Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
TV-meubel op maat

TV-meubel op maat

In onze hedendaagse maatschappij vormt het tv-meubel vaak het hart van de woonkamer. De eisen die we stellen aan zo’n meubel liggen ook steeds hoger doordat het een resem aan multimedia moet verbergen. Om het tv-meubel aan te passen aan je eigen noden kan je kiezen voor een meubel op maat. Hier vind je een overzicht van allerlei tips en mogelijkheden.

 

Zwevend tv-meubel op maat
Shutterstock

 

 

TV meubels op maat en hun mogelijkheden

Als je ervoor kiest om je tv-meubel op maat te laten maken, zijn er heel wat keuze mogelijkheden. Zowel het materiaal, de hoogte, de breedte, de deuren,… kan je zelf samenstellen. Je kan een tv-meubel dus perfect aanpassen aan je interieur of je nu opteert voor een moderne of klassieke inrichting. De laatste jaren zijn onderstaande modellen erg in trek:

 

1. laag tv-meubel

De populariteit van een laag tv-meubel is de laatste jaren enkel maar toegenomen. Dit is een rechtstreekt gevolg van het feit dat televisieschermen de laatste jaren enkel maar vergroten. Het past ook perfect bij een zwevende flatscreen. Bij dit laatste moet je zeker navragen of extra muurbevestiging nodig is. Het is niet altijd mogelijk om je televisiescherm tegen de muur te bevestigen, denk maar aan valse wanden. Hiermee moet je zeker rekening houden als je kiest voor een laag tv-meubel. 

Het nadeel van een laag tv-meubel is vaak het gebrek aan ruimte. Om dit probleem op te lossen kan je kiezen voor een lage kast van wand tot wand of je kan ze combineren met legplanken en kastjes aan de muur om het geheel wat meer karakter te geven. Voorzie wel opnieuw voldoende plaats tussen de kast en het schap zodat je tv-toestel nog steeds in grote mag toenemen.

Lang wit tv-meubel in combinatie met legplanken - maatwerk
Shutterstock

 

 

2. zwevend tv-meubel op maat

Naast het ophangen van de televisie kan je ook opteren voor een zwevend tv-meubel. Hierdoor krijg je meteen een groter ruimtegevoel in de leefruimte en bovendien wordt poetsen veel gemakkelijker. Vooraleer je kiest voor een zwevend tv-meubel moet je controleren of de achterwand voldoende stevig is om zo’n kast te dragen. Het tv-meubel op maat zal ook voorzien moeten worden van versterkende elementen om een zwevende ophanging mogelijk te maken. 

Zwevend houten tv-meubel rond de hoek - maatwerk
Shutterstock

 

 

3. tv-meubel als home cinema

Ga je graag naar de bioscoop en wil je hetzelfde effect creëren bij je thuis? Het is steeds mogelijk om je tv-meubel zo samen te stellen dat je het effect krijgt van een home cinema. Dit kan zowel aan de hand van een televisie als aan de hand van een scherm met beamer. Door je flatscreen op een zwarte achtergrond te plaatsen, valt het omhulsel veel minder op en kan je ongestoord genieten van je films. Vind meer tips in het artikel ‘Maak je eigen home cinema in de woonkamer‘. 

zwart tv-meubel op maat - home cinema
Shutterstock

 

 

4. Tv-meubel als bibliotheek

Heb je weinig opbergruimte in je woonkamer, kies je beter voor een groot tv-meubel dat multifunctioneel is. Zo kan je het eveneens gebruiken als bibliotheek, videotheek en opbergkast. Zo’n tv-meubel zal iets meer kosten dan bijvoorbeeld een laag tv-meubel maar je krijgt er vanalles voor in de plaats. Ten slotte zal een groot tv-meubel een ware eye-catcher vormen in je interieur.

Tv-meubel als bibliotheek met schappen en schuifdeur - maatwerk
Shutterstock

 

 

5. Tv-meubel met schuifdeur

Je wil graag het grote tv toestel kunnen verstoppen als er bezoek komt? Laat je tv-meubel op maat maken en voorzie het van een schuifdeur. Een schuifdeur is veel praktischer dan een draaideur omdat je nog steeds van overal gemakkelijk tv kan kijken zonder blokking van de openstaande deur. 

tv-meubel met schuifdeur
Shutterstock

 

 

Aandachtspunten tv-meubel ontwerpen

Bij het maken van een tv-meubel moet je rekening houden met allerlei punten zodat het praktisch in gebruik is en de randapparatuur goed verbergt. Een eerste gouden regel is het voorzien van voldoende opbergruimte. Het is belangrijk om goed na te denken over de afmetingen en die niet enkel aan te passen op je huidige multimedia. Verder is het ook aangeraden om gebruik te maken van sobere kleuren en materialen. Op die manier kan je in een rustgevende omgeving genieten van je favoriete televisieprogramma’s.

