Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Camerabewaking heeft de afgelopen jaren aan heel wat populariteit gewonnen. Er gebeuren steeds meer inbraken en vandalisme waardoor camerabeveiliging steeds vaker zijn nut bewijst. Meer over de mogelijkheden en prijzen lees je hier. 

 

Mogelijkheden van camerabewaking

Bewakingsbeelden worden steeds scherper en via moderne technologie worden daders ook een pak sneller opgespoord. Daarnaast werken bewakingscamera’s ook preventief. Dieven en vandalen houden woningen en bedrijven met camera’s meestal voor bekeken. Het is dan ook geen slecht idee om de bewakingscamera te plaatsen op een opvallende plaats zodat hij meteen in het oog springt.

Op www.camerabewaking-info.nl vind je uitgebreide camerabewaking info en handige tips.

 

soorten camerabewaking
Shutterstock

 

Wanneer je bewakingscamera’s wil kopen is het belangrijk om geen appelen met peren te vergelijken. Er zijn heel wat verschillende systemen op de markt en deze hebben elk hun eigen mogelijkheden met bijhorende prijskaartje. Weeg dus steeds prijs/kwaliteit goed af naargelang je persoonlijke wensen en budget.  De meest voorkomende mogelijkheden bij camerabewaking zijn:

 

Camera’s met nachtzicht

Een camera met nachtzicht kan inbrekers ook vastleggen op camera wanneer het donker is. Deze functie is bijzonder handig wanneer je buitenshuis kostbare spullen hebt staan. De kwaliteit van de beelden zijn vaak minder duidelijk dan bij klaar daglicht. Als je een goede nachtcamera wil, is het verstandig om te kiezen voor een infraroodcamera. Infrarood garandeert kwalitatieve nachtbeelden. Het is dan ook belangrijk om de afstand tussen de camera en de dieven te beperken. Als alternatief kan je ook een buitenverlichting met nachtdetectie plaatsen.

 

Buitencamera’s

Wanneer je ook beveiligingscamera’s buiten wil hangen, is het erg belangrijk dat ze bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden. Een bullet camera is hiervoor erg geschikt. Bullet camera’s zijn waterdicht. Ze hebben een erg stevige behuizing. 

 

Geheugen en koppelingsmogelijkheden

Een goede camerabewaking is meer dan kwalitatief beeldmateriaal. Het beeld moet ook makkelijk raad te plegen zijn en niet meteen gewist worden bij onvoldoende geheugen. Goedkope systemen hebben meestal geen mogelijkheid tot uitbreiding of koppeling met digitale recorders. Diefstal merk je niet altijd meteen op dus zorg steeds voor voldoende geheugen om het beeldmateriaal op te slaan. Een minimum van 2 maanden wordt aangeraden.

 

Kijkhoek van de camera’s

Ook de kijkhoek zal grotendeels de kwaliteit van je camerabewaking bepalen. Om zeker te zijn dat dieven niet ongemerkt kunnen voorbij sluipen is het belangrijk de camerahoek zo groot mogelijk te nemen. Voor het plafond kan je gebruikmaken van een Dome Camera. Deze kleine ronde bol valt bijna niet op en heeft vaak een grote kijkhoek.

 

Inzoombare en bestuurbare camera’s

Wanneer je een winkel of bedrijf hebt kan het lonen om inzoombare en bestuurbare camera’s aan te schaffen. Deze camera’s worden ook PTZ-camera’s genoemd. PTZ staat voor Pan-Tilt-Zoom. Merk je een verdachte persoon of handeling op? Dan kan je nauwkeurig volgen wat er gebeurt. Deze functies zijn enkel bruikbaar bij manuele bediening en worden vaak toegepast bij het beveiligen van winkels. 

