Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schilderdeur: mogelijkheden & prijzen

Schilderdeur: mogelijkheden & prijzen

Een schilderdeur is een standaarddeur, voorzien van een grondlaag, die je zelf nog moet afwerken. Verfdeuren zijn vooral populair omwille van de goedkope prijs. Alles over de verschillende soorten, afmetingen en uitvoeringen lees je in dit artikel.

Ga snel naar: PrijsUitvoeringenVoor- en nadelenOfferte aanvragen

 

Soorten schilderdeuren

We onderscheiden 3 types verfdeuren: hardboarddeuren, tubespaandeuren en volspaandeuren. 

 

1. Hardboarddeuren

De kern van harboarddeuren of honingraatdeuren bestaat uit stevig karton of hardboard met honingraatmotief. De kern is langs beide zijden bekleed met een soort vezelfplaat. 

Voordelen: licht gewicht, goedkoop
Nadelen: minder warmte- en geluidsisolerend

 

2. Tubespaandeuren

Tubespaandeuren of kanaalplaatdeuren zijn binnenin voorzien van een spaanderplaat met luchtkanalen. Door de luchtkanalen heeft een tubespaandeur een hogere isolerende capaciteit (thermische isolatie: ± Ud 1,84 W/m²K en warmteweerstand: ± Rc 0,28 m²K/W) in vergelijking met hardboarddeuren. 

Tubespaandeuren zijn steviger en beter isolerend maar daardoor ook duurder dan hardboarddeuren. 

Voordelen: goed warmte- en geluidsisolerend 
Nadelen: duurder dan hardboarddeuren

 

3. Volspaandeuren

De kern van volspaandeuren bestaat volledig uit een spaanderplaat. Ze zijn vrij zwaar en goed bestand tegen brand en schade. In vergelijking met hardboarddeuren en tubespaandeuren zijn ze dus zeker van betere kwaliteit. 

Voordelen: goed warmte- en geluidsisolerend, beter bestand tegen schade en brand
Nadelen: duurder dan hardboard- en tubespaandeuren, zwaar gewicht

 

Schilderdeur prijs

Prijsvoorbeeld: plaatsklare standaard verfdeur met een vlak oppervlak (standaard afmeting) + mutiplex of mdf bekasting + standaard omlijsting + standaard scharnieren, slot en slotplaat:

  • Hardboarddeur: € 105 – 160 (excl. btw)
  • Tubespaandeur: € 120 – 165 (excl. btw)
  • Volspaandeur: € 130 – 200 (excl. btw)

Voor de plaatsing kan je rekenen op een prijs van gemiddeld € 100 per deur.

Let op, bovenstaande prijzen zijn richtprijzen voor een standaard verfdeur. Hou er reking mee dat de prijs sterk verschilt afhankelijk van de gewenste uitvoering (afmetingen, vlak/gefreesd/moluren oppervlak, type slot, type scharnieren, type deurkruk, materiaal omlijsting en bekasting, …).

Benieuwd naar een exacte prijs voor schilderdeuren op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van erkende plaatsers via het offerteformulier

 

witte schilderdeur
Shutterstock

 

Uitvoeringen 

Verfdeuren zijn er in verschillende uitvoeringen. We geven een overzicht van de belangrijkste keuzes die je moet maken bij het kiezen van een schilderdeur. 

 

deurAfmeting

Schilderdeuren zijn beschikbaar in standaard deurafmetingen. De meest courante formaten zijn: H: 201,5 cm – 211,5 cm en B: 63 cm – 68 cm – 73 cm – 78 cm – 83 cm – 88 cm – 93 cm. 

Heb je afwijkende deuropeningen of wil je een plafondhoge deur, een deur onder een schuin wand, …? Geen probleem. Verfdeuren kunnen ook op maat gemaakt worden. Daarvoor betaal je wel ongeveer 20 à 30% extra in vergelijking met standaardeuren.

Let op, want de prijzen voor maatwerk kunnen nogal verschillen. Ontvang hier een prijsvoorstel op maat van maximaal 3 vakmannen. Zo kan je prijzen vergelijken en de meest interessante optie kiezen. Start je aanvraag hier

 

Brandwerendheid

Wil je de brandveiligheid van je gebouw of woning optimaliseren, dan kan je kiezen voor een brandwerende schilderdeur. De brandwerendheid van een deur herken je aan de rf-waarde. De rf-waarde van een branddeur geeft aan hoelang die deur brand kan tegenhouden. Rf 30 branddeuren houden bijvoorbeeld 30 minuten lang brand tegen. 

Voor een Rf 30 brandwerende schilderdeur (deurblad in standaardafmeting + standaard bekasting en omlijsting + scharnieren, slot, slotgat) kan je rekenen op een gemiddelde prijs van € 240 à 300 per deur. 

 

Afwerking deuroppervlak

Een standaard verfdeur heeft een vlak oppervlak. Naast deze vlakke schilderdeuren heb je ook exemplaren met moluren of ingefreesde lijnen of tekeningen. Verfdeuren met 1 of meerdere glaspartijen behoren ook tot de mogelijkheden. 

Wat met de afwerking van het deuroppervlak? 

Een verfdeur is standaard voorzien van een grondlaag. Die grondlaag heeft natuurlijk nog extra afwerking nodig. In sommige gevallen kan je jouw verfdeuren tegen een meerprijs vooraf laten lakken of verven in de gewenste kleur.

In andere gevallen moet je ze bij je thuis afwerken. Die afwerking kan je zelf doen of overlaten aan een professionele schilder. Dat laatste heeft als voordeel dat je verzekerd bent van een correcte uitvoering en een mooi einderesultaat. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat voor het laten schilderen van je verfdeuren via de offertepagina

 

Toebehoren

Een deur bestaat niet enkel uit een deurblad. Ook voor toebehoren moet je keuzes maken. Welk materiaal kies je bijvoorbeeld voor de deuromkasting? Verfdeuren zijn meestal voorzien van een mdf of multiplex omkasting, maar ook andere materialen zijn mogelijk. Wil je een wc-slot of cilinder-slot? In inox of met inox look? Wil je zichtbare of verbrogen scharnieren? Voorzie je de deur van een deurpomp? … 

 

Voordelen en nadelen van verfdeuren

Benieuwd naar de voor- en nadelen van schilderdeuren? We zetten ze kort op een rij: 

 

+ Goedkoop: in vergelijking met afgewerkte deuren.

+ Verschillende formaten mogelijk: in de standaard afmetingen of op maat gemaakt. 

+ Verschillende afwerkingen mogelijk: vlak deurblad, met een design, met glas, …

+ Beschikbaar met brandwerende eigenschappen.

+ Naar eigen wens af te werken: door de deur te lakken of te verven in de gewenste kleur.  

+ In lengte inkortbaar.

 

– Minder warmte- en geluidsisolerend: vooral harboarddeuren zijn minder isolerend dan andere deurtypes. 

– Gevoeliger voor vuil en krassen: een verfdeur is minder krasbestendig en wordt sneller vuil dan een industrieel gelakte deur. 

– Na de plaatsing moet je ze nog afwerken: verven/lakken, opstopen nagelgaatjes, … 

Schilderdeuren laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
Kamerhoge deuren tot het plafond
Kamerhoge deuren tot het plafond: info & tips
Schuifdeuren binnen
Schuifdeuren binnen
houten binnendeur
Houten binnendeuren: Tips & ideeën
Glazen binnendeuren: Inspiratie & ideeën
Glazen binnendeuren: Inspiratie & ideeën
Stalen binnendeuren
Stalen binnendeuren: Tips & info
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw houtskelet
Aanbouw houtskelet
ensuite badkamer zolder
Ensuite badkamer: 4 inspiratie voorbeelden!
prefab aanbouw met verdieping
Prefab aanbouw
verlicht spanplafond
Verlicht spanplafond
erker aanbouwen
Erker aanbouw
renovatie gevel bekleding
Renovatie gevel: 4 mogelijkheden