Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmsysteem bedrijf

Alarmsysteem bedrijf

Inbraak in bedrijven komt vaak voor: er zijn vaak dure technologische spullen te vinden en er is niet altijd iemand aanwezig. Om je als ondernemer te beschermen tegen dit risico is een alarmsysteem voor je bedrijf geen overbodige luxe. Alles over de mogelijkheden, prijzen en waarop je moet letten, lees je hier.

Ga snel naar:
Soorten alarmsystemen voor bedrijven
Standaard of uitgebreid alarmsysteem?
Kosten alarmsysteem bedrijf
Hoe alarminstallateurs vergelijken?
Ontvang vrijblijvend offertes

 

Het belang van een alarmsysteem voor bedrijven

Een inbraak in een bedrijf heeft doorgaans grote gevolgen. Met een alarmsysteem kan je:

 • Financiële impact vermijden: in een bedrijf zijn vaak dure technologische zaken aanwezig, waardoor de financiële impact groot is bij diefstal of beschadiging. Bovendien bestaat het risico dat jouw personeel als gevolg van een inbraak een werkachterstand oploopt.
 • Vertrouwelijke informatie beschermen: bij een inbraak kan vertrouwelijke informatie in vreemde handen terecht komen, kunnen documenten onherroepelijk verloren gaan als er geen backup van gemaakt is, …
 • Mogelijke indringers afschrikken: een alarmsysteem werkt uitstekend als afschrikmiddel voor potentiële indringers. Probeert er toch iemand je bedrijf binnen te dringen? Dan waarschuwt je alarm je meteen en kan je snel reageren om de gevolgen te beperken. Je hebt er als ondernemer dus alle baat bij om je bedrijf te beveiligen met een degelijk alarmsysteem.

TIP: bespreek je beveiligingsproject altijd met een ervaren alarminstallateur. Na een plaatsbezoek adviseert hij je het meest geschikte alarmsysteem voor jouw bedrijf. Vind een installateur in je buurt.

 

Soorten alarmsystemen voor bedrijven

Het spreekt voor zicht dat een alarminstallatie voor een bedrijf aan andere eisen moet voldoen dan een alarmsysteem voor woningen. Een overzicht van de verschillende soorten alarmsystemen:

 

1. Bedraad alarmsysteem

Bij een bekabeld alarmsysteem zijn alle onderdelen met elkaar verbonden via kabels. Deze kabels kan je zichtbaar laten (snelle plaatsing en goedkoop) of laten wegwerken (duurder en breekwerken nodig). Een bekabeld alarmsysteem is betrouwbaar en gaat erg lang mee. Kies je voor een bekabelde alarminstallatie in je bedrijf, hou er dan wel rekening mee dat het moeilijk is om het systeem achteraf nog uit te breiden.

Wanneer aangeraden? Als je een betrouwbaar alarmsysteem zoekt met een grote reikwijdte.

Bedraad alarmsysteem prijs: vanaf € 1.200 (excl. btw, incl. plaatsing) voor een standaard installatie.

 

2. Draadloos alarmsysteem

Bij een draadloos alarmsysteem staan alle onderdelen met elkaar in verbinding via radiogolven. Het is makkelijk te installeren, zonder grote breekwerken en het systeem is achteraf ook makkelijk uit te breiden. Om een optimale werking te garanderen is het wel belangrijk dat je tijdig de batterijen vervangt. Meestal geeft het systeem zelf een melding wanneer dat nodig is.

Wanneer aangeraden? Wanneer je je alarmsysteem achteraf mogelijks nog wilt uitbreiden.

Draadloos alarmsysteem prijs: vanaf € 1.000 (excl. btw, incl. plaatsing) voor een standaard installatie.

 

3. Hybride alarmsysteem

Een hybride alarmsysteem is een soort combinatie van de 2 bovenstaande systemen. De onderdelen van de basisinstallatie zijn via kabels met elkaar verbonden, maar je kan het systeem nog verder uitbreiden met draadloze onderdelen. Het combineert zo de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem met de mogelijkheid tot uitbreiding.

Wanneer aangeraden? Als je een betrouwbaar alarmsysteem zoekt dat je achteraf nog kan uitbreiden.

Hybride alarmsysteem prijs: vanaf € 1.100 (excl. btw, incl. plaatsing).

 

Wat is het beste alarmsysteem voor mijn bedrijf?

Welk alarmsysteem het meest geschikt is voor jouw bedrijf, hangt vooral af van je eigen wensen, noden en budget. Omdat het bij een bedrijfspand vaak om een grote oppervlakte gaat, wordt als beveiligingssysteem vaak gekozen voor een draadloos of hybride alarmsysteem.

TIP: laat je adviseren door een professionele installateur. Hij informeert je over de mogelijkheden en stelt je een alarmsysteem voor op maat van jouw bedrijf. Ontvang advies op maat.

 

alarmsysteem bedrijf

 

Standaard of uitgebreid alarmsysteem?

Kies je voor een standaard beveiligingssysteem of breid je je alarm beter uit met allerlei extra functies? Een overzicht van beide opties voor je bedrijfsbeveiliging:

 

Standaard alarmsysteem

Een standaard alarm is enkel voorzien van de meest noodzakelijke functies om je bedrijf te beveiligen. Het gaat doorgaans om een centraal bedieningspaneel, een sirene, een bewegingsmelder en/of sensoren voor de ramen en deuren.

 

Uitgebreid alarmsysteem

Het is natuurlijk ook mogelijk om een alarm uit te breiden met extra functies, zoals:

 • Bewegingsmelders: wanneer de sensor van de bewegingsmelder beweging detecteert, gaat je alarm af, wordt de buitenverlichting ingeschakeld, …
 • Camerabewaking: het is aangeraden om het alarmsysteem voor jouw bedrijf te voorzien van bewakingscamera’s. De camerabeelden kunnen dan helpen om daders te identificeren.
 • Buitensirene: een buitensirene zorgt er niet alleen voor dat de buurt rondom het bedrijf wordt gewaarschuwd bij inbraak, maar heeft ook een sterk ontradend effect voor inbrekers.
 • Aansluiting op alarmcentrale: wanneer je je alarm laat aansluiten op een alarmcentrale, worden de hulpdiensten automatisch opgeroepen wanneer het alarm afgaat.
 • Gsm-module: je kan ervoor kiezen om je beveiligingssysteem uit te rusten met een communicatiekiezer die meldingen verzendt naar op voorhand opgegeven contactpersonen, bv. de eigenaar, collega’s die in de buurt van het bedrijf wonen, …
 • Rookgordijn: wanneer er zich indringers in je bedrijfspand bevinden, verspreidt een mistgenerator een soort mist waardoor er een rookgordijn ontstaat dat het zicht ontneemt. Hierdoor kunnen inbrekers niks meer zien en dus ook niks meer meenemen.
 • Automatisering en bediening op afstand: het kan handig zijn dat de alarminstallatie in je bedrijf automatisch inschakelt vanaf een bepaald uur, dat je het vanop afstand kan bedienen via een app of dat het alarm actief blijft terwijl bepaalde mensen toch toegang hebben tot bepaalde ruimtes.

 

Met welk beveiligingssysteem rust je je bedrijf het beste uit?

Bij een standaard alarmsysteem gaat er enkel een alarm af wanneer er beweging gedetecteerd wordt of er een raam of deur wordt geopend of geforceerd. Je wordt dus zelf niet op de hoogte gebracht en ook de hulpdiensten worden niet verwittigd. Om je bedrijf, apparatuur, vertrouwelijke informatie, … optimaal te beveiligen, laat je je alarmsysteem dus best uitrusten met 1 of meerdere extra functies.

TIP: het is niet noodzakelijk om je alarmsysteem met elke mogelijke optie uit te breiden. Bespreek daarom jouw project met een alarminstallateur. Hij stelt je vervolgens een beveiligingssysteem voor op maat van jouw bedrijf. Ontvang advies op maat.

 

Kosten alarmsysteem bedrijf

Voor een gemiddeld bedrijf kost een alarmsysteem doorgaans tussen de € 1.200 en € 2.300, voor grote bedrijven starten de prijzen vanaf gemiddeld € 2.500 (telkens excl. btw, incl. plaatsing). De exacte prijs voor een alarmsysteem voor jouw bedrijf is echter afhankelijk van heel wat verschillende factoren (oppervlakte van het bedrijf, bedieningsmogelijkheden, aantal sensoren en camera’s, aansluiting op alarmcentrale, …), waardoor het moeilijk is om richtprijzen mee te geven.

