichting gebruikt in de woning, bijvoorbeeld in de slaapkamer, de badkamer en de woonkamer. Hier ontdek je verschillende toepassingen en uitvoeringen van indirecte verlichting.

LEES INTERIEURTIP

Waarom kiezen voor led verlichting een goed idee is

LED verlichting is tegenwoordig echt overal te vinden, ook als algemene verlichting in huis. Benieuwd naar de werking, eigenschappen, prijs, ...? Je leest het in dit artikel. 

 

LEES INTERIEURTIP

Tips voor een geslaagde badkamerverlichting

Voor een geslaagde badkamerverlichting kan je gebruikmaken van algemene verlichting, sfeerverlichting en taakverlichting. Tips om licht te integreren in jouw badkamer vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Waar verlichtingspunten plaatsen | Rik Six

Het plaatsen van de juiste verlichting op de juiste plaats is heel belangrijk voor de sfeer in je leefruimtes. In dit artikel vind je tips en informatie voor het plaatsen en bepalen van lichtpunten. 

LEES INTERIEURTIP

Led verlichting dimmen - Rik Six Verlichtingsadviseur

Dimmen van de verlichting is de ideale manier om extra sfeer te scheppen in huis. Recent kwamen ook dimbare ledlampen op de markt. welke LED lampen je kan dimmen en wat de valkuilen zijn vind je terug in volgend artikel.

LEES INTERIEURTIP

De lichtkleur van LED: kleurweergave - Rik Six

LED verlichting wordt vaak geassocieerd met schril, wit licht. Niets is minder waar! De ledverlichting van vandaag heeft een aangename lichtsterkte en is verkrijgbaar in allerlei lichtkleuren. Kom hier alles te weten over de lichtkleuren van LED.

LEES INTERIEURTIP

Hoe plaats je een LED lamp? - Rik Six verlichtingsadviseur

Bij het plaatsen van LED lampen moet je rekening houden met een aantal factoren. Let vooral op voor de twee vijanden: warmte en vochtigheid. Verlichtingsexpert Rik Six bespreekt hoe je Led verlichting correct moet plaatsen.

LEES INTERIEURTIP

Verlichtingsplan maken: Stappenplan en tips

Met een verlichtingsplan zorg je voor een goede verdeling van het licht en kan je verschillende sferen creëren. Hoe een verlichtingsplan tot stand komt en op welke manier je zelf een verlichtingsplan kan maken lees je in dit arikel.

LEES INTERIEURTIP

Spotverlichting plaatsen: Dit moet je weten

Spotverlichting zorgt voor heel wat sfeer en is dan ook terecht één van de meest gebruikte verlichtingstypes. Welke soorten er bestaan, hoe je spotverlichting kan toepassen en welke armaturen er bestaan lees je hier.

LEES INTERIEURTIP

Soorten verlichting: Diffuus - direct en indirect licht

Voor een goede basisverlichting en sfeerverlichting kan je gebruikmaken van diffuse, directe en indirecte verlichting. Hoe je deze kan toepassen in jouw interieur en met welke aandachstpunten je moet rekening houden lees je hier.

LEES INTERIEURTIP

Zo stel je de perfecte woonkamerverlichting samen

Met verlichting kan je in een mum van tijd de sfeer in je woonkamer omgooien. Combineer basisverlichting met taakverlichting en sfeerverlichting voor een multifunctioneel gebruik.

LEES INTERIEURTIP

Geschiedenis van LED verlichting - Rik Six Verlichtingsadviseur

Dankzij haar energiezuinig karakter en haar lange levensduur is LED de verlichting van de toekomst. Verlichtingsadviseur Rik Six blikt terug op de lange weg die LED verlichting geeft afgelegd.

LEES INTERIEURTIP

Sfeerverlichting

Met sfeerverlichting kan je het extra gezellig maken in het interieur. Sfeer maken kan je doen door een combinatie van accentverlichting, indirecte verlichting en vrijstaande verlichtingsarmaturen.

LEES INTERIEURTIP

Kenmerken van een geslaagde bureauverlichting

Bij het verlichten van een werkplek is het belangrijk dat er voldoende licht aanwezig is zonder schaduwvorming. Dit kan je vermijden door verschillende types verlichting te combineren.

LEES INTERIEURTIP

Voor- en nadelen van de spaarlamp

Spaarlampen verbruiken vijf keer minder dan gloeilampen en gaan bovendien ook een veel langere levensduur. Naast de vele voordelen zijn er toch ook enkele nadelen verbonden aan de spaarlamp. 

LEES INTERIEURTIP

 

Belang van goede verlichting

Een kwalitatieve verlichting kan verschillende sferen opwekken in de woning en zal ook bijdragen aan een aangenamere beleving van het interieur. Voor licht aan het einde van de tunnel overlopen wij de verschillende soorten verlichting en leren we je hoe je een lichtplan kan opstellen. Vervolgens kom je te weten met welke aandachtspunten je rekening moet houden bij het plaatsen van nieuwe verlichting. Welke soorten verlichting je nodig hebt, is afhankelijk van de te verlichte ruimte. In de woonkamer heb je meer nood aan sfeerverlichting dan bijvoorbeeld in de keuken waar functionele verlichting noodzakelijk is. In onze tips rond lichtadvies vind je uitgebreide informatie en inspiratie. 

 

Witte bakstenen muur zwarte lamp - Lichtadvies & verlichtingsadvies© Shutterstock