Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem

Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem

Wist je dat er systemen bestaan waarmee je je zowel kan beschermen tegen inbraak én tegen brand? Brandbeveiliging en inbraakbeveiliging gaan hand in hand. In dit artikel lees je meer over de verschillende systemen die deze mogelijkheid bieden.

 

Voordelen van een brandalarm

Een rookdetector die wordt aangesloten op een centraal alarmsysteem heet een brandalarm. Maar waarom is dat nu nuttig? We sommen de voordelen even op:

 

voordelen brandalarm
Shutterstock

 

Tijdswinst: Je wint tijd omdat hulpdiensten en andere contactpersonen automatisch verwittigd worden. Cruciaal voor het redden van levens.

Veiligheid bij afwezigheid: de hulpdiensten worden vanzelf verwittigd en de externe geluidssignalen treden in werking. Zo blijft je woning ook beschermd tijdens afwezigheid.

Automatische controle: veel systemen vermelden ook automatisch wanneer een rookmelder aan vervanging toe is.

Een brandalarm is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en kan aangepast worden aan de noden van de bewoners. Uitgebreide informatie over brandveiligheid vind je op de website www.brandveiligheid-info.nl. Neem zeker ook even het artikel ‘Brandalarm plaatsen‘ door.

 

 

AlarmSystemen met geïntegreerd brandalarm

Professionele alarmsystemen bieden de meeste bescherming. Naast de standaardelementen zoals bewegingsdetectoren, raamcontacten en camera’s bevatten ze vaak ook nog een buitensirene, een afstandsbediening en een SMS-functie. Ze zijn dan ook gekoppeld aan een centraal alarmsysteem. Zo kan je bij afwezigheid verwittigd worden van onveilige situaties in jouw woning.

 

alarmsystemen met brandalarm
Dreamstime

 

Kwaliteitsvolle alarmsystemen zijn ook uit te breiden met een rookdetector. Deze rookdetector kan je ook koppelen aan een centrale. Bij detectie van rook, zal er een signaal gestuurd worden naar die centrale, waardoor je zelfs bij afwezigheid op de hoogte zal worden gebracht van mogelijke brand.

Op die manier ben je maximaal beschermd tegen inbraak én tegen brand. Zo verhoog je de brandveiligheid en inbraakveiligheid van je woning met slechts één systeem. Daardoor ben je ook zeker van een maximale bescherming voor jezelf en je familie.

Benieuwd naar de mogelijkheden en een prijs op maat van jouw situatie? Ontvang vrijblijvend offertes van gespecialiseerde installateurs actief in jouw regio via de offertepagina

 

 

Kostprijs alarmsysteem in combinatie met rookmelders

Een professioneel alarmsysteem kost tussen de 1500 en 3000 euro. Wil je ook rookmelders koppelen aan het meldingsysteem via dan mag je rekenen op 500 extra voor 3 branddetectors. Prijzen en systemen vergelijken? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en ontdek welk alarmsysteem met branddetectie het meest geschikt is voor uw woning. Klik hier voor meer informatie.

Alarmsysteem + brandalarm laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
Soorten beveiligingscamera’s en hun mogelijkheden Soorten beveiligingscamera’s en hun mogelijkheden laten plaatsen alarmsysteem Een alarmsysteem laten plaatsen: Prijs & weetjes Alarmsysteem bedrijf Alarmsysteem bedrijf Premies voor inbraakwerende maatregelen 2020 Premies voor inbraakwerende maatregelen 2020 Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht Inbraakwerende rolluiken Inbraakwerende rolluiken Korting voor inbraakbeveiliging Korting voor inbraakbeveiliging veiligheidsglas plaatsen Veiligheidsglas Camerabewaking Camerabewaking Soorten alarmsystemen en hun mogelijkheden Soorten alarmsystemen en hun mogelijkheden Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem Het draadloos alarmsysteem en zijn vele mogelijkheden Het draadloos alarmsysteem en zijn vele mogelijkheden