 

Deurcamera’s

Om erg subtiel beelden vast te leggen van ongewenste indringers, kan je werken met onopvallende deurcamera’s. Ze worden bevestigd via het kijkspion in de deur. Hierdoor kan je ongemerkt beelden vastleggen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een deurbel met camera. Zo zie je meteen wie er aanbelt. Veel van deze deurbellen werken via een wifi-verbinding. Daardoor wordt het mogelijk om op vakantie videobeelden te bekijken van wie er voor jouw deur staat.

Welk type camerabewaking kies ik best? 

Dat is vooral afhankelijk van je eigen wensen en beschikbare budget. Bovenstaande functies zijn ook maar enkele van de vele voorbeelden. Een gespecialiseerde installateur van camerabewaking kan je uitgebreid informeren over de mogelijkheden en helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw situatie. Ontvang vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van professionele installateurs actief in jouw buurt via de offertepagina.

 

 

 

Draadloze camerabewaking

Een draadloos systeem is bijzonder handig wanneer je geen kabels op de muren wil bevestigen en een snelle installatie wenst. De bewakingscamera’s streamen de beelden dan draadloos door naar een monitor en/of digitale recorder. Bij het kiezen van een draadloos systeem is het belangrijk rekening te houden met de levensduur van de batterijen.

Om ze zo lang mogelijk mee te laten gaan worden werken deze type camera’s vaak voorzien van bewegingsdetectoren zodat ze enkel filmen bij beweging. Tijdens de draadloze signaaltransmissie wordt het beeld en geluid omgezet in digitale signalen om storingen te voorkomen. Deze digitale signalen worden ook gecodeerd om een beveiligde transmissie te garanderen.


Wifi camera’s

Wifi camera’s zijn draadloze camerabewakingsystemen die gebruik maken van een wifi-netwerk. Ze zijn erg makkelijk te installeren. Ze bieden de mogelijkheid om de opgenomen beelden live of achteraf te bekijken via je smartphone, tablet of laptop. Dit maakt dat je zelfs op vakantie vlot beelden kan ontvangen en bekijken. Camerabewaking met wifi-verbinding zijn te verkrijgen in soorten en vormen.

Een doe-het-zelf-kit met één of meerdere bewakingscamera’s zijn te verkrijgen vanaf 350 euro. Heb je specifieke noden en wil je op veilig spelen, dan ga je best langs bij een erkend installateur of verkoper van camerabewaking. Deze bieden professioneel advies en helpen bij het bepalen van een geschikte opstelling en installatie voor jouw woning of bedrijf.

 

 

Prijs camerabewaking

camerabewaking woning
Shutterstock

 

Elk gebouw vergt een andere aanpak waardoor er geen uniforme prijs is voor elke installatie. Voor doe-het-zelf installaties met een beperkt aantal videocamera’s, opslag en mogelijkheden mag je rekenen op een budget vanaf 350 euro. De prijs van professionele camerabewaking begint vanaf 750 euro. Beide installaties kunnen aangegeven worden bij je belastingaangifte omdat ze fiscaal aftrekbaar zijn. Hierdoor kan je tot 710 euro van je camerabewaking terugkrijgen. Investeren in kwalitatief materiaal is dus zeker een slimme zaak.

Camerabewaking laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
Soorten beveiligingscamera's en hun mogelijkheden
Soorten beveiligingscamera's en hun mogelijkheden
Inbraakwerende rolluiken
Inbraakwerende rolluiken
Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem
Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem
inbraakbeveiliging woonhuis
Inbraakbeveiliging: welke opties?
Soorten alarmsystemen en hun mogelijkheden
Soorten alarmsystemen en hun mogelijkheden
laten plaatsen alarmsysteem
Een alarmsysteem laten plaatsen: Prijs & weetjes
inbraakalarm
Inbraakalarm
veiligheidsglas plaatsen
Veiligheidsglas
Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht
Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht
prijs inbraakalarm
Korting voor inbraakbeveiliging
Het draadloos alarmsysteem en zijn vele mogelijkheden
Het draadloos alarmsysteem en zijn vele mogelijkheden
Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem
Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem