Spelen met licht en ruimte in een smalle rijwoning

Spelen met licht en ruimte in een smalle rijwoning

Voldoende natuurlijk licht binnenkrijgen in een smalle woning is vaak een hele opgave. Om voor een goede lichtinval te zorgen, moet je dan ook heel wat creativiteit aan de dag leggen. Kijk mee hoe deze smalle Japanse woning omgetoverd werd tot een oase van licht en ruimte.

 

smalle woning
Atelier Spinoza

 

licht smalle woning
Atelier Spinoza

 

Het designbureau Atelier Spinoza ging de opdracht aan om de ruimte in deze moderne woning optimaal te gebruiken en om voor voldoende licht te zorgen. Om een maximale lichtinval op de drie verdiepingen te verkrijgen, zijn er uiteraard heel wat ramen in deze woning. Vooral de aanwezigheid van de schuine ramen maakt het huis veel lichter, waardoor het er meteen heel wat fleuriger uitziet.

 

lichtinval terras
Atelier Spinoza

 

Ook op het terras is er gedacht aan de juiste lichtinval. Ondanks de hoge houten wand op het terras, valt er voldoende licht binnen. Dit komt door het glazen schuifraam en het open rooster van de terrasbedekking van de verdieping erboven.

 

ruimte smalle woning
Atelier Spinoza

 

trap smal huis
Atelier Spinoza

 

In deze smalle woning is efficiënt gebruik van ruimte cruciaal. Om plaats te winnen, is de keukentafel dan ook vastgemaakt aan het aanrecht. Er zijn ook weinig wanden want die zouden het ruimtegevoel inperken: alle ruimtes lopen vlot in elkaar over. Ook de trap heeft een subtiele leuning, die het gevoel van ruimte niet breekt.

 

kunstlicht smal huis
Atelier Spinoza

 

houten plafond
Atelier Spinoza

 

Bovendien is de afwerking van deze woning erg verzorgd. Zo zorgen het houten plafond en de houten draagbalken voor een rustige sfeer en de subtiele kunstmatige verlichting creërt heel wat gezelligheid.

 

Lees ook
Binnenkijken bij Tommy Hilfiger Binnenkijken bij Tommy Hilfiger Oude boerderij wordt moderne dokterspraktijk Oude boerderij wordt moderne dokterspraktijk De speelse kantoren van Coolblue – Rotterdam De speelse kantoren van Coolblue – Rotterdam Moderne woning met zadeldak (Toronto) Moderne woning met zadeldak (Toronto) Oud schoolgebouw omgebouwd tot moderne woningen Oud schoolgebouw omgebouwd tot moderne woningen Amerikaanse boerderij in landelijke stijl Amerikaanse boerderij in landelijke stijl De Zwarte Parel – Uniek rijhuis in rotterdam De Zwarte Parel – Uniek rijhuis in rotterdam Witte loft met vrijstaande volumes Witte loft met vrijstaande volumes Lingeriewinkel in oude dokterspraktijk Lingeriewinkel in oude dokterspraktijk Gerenoveerde rijwoning met vintage inrichting Gerenoveerde rijwoning met vintage inrichting Moderne penthouse onder boogdak Moderne penthouse onder boogdak Compact wonen met uitschuifbare meubels Compact wonen met uitschuifbare meubels