Hieronder vind je enkele richtprijzen voor een beveiligingssysteem in een bedrijf van gemiddelde grootte:

Type alarmsysteemOnderdelenGemiddelde prijs
(incl. btw en plaatsing)
Standaard alarmsysteemsirene, bedieningspaneel,
deur- en ramsensoren,
centrale, 3 bewegingsdetectoren
€ 1.200 à 1.700
Uitgebreid alarmsysteemsirene, bedieningspaneel,
deur- en ramsensoren, centrale,
bewegingsdetectoren met camera,
smartphone bediening
€ 1.700 à 2.300

Wil je graag een exacte prijs voor jouw bedrijf ontvangen? Vul vrijblijvend het offerteformulier in, bespreek kort je project en ontvang advies en prijzen op maat. Start hier jouw aanvraag.

 

TIP: bespaar kosten door beveiligingssystemen te combineren

Wil je je bedrijf zo optimaal mogelijk beveiligen? Dan voorzie je naast een inbraakalarm en camerabewaking ook best een brandalarm. Het is aangeraden om al die verschillende systemen te integreren in 1 systeem. Zo’n totaaloplossing is gemakkelijker in gebruik en kost minder omdat alarmcentrales, alarmen, apps, … gedeeld worden.

 

Hoe alarminstallateurs vergelijken?

Wil je een alarmsysteem in je bedrijf laten installeren, dan is het aangeraden om verschillende alarminstallateurs te vergelijken. Let hierbij zeker op het volgende:

 1. Advies

  Alarmsystemen zijn mogelijk in verschillende uitvoeringen. Controleer daarom goed welk type alarmsysteem en bijhorende functies voorgesteld worden. Stellen de verschillende installateurs iets gelijkaardigs voor of niet? Hou ook rekening met de kwaliteit. Kwalitatieve systemen zullen duurder zijn, maar bijvoorbeeld wel langer meegaan of preciezer werken.

  Hou verder ook rekening met alle werken die bij de installatie komen kijken. Hoe zit het met de voorbereidende werken? Doet de installateur die of ben jij er verantwoordelijk voor? Hoe en wanneer gebeurt de plaatsing? …

 2. Prijs

  De prijs is een van de belangrijkste factoren in een vergelijking. Ga altijd goed na wat in de prijs verwerkt zit en vraag na welke dingen mogelijks extra aangerekend worden. Vraag ook een gedetailleerde offerte waarbij de verschillende onderdelen apart geprijsd staan. Dat kan je makkelijker vergelijken dan een totaalprijs.

  TIP: via onze offerteservice ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen van meerdere installateurs. Zo kan jij makkelijk en gericht prijzen vergelijken. Vraag hier je offertes aan.

 3. Dienstverlening

  Een alarmsysteem moet op regelmatige basis nagekeken worden. Misschien zijn er ooit zelfs herstellingswerken nodig. Vraag het alarmsysteem bedrijf naar de organisatie van deze onderhouds- en herstellingswerken. Bieden ze deze diensten aan of niet? Bevraag je ook goed over wat al dan niet onder garantie valt.

Alarmsysteem laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
laten plaatsen alarmsysteem
Een alarmsysteem laten plaatsen: Prijs & weetjes
Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem
Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem
Inbraakwerende rolluiken
Inbraakwerende rolluiken
prijs inbraakalarm
Korting voor inbraakbeveiliging
Het draadloos alarmsysteem en zijn vele mogelijkheden
Het draadloos alarmsysteem en zijn vele mogelijkheden
Camerabewaking
Camerabewaking
inbraakalarm
Inbraakalarm
Soorten beveiligingscamera's en hun mogelijkheden
Soorten beveiligingscamera's en hun mogelijkheden
inbraakbeveiliging woonhuis
Inbraakbeveiliging: welke opties?
Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem
Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem
Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht
Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht
veiligheidsglas plaatsen
Veiligheidsglas