Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Soorten beveiligingscamera's en hun mogelijkheden

Soorten beveiligingscamera's en hun mogelijkheden

Wanneer je van plan bent je woning of bedrijf extra te beschermen is een beveiligingscamera een logische beslissing. Je kan perfect nagaan wat er gebeurt is bij inbraken en het voorkomt betwistingen met verzekeringen, politie en inbrekers. In dit artikel vind je een overzicht terug van de soorten beveiligingscamera’s met hun functies en richtprijzen.

 

 

Soorten beveiligingscamera’s en hun functies

Alvorens prijzen van beveiligingscamera’s te vergelijken is het belangrijk na te gaan welke types er verkrijgbaar zijn. Een bewakingscamera die afgesteld is op jouw wensen en omgeving zal zorgen voor het beste resultaat en zekerheid. Onderstaand vind je een overzicht van de belangrijkste functionaliteiten:

 

Infrarood nachtdetectie (IR-camera’s)

Camera’s die uitgerust zijn met zogenaamde IR-leds maken het mogelijk ook in een donkere omgeving te filmen. Dit is bijzonder handig omdat inbrekers een vals gevoel van veiligheid krijgen in een niet verlichte omgeving. Kwalitatieve IR-camera’s kunnen tot wel 50 meter ver filmen. Als goedkoop alternatief kan ook gewerkt worden met verlichting op basis van een bewegingsdetector.

 

IP-beveiligingscamera

Een IP beveiligingscamera kan aangesloten worden op NAS-netwerken wat de mogelijkheid heeft om beelden op te slaan. Sommige fabrikanten van NAS-apparaten stellen ook applicaties ter beschikking om de beelden te bekijken vanaf je smartphone of een externe computer. De beelden worden verstuurd via het internet.

 

Draadloze beveiligingscamera

Om snel en zonder breekwerk van start te gaan is een draadloze beveiligingscamera een prima keuze. Helaas zijn er bij de goedkope versies van dit type camera’s ook enkele nadelen verbonden. Zo moet je de batterijlevensduur goed monitoren, bestaat de kans dat het draadloos signaal verstoord wordt en vergroot de kans op onscherpe beelden en storingen.

 

Beveiligingscamera buiten- of binnengebruik

Wanneer je de omgeving buitenshuis wil monitoren moet je zeker gebruik maken van speciale beveiligingscamera voor buiten. Deze zijn beschermt tegen condensatie waardoor de beelden niet gaan vertroebelen. Hou er wel rekening mee dat je geen deel van de openbare weg mag filmen. Dit wordt aanschouwt als schending van de privacy waardoor het beeldmateriaal rechtsgeldig ongeldig verklaard zal worden.

Welk type beveiligingscamera’s kies ik best? 

Dat is vooral afhankelijk van je eigen wensen en beschikbare budget. Bovenstaande functies zijn maar enkele van de vele mogelijkheden. Een gespecialiseerde installateur van beveiligingscamera’s kan je uitgebreid informeren over de mogelijkheden en helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw project. Ontvang vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van installateurs actief in jouw buurt via de offertepagina

 

 

Soorten bewakingscamera's
Shutterstock

 

Software en besturingssystemen voor camerabewaking

Naast het kiezen van de juiste camera zal ook de keuze van software een grote impact hebben op de functies en het gebruiksgemak van je beveiligingscamera. Opnemen van beelden, bewegingsdetectie, comprimeren en bijhouden van beelden worden voornamelijk geregeld door het besturingssysteem.

Om je beeldmateriaal veilig te stellen wordt er ook best een back-up genomen op een externe locatie. Zo zijn je beelden beschermt tegen beschadigingspogingen en brand.

 

Prijs beveiligingscamera vergelijken: Doe-het-zelf of laten plaatsen

Beveiligingscamera’s laten plaatsen biedt heel wat voordelen. Zo heeft de installateur diverse opleidingen genoten om zwakke schakels te detecteren en uit te schakelen. Je krijgt steeds een oplossing op maat en hoeft op de installatie en de materialen maar 6% BTW te betalen. Plaats je de beveiligingscamera’s zelf dan moet je steeds 21% BTW betalen. Bij een kwalitatieve installatie verdien je de installatie zo al snel terug.

Dankzij het fiscale voordeel kan je ook een deel van de aankoopprijs terugverdienen via je belastingaangifte wanneer je de installatie laat uitvoeren.

Camerabewaking laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
prijs inbraakalarm
Korting voor inbraakbeveiliging
veiligheidsglas plaatsen
Veiligheidsglas
laten plaatsen alarmsysteem
Een alarmsysteem laten plaatsen: Prijs & weetjes
inbraakbeveiliging woonhuis
Inbraakbeveiliging: welke opties?
Inbraakwerende rolluiken
Inbraakwerende rolluiken
Camerabewaking
Camerabewaking
inbraakalarm
Inbraakalarm
Alarmsysteem bedrijf
Alarmsysteem bedrijf
Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht
Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht
Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem
Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem
Soorten alarmsystemen en hun mogelijkheden
Soorten alarmsystemen en hun mogelijkheden
Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem
Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem