Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
inbraakalarm

Inbraakalarm

Een inbraakalarm is een essentieel middel voor inbraakpreventie. Zo ben je gewaarschuwd als er inbrekers in huis zijn, maar de visuele aanwezigheid van een alarmsysteem op zich schrikt al ongewenst bezoek af. De kans dat inbrekers binnen komen is met een alarm dus een stuk kleiner. Wat zijn andere voordelen van zo’n inbraakalarm? En hoe zit het met de prijs? Je ontdekt het in dit artikel!

Ga snel naar:
Uitvoeringen inbraakalarm
Prijs inbraakalarm
Belangrijke aandachtspunten
Mogelijke alternatieven
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een inbraakalarm?

Een inbraakalarm kies je niet alleen omdat het inbrekers afschrikt. Je profiteert ook van andere praktische en financiële voordelen. Een overzicht van de belangrijkste redenen om een inbraakalarm voor thuis aan te schaffen:

  • Verschillende uitbreidingsmogelijkheden: het houdt niet op bij het alarm zelf. Denk bv. aan uitbreidingen als een buitensirene, een camera, een sms-functie, een app op je smartphone, …  Werk je samen met een professionele installateur? Dan ben je zeker van een inbraakalarm op maat van jouw wensen en woonsituatie.
  • Waardestijging van je woning: een kwalitatief en hoogwaardig alarmsysteem staat gelijk aan een waardeverhoging voor je woning. Dat is handig wanneer je bv. je woning wil verkopen.
  • Korting op verzekeringen: met een inbraakalarm profiteer je mogelijk van korting op je woning- en inboedelverzekering omdat je investeert in het beveiligen van je huis en bezittingen.

Inbraak voorkomen met een nieuw alarmsysteem? Vergelijk dan vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 installateurs actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

inbraakalarm thuis

 

 

Uitvoeringen inbraakalarm

Wat zijn je opties wanneer je interesse hebt in een inbraakalarm? Je kan kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride inbraakalarm. Een overzicht van deze 3 opties:

 

1. Bekabeld inbraakalarm

Een bekabeld alarmsysteem is 1 van de betrouwbaardere opties op vlak van inbraakpreventie. Zo zijn alle onderdelen van de installatie met elkaar verbonden door middel van kabels en geniet je zo van een grote reikwijdte. Let op: het leggen van de bekabeling vergt vaak de nodige breekwerken. De installatiekosten voor een bekabeld systeem zijn dus relatief hoog.

Richtprijs: € 1.200 – 1.700 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

2. Draadloos inbraakalarm

Met een draadloos inbraakalarm ben je zeker van lagere plaatsingskosten. Een vakman moet geen bekabeling leggen, waardoor geen breekwerken nodig zijn. Ondanks dat de onderdelen van zo’n systeem wat duurder zijn, is een draadloos inbraakalarm een populaire keuze onder woningeigenaren. Een draadloos inbraakalarm is sneller uit te breiden met extra sensoren en andere extra opties.

Richtprijs: € 750 – 1.200 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

3. Hybride inbraakalarm

Kan je niet kiezen tussen bekabelde of draadloze alarmsystemen? Dan is een hybride inbraakalarm nog een mogelijke optie. Dit is een systeem waarbij de voordelen van bekabelde en draadloze componenten worden gecombineerd in 1 installatie. Het systeem zelf is bekabeld, maar in tegenstelling tot bekabelde alarmen breid je een hybride systeem gemakkelijk uit met draadloze onderdelen.

Richtprijs: € 1.000 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Welk type inbraakalarm kies ik het best?

Welk type inbraakalarm je kiest, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de totale oppervlakte van je woning, je budget, … Daarnaast zijn eventuele uitbreidingen van belang. Laat je dus altijd goed adviseren door een professionele installateur via onze gratis offerteservice. Zo geniet je van gericht advies, prijzen op maat en een kwalitatief eindresultaat. Start je aanvraag hier.

 

 

Prijs inbraakalarm

Wat kost het plaatsen van een inbraakalarm? De prijs hangt onder meer af van de totale oppervlakte van de woning, het type alarmsysteem, eventuele uitbreidingen, … Ook breekwerken bij bekabelde systemen kunnen de installatiekosten doen stijgen. Doorgaans houd je het best rekening met de volgende richtprijzen om je huis te beveiligen tegen inbraak:

Type inbraakalarmGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Bekabeld inbraakalarm€ 1.200 - 1.700
Draadloos inbraakalarm€ 750 - 1.200
Hybride inbraakalarm€ 1.000

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Zo variëren prijzen per vakman, per soort inbraakalarm, … Daarnaast verschillen prijzen door de mogelijke uitbreidingen voor een alarmsysteem. Ontvang gericht advies en prijzen op maat bij 2 à 3 erkende vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

 

prijs inbraakalarm

 

 

Belangrijke aandachtspunten

Wil je een inbraakalarm kopen? Dan zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten om je ogen voor open te houden. Een overzicht:

  • Aansluiting op meldkamer: met een aansluiting op een meldkamer word je meteen ingelicht wanneer een alarm afgaat en bespreek je samen welke hulpdiensten nodig zijn.
  • Combinatie met brandalarm: het is ook mogelijk om een inbraakalarm en brandalarm te verwerken in 1 systeem. Hierbij gaat het vaak om rookdetectoren en inbraakalarmen die je verbindt met het volledige alarmsysteem van de woning.
  • Financiële voordelen: eventueel geniet je van 1 of meerdere financiële voordelen als je een inbraaksysteem laat plaatsen. Voor een compleet overzicht van deze voordelen lees je het best ons up-to-date artikel over premies voor inbraakbeveiliging.
  • Wetgeving omtrent inbraakalarm: je kan niet zomaar een alarmsysteem plaatsen. Zo moet je  rekening houden met de geldende regels die zijn opgenomen in de wet. Meer hierover lees je in ons artikel over de korting voor inbraakbeveiliging.

 

 

Mogelijke alternatieven

Wat is er naast een inbraakalarm nog meer mogelijk? Hieronder zetten we de mogelijke alternatieven en/of aanvullingen van een inbraakalarm op een rijtje:

 

1. Veiligheidsglas

Er zijn verschillende soorten veiligheidsglas, maar 1 ding is hierbij altijd hetzelfde: verbeterde bescherming tegen inbraak via ramen of glazen deuren. Doorgaans varieert de dikte van veiligheidsglas van 7 tot zo’n 27 mm en is het in te delen in verschillende veiligheidsklassen (P1 t/m P8). Hoe hoger deze waarde, hoe beter.

 

2. Camerabewaking

Tegenwoordig is camerabewaking een steeds effectiever middel om inbrekers op te sporen. Onder meer om deze reden werken camera’s afschrikwekkend, aangezien ze vaak erg duidelijk te zien zijn bij bedrijfspanden, warenhuizen, woningen, … Ook op gebied van camerabewaking zijn er meerdere opties om uit te kiezen.

 

3. Inbraakwerende rolluiken

Ben je geïnteresseerd in rolluiken? Dan is het belangrijk om je bewust te zijn van het verschil tussen inbraakwerende en inbraakvertragende rolluiken. Inbraakvertragende rolluiken zie je doorgaans in woningen, aangezien ze voldoende bescherming bieden tegen gelegenheidsinbrekers. Daarnaast zijn er maar een paar écht inbraakwerende oplossingen die geschikt zijn voor privé gebruik. Benieuwd naar de mogelijke toepassingen van inbraakwerende rolluiken voor particulieren én bedrijven? Meer informatie vind je in ons gedetailleerde artikel over inbraakwerende rolluiken.

 

 

Alarmsysteem laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem
Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem
Het draadloos alarmsysteem en zijn vele mogelijkheden
Het draadloos alarmsysteem en zijn vele mogelijkheden
Camerabewaking
Camerabewaking
veiligheidsglas plaatsen
Veiligheidsglas
Alarmsysteem bedrijf
Alarmsysteem bedrijf
Soorten beveiligingscamera's en hun mogelijkheden
Soorten beveiligingscamera's en hun mogelijkheden
inbraakbeveiliging woonhuis
Inbraakbeveiliging: welke opties?
prijs inbraakalarm
Korting voor inbraakbeveiliging
Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem
Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem
laten plaatsen alarmsysteem
Een alarmsysteem laten plaatsen: Prijs & weetjes
Inbraakwerende rolluiken
Inbraakwerende rolluiken
Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht
Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht