Contrast House is een moderne renovatie van een oude woning van 120 jaar in een dichtbevolkte buurt in Toronto, Canada. De grootste uitdaging was volgens Dubbeldam Architecture het binnenhalen van natuurlijk daglicht. Om dit te bereiken werd het lange, smalle rijhuis grondig gereorganiseerd en kreeg het een moderne aanbouw.

 

Smalle rijwoning met parket in de leefruimte © Dubbeldam Architecture + Design


Binnen wordt er eveneens ingenieus gespeeld met de beschikbare ruimte. De trap is mooi ingewerkt en geflankeerd door een boekenkast op maat. Unieke meubelstukken dragen bij aan de originaliteit en de charme van deze smalle rijwoning. 

 

 

Smalle keuken met witte inbouwkasten © Dubbeldam Architecture + Design


De donkere stukken in combinatie met de walnoten vloeren en witte muren creëren contrast in de smalle ruimtes. 

 

 

Moderne aanbouw met zwart geverfd hout en glaspartijen © Dubbeldam Architecture + Design


De moderne aanbouw is een combinatie van zwart geverfd hout met grote glaspartijen zodat er in elk verdiep voldoende natuurlijk daglicht binnenvalt. Het geheel is een moderne rijwoning met speelse effecten, kortom: de ideale familiewoning voor een jong gezin. 

 

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

OVER MIEKE VANDERROOST