Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
houten binnendeur

Houten binnendeuren: Tips & ideeën

Houten binnendeuren zijn vaak de traditionele keuze bij zowel moderne als klassieke woningen. Welke houtsoort je ook kiest een houten deur geeft stijl en klasse aan je interieur. Een deur in hout heeft zijn charme nog niet verloren en blijft een populaire optie. Een overzicht van de verschillende soorten houten binnendeuren vind je hier. 

 

 

uitvoeringen van Houten binnendeuren

Houten binnendeuren geven extra privacy aan een slaapkamer, leefruimte, badkamer,… Er bestaan tal van soorten houten deuren zoals schuifdeuren, zwaaideuren en blokdeuren. Een houten deur kan je volledig personaliseren zodat ze perfect passen in je woonruimte. Je kan het verven, boenen, vernissen, zandstralen,…. Daarnaast kan je kiezen of je een vlakken houten deur wenst of eerder een patroon wil aanbrengen.

 

1. Houten schuifdeuren

De schuifdeur wordt steeds populairder omwille van de vele voordelen. Met houten schuifdeuren verlies je minder plaats dan met een klassieke deur. Twee ruimtes kunnen in elkaar overvloeien door al dan niet de schuifdeur te openen of te sluiten. Er zijn verschillende manieren waarop je een houten schuifdeur kan realiseren. Het kan met een simpel ophangsysteem waarbij de deur steeds zichtbaar blijft. Daarnaast kan je de deur ook laten verdwijnen in de muur. 

 

houten schuifdeur
Shutterstock

 

 

2. Houten blokdeuren

Blokdeuren zijn de nieuwste trend op het gebied van deuren. Bij dit type wordt wordt de deur volledig in de muur geplaatst waardoor er een doorlopende wand wordt gecreëerd. De deur wordt meestal in dezelfde kleur afgewerkt om het effect te vergroten.

Blokdeuren worden standaard voorzien van onzichtbare scharnieren. Als je later blokdeuren wil plaatsen in je woning, hou je hier al best rekening mee bij de afwerking van de muur. Voor een correcte plaatsing moet de bepleistering afgeschuind worden. Zulke deuren kunnen zowel naar buiten als naar binnen draaiende deuren opleveren. 

 

houten blokdeur
Shutterstock

 

 

3. houten zwaaideur

De houten zwaaideur is nog steeds de populairste keuze. Ze hebben vele voordelen zoals goede isolatie en privacy. Het nadeel van een zwaaideur is dat je voldoende plaats moet voorzien zodat de deur vlot open en dicht kan. Je kan een zwaaideur personaliseren en aanpassen aan jouw interieurstijl. 

houten zwaaideur
Shutterstock

 

 

4. Kamerhoge deuren

Naast de standaarmaten is het vandaag de dag geen probleem om je houten binnendeur op maat te laten maken. Op die manier kan je ook kiezen voor kamerhoge deuren. Zeker in een herenhuis zijn deze de perfecte keuze om de stijl van vroeger door te trekken. Voor kamerhoge deuren in hout kan je zowel kiezen voor een op maat gemaakte schuifdeur als zwaaideur. 

 

Kamerhoge houten schuifdeur
Shutterstock

 

 

5. Pivoterende houten deur

Om erg vernieuwend uit de hoek te komen met een houten deur kan je opteren voor een pivoterende deur. Het scharnier bevindt zich niet aan de zijkant maar aan de onder- en bovenkant van de deur. Bij het openen draait de ene kant naar achteren en de andere kant naar voren. Een pivoterende deur heeft een hoge esthetische meerwaarde door haar uniek karakter. Het nadeel van een pivoterende deur is dat je minder vrije doorgangsbreedte hebt. Om dit probleem zoveel mogelijk te vermijden, heb je nood aan een grote deuropening. 

 

 

Materialen houten binnendeuren

Houten binnendeuren kunnen op verschillende manieren vervaardigd worden. Je kan meestal kiezen tussen massieve houten deuren en deuren met een houten fineerlaag. 

 

1. Massief houten binnendeur

Massieve binnendeuren behoren tot de meest kwaliteitsvolle deuren. Een deur wordt vervaardigd aan de hand van regels en stijlen met daartussen platen. Bij deze soort zijn alle onderdelen massief hout. Massief houten binnendeuren kunnen perfect aangepast worden aan je persoonlijke smaak doordat je ze op allerlei manier kan afwerken: vernissen, verven,…

 

2. Fineerdeur

Met een fineerdeur krijg je de warme uitstraling van hout maar voor een zachter prijsje. Zo’n deur is opgebouwd op MDF-platen met daartussen celroosterkarton of spaanplaat. De buitenste lagen worden in een volgend stadium voorzien van een houten fineerlaag. Een fineerlaag is een schil massief hout. Die buitenste laag kan je perfect aanpassen aan je interieur, je kiest namelijk zowel de kleur als de houttekening als de houtsoort. Meestal wordt er wel voor de fineerlaag gebruik gemaakt van eik omdat dit materiaal op verschillende manieren kan afgewerkt worden. 

 

 

Prijzen houten binnendeuren op maat

De prijs van je houten binnendeur zal afhangen van het type en de soort hout. Voor een klassieke eiken binnendeur betaal je tussen €300 en €400. In de meeste gevallen zullen de houten binnendeuren op maat vervaardigd worden zodat je zowel de houtsoort, als de versiering, als de uitvoering kan kiezen. Een binnendeur op maat is aangepast aan je persoonlijke wensen en zal dus ook iets duurder zijn. 

Houten binnendeuren laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
Glazen binnendeuren: Inspiratie & ideeën
Glazen binnendeuren: Inspiratie & ideeën
Schilderdeur: mogelijkheden & prijzen
Schilderdeur: mogelijkheden & prijzen
Stalen binnendeuren
Stalen binnendeuren: Tips & info
Schuifdeuren binnen
Schuifdeuren binnen
Kamerhoge deuren tot het plafond
Kamerhoge deuren tot het plafond: info & tips
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw houtskelet
Aanbouw houtskelet
ensuite badkamer zolder
Ensuite badkamer: 4 inspiratie voorbeelden!
prefab aanbouw met verdieping
Prefab aanbouw
verlicht spanplafond
Verlicht spanplafond
erker aanbouwen
Erker aanbouw
renovatie gevel bekleding
Renovatie gevel: 4 mogelijkheden