Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
magneetverf kopen

Maak je muren magnetisch met magneetverf

Magneet verf is de ideale oplossing om jouw interieur een creatieve touch te geven. Je kan er bijna elk materiaal magnetisch mee maken. Een memobord in de keuken, een presentatiewand op kantoor of een creatieve muur in de kinderkamer zijn slechts enkele voorbeelden van de vele toepassingsmogelijkheden.

Ga naar de webshop

 

Wat is magnetische verf en hoe werkt het?

Met magneetverf maak je muren magnetisch. Plakband, duimspijkers, lijm of ander bevestigingsmateriaal is verleden tijd. Voortaan kan je alles met magneten aan de muur hangen waardoor de muur onbeschadigd blijft. 

Magneetverf bestaat uit een speciale samenstelling van latexprimer op waterbasis en minuscule ijzerdeeltjes. De deeltjes zijn roestvrij en zodanig klein dat je ze met het blote oog niet kan waarnemen. Het zijn deze niet roestende ijzerdeeltjes die ervoor zorgen dat magneten aan de muur blijven hangen. 

 

Magneetverf aanbrengen 

Magneetverf kan aangebracht worden op verschillende materialen waaronder hout, pleisterwerk, beton en gipsplaat. In principe dien je de ondergrond voor te bereiden zoals bij andere muurverven. Dat betekent dat het oppervlak schoon en glad moet zijn. Bij een zuigende ondergrond zoals MDF breng je best wel eerst een primer aan om geen magnetische sterkte te verliezen. 

Om een sterke magnetische muur te hebben zal je voldoende lagen magneetverf moeten aanbrengen. Er wordt een minimum van 2 lagen aangeraden. Heb je een sterk zuigende ondergrond of wil je zeker zijn dat je magnetische muur goed werkt, dan kies je beter voor 3 of 4 lagen. Met 0,5 liter magneetverf kan je een oppervlakte van ongeveer 6m² bedekken. Voor een muur van 2 op 3m (6m²) zal je dus 2 à 3 liter verf nodig hebben wanneer je meerdere lagen wil aanbrengen.

TIP: indien je beschikt over de nodige handigheid en het geschikte materiaal, is het mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Al het nodige materiaal vind je in de webshop. Ben je niet handig aangelegd of wil je gewoon zeker zijn van een correcte aanpak en een mooi resultaat? Dan kan je de magneetverf ook laten aanbrengen door een professionele schilder. Deze weet precies waarmee hij rekening moeten houden en werkt met professioneel materiaal en kwalitatieve verf. Vergelijk vrijblijvend offertes op maat.   

 

Magneetverf prijs 

Wil je als doe-het-zelver aan de slag? Dan kan je magneetverf makkelijk online kopen. Voor een kleine pot magnetische verf van 1 liter betaal je gemiddeld € 35 (afhankelijk van het merk). Benieuwd naar de mogelijkheden van magneetverf en de magneten, magnetische letters, … die je op de magnetische muur kan gebruiken? Ontdek het aanbod in de webshop:

Ga naar de webshop

 

magneetverf
Shutterstock

 

Mogelijke afwerking

Magneetverf is enkel in een grijze kleur beschikbaar. Het is wel mogelijk om de lagen magneetverf nog te overschilderen met een eindlaag in een kleur naar keuze. 

Let wel op als je de magneetverf slechts op een deel van de muur aanbrengt en deze nadien helemaal overschildert. De naden van het stuk met magneetverf zullen dan duidelijk zichtbaar zijn doordat er daar meerdere lagen zijn aangebracht. Om dat te voorkomen kies je best voor een opvallende kleurafwerking of verf je de volledige muur met magneetverf. 

Wil je het nog creatiever? Werk de magneetmuur dan af met bordverf zodat je er ook op kan schrijven. Je moet er wel rekening mee houden dat de kracht van de magneetverf kan afnemen door de extra dekking. Test uit of je voldoende lagen magnetische verf hebt aangebracht door meerdere lagen papier met magneten op te hangen. Blijft alles mooi hangen, dan kan je met een gerust hart de magneetmuur overschilderen.

TIP

Koop extra sterke magneten!

Om het aantal lagen magneetverf te reduceren kan je ook gebruikmaken van supersterke magneten. Deze kosten niet veel meer dan gewone magneten maar zijn wel een pak krachtiger. Ontdek alle magneetverf en magneten in de webshop

 

 

Toepassingsmogelijkheden

De toepassingen met magneetverf zijn eindeloos. Je kan de verf gebruiken in de kinderkamer, keuken, op werkplekken, in de woonkamer, … Eigenlijk is magneetverf geschikt voor elke ruimte waar je een creatief extraatje wil. Denk maar aan leuke fotocollages of to-do lijstjes. Hieronder zie je enkele leuke realisaties met magnetische wanden.

 

1. MAGNEETVERF IN DE KEUKEN

Met magneetverf hoef je geen saai prikbord meer op te hangen in de keuken. Vanaf nu kan je alle to-do’s en boodschappenlijstjes op je magnetische wand hangen. Door hem een opvallend kleurtje te geven kan je hem makkelijk afbakenen en komt hij nog meer tot zijn recht.

 

2. MAGNETISCHE WAND OP KANTOOR

Ook op kantoor kan een magnetische muur bijzonder praktisch zijn. Geen saaie whiteboards meer maar een creatieve en onbegrensde wand om te gebruiken voor al je presentaties.

 

3. MAGNEETVERF IN DE KINDERKAMER

In de kinderkamer kan je het nog plezanter maken door standaard magneten te bekleden met kleurrijke figuurtjes uit vilt. Met magnetische letters en cijfers kan je de kinderen op een speelse manier leren schrijven en rekenen.

 

Schilderwerken laten uitvoeren?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
Muur kaleien: origineel en authentiek
Muur kaleien: origineel en authentiek
Glasvezelbehang: Soorten en prijzen
Glasvezelbehang: Soorten en prijzen
Tips voor een creatief interieur met bordverf
Tips voor een creatief interieur met bordverf
Behangen met kranten
Behangen met kranten
Zo maak je de perfecte accentmuur
Zo maak je de perfecte accentmuur
Retro behang voor een trendy interieur
Retro behang voor een trendy interieur
tadelakt blauw
Tadelakt: Waterdicht pleistermateriaal
barok behang kopen
Barok behang
zelliges plaatsen
Zelliges | Marokkaanse tegels
plaatsen renovlies
Renovlies behang voor een perfect egale muur
Soorten behang en hun eigenschappen
Soorten behang en hun eigenschappen
fotobehang kopen
Fotobehang kopen: Voorbeelden - Leuke merken & Tips