 

Laag tv-meubel op maat in hout in combinatie met wandkasten in felle kleuren
Shutterstock

 

De technologische wereld staat ook nooit stil. De laatste jaren werden de schermen steeds dunner waardoor we vaker en vaker gaan kiezen om de flatscreen televisie op te hangen. De meeste toestellen zijn echter nog steeds niet draadloos dus hou zeker ruimte voor de bekabeling weg te stoppen in je tv-meubel zodat de woonkamer er steeds netjes bij ligt. Lees ook het artikel ‘Tips voor het perfecte TV-meubel‘. 

 

 

Inspiratie en voorbeelden van tv-meubels op maat

Wit gelakt tv-meubel op maat van wand tot wand - parket
Shutterstock

Bij deze woonkamer werd gekozen voor een meubel van muur tot muur. De achterwand van het meubel werd afgewerkt in een zwarte fineerlaag en geeft het geheel een unieke uitstraling.

 

 

Wit tv-meubel op maat - Parket in de woonkamer
Shutterstock

Mag jouw tv-meubel een zekere luxe uitstralen dan kan je werken met ingebouwde led-verlichting zoals op bovenstaande foto. Om niet te hoeven boren in de muren en geen zichtbare kabels te hebben werd het maatwerk meubel voorzien van een opstaande plaat met onzichtbare ruimte voor de kabels.

 

 

Wit tv-meubel op maat - landelijk interieur
Shutterstock

Je kan ook een landelijk tv-meubel op maat laten maken zoals te zien is op bovenstaande foto. In deze woonkamer staat de haard centraal maar werd er toch ook een plaatjes voorzien voor het televisietoestel. De randapparatuur zit verstopt in de kasten aan de zijkant.

 

 

Grote open leefruimte met laag tv meubel in massief hout
Shutterstock

 

TIP

sensoren

Bij een tv-meubel kan je kiezen tussen open en gesloten kasten. Hou er rekening mee dat zowel je televisie als de randapparatuur binnen het bereik van de afstandsbediening moeten staan. Hiervoor moet er dus voldoende ruimte zijn op het tv-meubel voor de dagelijks gebruikte toestellen. Speel je niet elke dag op je playstation, kan je die bijvoorbeeld verbergen achter een deurtje. Tegenwoordig bestaan er eveneens apparaatjes die het signaal doorsturen zodat je alles mooi kan afsluiten!

 

 

Kostprijs tv-meubel op maat

De kostprijs van een maatwerk tv-meubel hangt sterk af van de gekozen materialen en de hoevelheid bergruimte. Prijzen beginnen vanaf 1000 euro voor een gelakt, zwevend meubel. Deze prijs kan al snel oplopen tot 10.000 euro of meer wanneer een volledige wand bekleed moet worden met een geintegreerde open haard, boekenkasten, schuifpanelen, …

Kasten op maat plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
warm landelijk interieur
Tips voor een landelijke woonkamer
Maak je eigen home cinema in de woonkamer
Maak je eigen home cinema in de woonkamer
Woonkamer inrichten: Tips voor een praktische indeling
Woonkamer inrichten: Tips voor een praktische indeling
Tips voor het perfecte tv-meubel
Tips voor het perfecte tv-meubel
Tips voor een home office in de woonkamer
Tips voor een home office in de woonkamer
Een zetel kopen? Zo spot je het perfecte exemplaar
Een zetel kopen? Zo spot je het perfecte exemplaar
Zo stel je de perfecte woonkamerverlichting samen
Zo stel je de perfecte woonkamerverlichting samen
Ideeën voor een moderne woonkamer
Ideeën voor een moderne woonkamer
Woonkamer kleuren kiezen
Woonkamer kleuren kiezen
Tips voor een geslaagde dressing
Tips voor een geslaagde dressing
Inbouwkasten op maat
Inbouwkasten op maat
Tips voor een thuisbibliotheek
Tips voor een thuisbibliotheek