Budgetvriendelijk en snel bouwen kan ook met een containerwoning. Een scheepscontainer als woning is origineel en bovendien modulair. In dit artikel krijg je 10 voorbeelden van unieke en moderne containerwoningen.

 

originele containerwoning in koper © Braden Gunem


Deze containerwoning werd afgewerkt met gevelbekleding om het geheel een frisse uitstraling te geven.
 

groene strakke moderne woning © CG Architects


Omdat containers modulair zijn, kunnen ze snel geplaatst worden. Het voordeel is dat ze ook verplaatst kunnen worden. Verhuis je? Dan kunnen ze makkelijk versleept worden naar je nieuwe woonplaats.
 

inspirerende containerwoning © Robertston Design


Dit interieur bewijst dat een container niet noodzakelijk koud en kil hoeft te zijn. In dit voorbeeld is de woonkamer gezellig ingericht.
 

containerwoning in vorm van kleine studio © Paul Warchol


Een container kan ook gebruikt worden als bijgebouw. Hier is de scheepscontainer gebruikt om een kleine studio op te bouwen met een klein gezellig terras. 
 

Rode strakke containerwoningen © Walker Art Center - designed by Lot-EK 

containerwoning in het bos © Maziar Behrooz Architecture


Deze unieke woning in een privé-bos doet je volledig tot rust komen. De donkere kleuren passen perfect in de omgeving.

 

kleurrijke containerwoningen © Studio MK 27 


Verschillende kleurrijke op elkaar gestapelde containers in een industriële loods. Dat is het resultaat van een origineel bouwproject van het Braziliaanse Studio MK 27. 
 

containerwoning in hout © Argency


Dat een modulaire containerwoning er ook aan de buitenkant gezellig kan uitzien, bewijst bovenstaand project. Een houten gevelbekleding geeft het geheel een warme uitstraling.
 

originele blauwe containerwoning © Chris Cooper - design by Poteet Architects


Een plek waar je tot rust kan komen in de tuin, is precies wat deze architecten voor ogen hadden. Een blauwe scheepscontainer werd omgevormd tot tuinhuis annex ontspanningsruimte. Een klein terras maakt het geheel compleet.
 

moderne woning met scheepscontainer © Adam Kalkin Container House

 

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!