Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
plaatsen renovlies

Renovlies behang voor een perfect egale muur

Ben je druk bezig met het renoveren van je woning? Renovlies behang is een perfect alternatief voor het herstellen van oud stucwerk. Het maakt oudere muren weer als nieuw met weinig moeite. Renovatievlies is mooi egaal, heeft geen structuur en is overschilderbaar. Info over de plaatsing en prijs van renovlies behang vind je terug in dit artikel.

 

Witte kamer met parket in vissegraat
Shutterstock

 

Wat is Renovlies?

Renovlies (afkorting van renovatievlies) is een goed alternatief om je oude muren er weer als nieuw te laten uitzien. Het is overschilderbaar behang dat verkrijgbaar is in verschillende diktes. Het is een modern alternatief voor glasvezelbehang waardoor je witte, egale wanden verkrijgt. Renovatievlies wordt meestal geplaatst zonder structuur maar je kan het ook kopen met diverse prints.

 

Wanneer kiezen voor renovlies behang

Renovlies wordt aangebracht op een behangklare wand. Kleine gaatjes, haarscheuren en oneffenheden worden moeiteloos gestopt met dit materiaal. Bultjes worden best wel even gelijk geschuurd met de muur. Het is een zeer sterke en scheuroverbruggende afwerking die niet te onderscheiden valt van stucwerk. Bovendien krijg je een glad resultaat dat perfect overschilderbaar is. 

renovlies op muren
Shutterstock

Renovatievlies kan ook perfect op plaatmateriaal zoals MDF bevestigd worden (zie bovenstaand voorbeeld van een radiatoromkasting). 24 uur na plaatsing kan je het vliesbehang schilderen in elke gewenste kleur.

 

 

renovlies of glasvezelbehang? 

In een gerenoveerde woning werd er resoluut gekozen voor glasvezelbehang om slechte muren op te kalefateren. Glasvezelbehang is verkrijgbaar in allerlei structuren en is overschilderbaar. Het brengt ook allerlei nadelen met zich mee. Het is moeilijk te plaatsen en het veroorzaakt vaak allergische reacties. Daarbovenop is het niet milieuvriendelijk. Renovlies heeft de laatste jaren de plaats van glasvezelbehang overgenomen. Het materiaal is gemakkelijker te plaatsen en kent een betere hechting. Professionele schilders zweren momenteel bij renovatievlies.

 

 

Stucwerk of renovlies?

Het resultaat van renovlies is perfect vergelijkbaar met een nieuw laagje stucwerk. Het is eveneens naadloos en zorgt voor strakke, egale muren. Het aanbrengen van renovlies is ongeveer 70% goedkoper dan het traditionele stucwerk. De werken gaan ook veel sneller en de muren zijn vrijwel meteen overschilderbaar. Andere pluspunten: renovlies is krasvaster en kan beter tegen een stootje. 

Renovlies plaatsen
Shutterstock – Naadloze aansluiting van 2 banen renovlies

 

 

Voor- en Nadelen renovlies behang

Dankzij renovlies is het mogelijk om in een oude woning strakke, naadloze wanden te realiseren. Het is brandveilig, krimpvrij, stoot- en krasvast. Daarnaast is het de perfecte basis om muren egaal te schilderen.

Het grootste nadeel van renovlies is de relatieve onbekendheid. Veel mensen kiezen in de doe-het-zelf zaak nog vaak voor glasvezelbehang terwijl renovlies veel beter scoort op gebied van prijs, plaatsing en milieuvriendelijkheid. Renovlies is zowel geschikt voor wanden en plafonds. Naast de verschillende diktes kan je ook kiezen tussen standaard en voorgeschilderd vliesbehang.

Oude muren behangen met renovlies
Shutterstock – Voorbeeld van renovlies op oud pleisterwerk

 

 

Afwerking

Na plaatsing kan je renovlies schilderen met een primer of afwerkingsverf. Doorgaans zijn er maximaal 2 lagen verf nodig. Wil je een perfect egaal resultaat dan kan je de naden waar de banden samenkomen ook eerst vullen en lichtjes schuren.

 

 

Prijs renovlies

Zelf plaatsen

Renovlies is verkrijgbaar in verschillende diktes. Welke dikte je nodig hebt voor je woning is afhankelijk van de kwaliteit van de ondergrond. De prijs van renovlies hangt samen met de dikte van het behang. Prijzen per rol schommelen tussen de €45 en €80. Inclusief lijm moet je rekenen op een kostprijs van ongeveer 5 euro per vierkante meter. Bekijk het aanbod in de webshop.

 

Laten plaatsen

Wil je renovlies laten plaatsen, dan moet je beroep doen op een professionele schilder / behanger. Deze werken met standaardprijzen per vierkante meter of totaalprijzen. Gemiddeld moet je rekenen op een prijs tussen de 15 en 25 euro per vierkante meter. Dit is inclusief het herstellen waar nodig, schuren van de muren en het behangwerk zelf. Vrijblijvende offertes van professionele schilders actief in jouw regio kan je hier aanvragen.

Behangwerken uitvoeren?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
3D wandpanelen - Walldecor
3D wandpanelen - Walldecor
Muur kaleien: origineel en authentiek
Muur kaleien: origineel en authentiek
Retro behang voor een trendy interieur
Retro behang voor een trendy interieur
whiteboardverf
Whiteboard verf
zelliges plaatsen
Zelliges | Marokkaanse tegels
Zo maak je de perfecte accentmuur
Zo maak je de perfecte accentmuur
barok behang kopen
Barok behang
Soorten behang en hun eigenschappen
Soorten behang en hun eigenschappen
tadelakt blauw
Tadelakt: Waterdicht pleistermateriaal
magneetverf kopen
Maak je muren magnetisch met magneetverf
Behangen met kranten
Behangen met kranten
betonverf muur
Tips voor een muur in betonlook