Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
retro scandinavisch interieur

Tips voor een Scandinavisch Interieur

Scandinavische interieurs zijn de laatste jaren bijzonder populair. Hun strakke vormgeving, warme kleuren en natuurlijke materialen geven je woning een moderne uitstraling zonder kil aan te voelen. Hoe je jouw interieur een Scandinavische toets kan geven, lees je hier.

 

 

1. strakke vormgeving

Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door strakke lijnen en een minimalistische vormgeving van de architectuur. Comfort en functie staan bij de inrichting voorop en uiten zich in een moderne, strakke en sobere vormgeving.

retro scandinavisch interieur
Shutterstock

 

 

2. Kleuren Scandinavisch interieur

In een Scandinavisch interieur worden vaak lichte kleuren toegepast waarbij de kleur wit meestal de boventoon voert. Deze witte kleur wordt aangevuld met natuurlijke aardetinten, grijs en zwart. Felle kleuren, die als contrast dienen, worden ook gebruikt maar doorgaans kiezen onze Noorderburen voor pasteltinten. Dat heeft te maken met de noordelijke ligging van de Scandinavische landen. In Scandinavië wordt het, met uitzondering van een aantal zomermaanden vroeg donker. Door lichte kleuren toe te passen in het interieur benut men de hoeveelheid daglicht zo goed mogelijk.

 

Scandinavisch interieur met parket
Shutterstock

 

kleuren scandinavisch interieur
Shutterstock

 

 

 

3. Natuurlijke materialen

In een Scandinavisch interieur vind je heel wat natuurlijke materialen terug waaronder hout. Deze grondstof is rijkelijk voorradig in Finland, Denemarken en Zweden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat natuurlijk hout één van de meest typerende kenmerken is van de Scandinavische stijl. Je vindt het terug in meubels, vloeren, muurbekledingen en zelfs het plafond.

De afwerking gebeurt vaak in een natuurlijke beits zodat het hout zijn lichte kleur blijft behouden. Kamerbreed tapijt zul je in het algemeen niet zo veel terugzien in een Scandinavisch interieur, wel houten vloeren die gedecoreerd worden met een kleurrijk tapijt. De warme, natuurlijke look maak je tenslotte af met een overdaad aan kamerplanten.

natuurlijke materialen interieur
Shutterstock

 

Scandinavisch natuurlijk
Shutterstock

 

 

4. Patronen en geometrische vormen

De Scandinavische stijl is ook geroemd vanwege zijn gedurfde patronen en geometrische vormen die terugkomen in behang, woontextiel en decoratie. Door je woning slim aan te kleden met opvallende patronen kan je de stijl en sfeer in een mum van tijd omwisselen. Je kussens even verplaatsen tussen verschillende kamers kan bijvoorbeeld al genoeg zijn voor een totaal nieuwe beleving.

scandinavische pasteltinten
Shutterstock

 

 

Bekende Scandinavische merken en designers

Er zijn heel wat designers en fabrikanten die Scandinavische woonaccessoires verdelen. Hay, Muuto, Norman Copenhagen, Gubi en Ferm Living zijn momenteel de grootste en populairste verdelers. Wil je ook enkele Scandinavische klassiekers in je interieur moet je zeker eens een kijkje nemen naar de ontwerpen van bekende Scandinavische designers zoals Arne Jacobsen, Verner Patton, Eero Aarnio en Eero Saarinen.

 

Vakman of interieurspecialist zoeken in je buurt?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
Tips voor een Pop art interieur
Tips voor een Pop art interieur
Landelijk wit interieur
De cottage stijl - Tips voor een landelijke inrichting
loft industrieel met beton
Tips voor een industrieel interieur
indische inrichting
Tips voor een Indiaas interieur
interieur japanse stijl
Tips voor een Japans interieur
wereldinterieur
Etnische invloeden in je interieur
Feng Shui interieur
Feng Shui inrichting tips
Zen interieur: 7 kenmerken voor een minimalistische inrichting
Zen interieur: 7 kenmerken voor een minimalistische inrichting
De metropolitan stijl - Haal de sfeer van Hollywood in huis
De metropolitan stijl - Haal de sfeer van Hollywood in huis
Marokkaans interieur met wittinten
Marokkaans interieur
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw houtskelet
Aanbouw houtskelet