Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Marokkaans interieur met wittinten

Marokkaans interieur

Gekenmerkt door de prachtige kleuren, de Moorse architectuur en de rijkelijke vormgeving doet de Marokkaanse stijl dromen van warme bestemmingen. Het is dan ook geen wonder dat er steeds meer Marokkaanse invloeden in onze woningen terug te vinden zijn. Tips voor het ontwerpen van een sfeervol Marokkaans interieur vind je hier terug.

 

Marokkaanse kleuren

Marokkaanse kleuren
Shutterstock

 

Het rijkelijke kleurenpalet is één van de meest typerende kenmerken van een Marokkaans interieur. De kleuren die gebruikt worden, hebben pigmenten met een grote intensiteit en zijn heel zuiver. Voor een Marokkaanse inrichting wordt vaak gebruik gemaakt van kobalt-blauw, aquamarijn, turquoise, smaragd-groen, saffraan en karmijn-rood. Ook metaal zoals goud, koper en zilver komen vaak terug in een Marokkaans interieur.

 

Marokkaans interieur
Shutterstock

 

De wanden van een Marokkaanse inrichting zijn vrij ruw qua textuur en worden ook vaak betegeld. Om die authentieke look te krijgen kan je een fijn laagje pleisterwerk over de bestaande wanden zetten. Als je niet wil pleisteren kan je verftechnieken gebruiken zoals Color-wash en Faux-finish. Naargelang je persoonlijke smaak kan je verschillende kleurencombinaties toepassen. Zo kunnen tinten turquoise prima gecombineerd worden met goud en zilver. Bij de aardetinten komt leder dan weer prima tot zijn recht.

 

De kleur blauw komt bij Arabische inrichtingen vaak voor op deuren en luiken. Dit is een oud gebruik om kwade geesten buitenshuis te houden.

 

 

Marokkaans interieur met Decoratie

Om een Arabische sfeer in huis te halen hoef je niet meteen de hele woning een make-over te geven. Enkele typisch Arabische elementen en decoratieve voorwerpen kunnen al volstaan om je interieur een Marokkaanse toets te geven. Deze must-haves mogen zeker niet ontbreken:

 

 

Marokkaanse poef en kussens

Marokkaanse poefs zijn echte eyecatchers en verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en leder. Je kan ze gebruiken als afzonderlijk detail in de kamer maar als je ze echt tot hun recht wil laten komen, moet je er enkele bij elkaar plaatsen. Zo heb je een rijkelijk kleurenpalet dat mooi in balans is.

 

marokkaanse poef
Shutterstock

 

Arabische poefjes kan je kopen op markten in de meeste Arabische landen. Het voordeel is dat je ze ongevuld koopt waardoor er heel wat passen in de reiskoffer. Wanneer je een patchwork poef koopt, moet je er steeds op letten dat er verluchtingsopeningen voorzien zijn. Zo kan de inwendige lucht uit de poef ontsnappen wanneer er druk opgezet wordt bij het neerzitten. Dit voorkomt dat de poef zal scheuren aan de naden.

 

Marokkaanse Lampen

Arabische lampen zijn verkrijgbaar als hanglamp, tafellamp en wandlamp. Afhankelijk van de vorm en afkomst zijn deze gemaakt van gebogen ijzer, leer of gekleurd glas. Net zoals bij de stoffen zijn de Marokkaanse lampen ook heel kleurrijk en gedecoreerd tot in het kleinste detail. Deze Moorse lampen bestaan al vele eeuwen en de technieken werden generatie op generatie doorgegeven. Mettertijd zijn de kaarsen in de lantaarns vervangen door lampen en werden verschillende technieken met elkaar gecombineerd. Hoewel de meeste Marokkaanse lampen in souvenirwinkels er traditioneel uitzien, is dit dikwijls niet het geval. Let er dus op dat je geen fortuinen betaalt voor een goedkopere replica.

 

Marokkaanse lampen
Shutterstock

 

 

Marokkaanse Tajine

De Tajine is misschien wel het meest typerende voorwerp wanneer we aan Marokko denken. Je kan er heerlijke gerechten mee bereiden maar daarnaast zijn ze ook een streling voor het oog. Geef ze dus zeker een prominent plekje in je interieur. Ze gewoon in de kast zetten naast de andere kommen en pannen zou zonde zijn.

 

Marokkaanse tajine
Shutterstock

 

Naast bovenstaande elementen zijn ook de kleurrijke tapijten en het gedetailleerde houten snijwerk typische kenmerken van de Marokkaanse stijl.

 

 

Marokkaans geïnspireerd interieur

Ook bij ons kan je heel wat Marokkaans geïnspireerde meubels en decoratie kopen. Naargelang de gekozen kleuren en materialen kan je heel uiteenlopende en verrassende inrichtingen realiseren.

Marokkaans interieur met wittinten
Shutterstock

 

 

 

Modern marokaans interieur
Shutterstock

Door de Europese manier van wonen te combineren met Marokkaanse invloeden, kan je tot een wel heel funky geheel komen. Bovenstaand voorbeeld brengt beste van twee werelden samen.

Vakman of interieurspecialist zoeken in je buurt?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
Feng Shui interieur
Feng Shui inrichting tips
Tips voor een Pop art interieur
Tips voor een Pop art interieur
Zen interieur: 7 kenmerken voor een minimalistische inrichting
Zen interieur: 7 kenmerken voor een minimalistische inrichting
indische inrichting
Tips voor een Indiaas interieur
wereldinterieur
Etnische invloeden in je interieur
interieur japanse stijl
Tips voor een Japans interieur
Landelijk wit interieur
De cottage stijl - Tips voor een landelijke inrichting
loft industrieel met beton
Tips voor een industrieel interieur
De metropolitan stijl - Haal de sfeer van Hollywood in huis
De metropolitan stijl - Haal de sfeer van Hollywood in huis
retro scandinavisch interieur
Tips voor een Scandinavisch Interieur
glazen opbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren