Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
De metropolitan stijl - Haal de sfeer van Hollywood in huis

De metropolitan stijl - Haal de sfeer van Hollywood in huis

De Metropolitan stijl is ongetwijfeld de hipste trend van de afgelopen jaren. Gekenmerkt door zijn luxueuze materialen en comfort haal je in een mum van tijd de glitter en glamour van Hollywood in huis. De Metropolitan stijl is kenmerkt door een perfecte harmonie tussen moderne en klassieke interieurstijlen.

 

Combineren van stijlen en periodes

Het leukste kenmerk van de Metropolitan stijl is de vrijheid om decoratie, kleuren en materialen uit allerlei stijlen en van allerlei origines te combineren. De oude kast uit grootmoeders tijd kan dus perfect gecombineerd worden met een opvallende bling-bling spiegel. Je hoeft heus geen villa in Hollywood te hebben om de Metropolitan stijl toe te kunnen passen. Ook in kleinere woningen of appartementen is het perfect mogelijk de glitter en glamour in huis te halen. Door de kleinere oppervlakte zal je wel meer moeten nadenken over kleuren en de benodigde ruimte van grote voorwerpen.

 

BLING-BLING decoratie

Geen metropolitan interieur zonder opvallende decoratie. Grote beeldwerken, schilderijen met opvallende gouden kaders, een luster vol swarovski kristallen of zelfs een beeld van een roze flamingo. The sky is the limit!

 

bling-bling decoratie
Shutterstock

 

 

Kleuren en materialen

Net zoals bij het combineren van de verschillende stijlen is er ook veel vrijheid bij het kleur- en materiaalgebruik. Om de inrichting niet hectisch over te laten komen kies je best voor een vast kleurenpalet dat aangevuld word met opvallende accenten.

 

metropolitan stijl
Shutterstock

 

 

Een geslaagd geheel

Van alle interieurstijlen is de Metropolitan stijl één van de moeilijkste interieurstijlen om tot een succesvol interieur te brengen.  Het geheel is pas geslaagd wanneer er balans ontstaat tussen het kleurgebruik en de mix van klassieke en moderne elementen. Bovenstaande woonkamer is een mooi voorbeeld dat een Metropolitan inrichting ook bijzonder warm en knus kan zijn.

 

metropolitan interieur
Shutterstock
Vakman of interieurspecialist zoeken in je buurt?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
interieur japanse stijl
Tips voor een Japans interieur
Landelijk wit interieur
De cottage stijl - Tips voor een landelijke inrichting
Tips voor een Pop art interieur
Tips voor een Pop art interieur
Marokkaans interieur met wittinten
Marokkaans interieur
wereldinterieur
Etnische invloeden in je interieur
indische inrichting
Tips voor een Indiaas interieur
Feng Shui interieur
Feng Shui inrichting tips
retro scandinavisch interieur
Tips voor een Scandinavisch Interieur
Zen interieur: 7 kenmerken voor een minimalistische inrichting
Zen interieur: 7 kenmerken voor een minimalistische inrichting
loft industrieel met beton
Tips voor een industrieel interieur
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw houtskelet
Aanbouw houtskelet