Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
renovatie gevel bekleding

Renovatie gevel: 4 mogelijkheden

De gevel is het visitekaartje van je huis. Daarom is het belangrijk om die volledig naar smaak vorm te geven en goed te onderhouden. Een buitenmuur komt echter in aanraking met heel wat schadelijke weersomstandigheden. Wil jij je gevel graag opknappen of heb je een oude gevel om te renoveren? Dan zijn er een aantal mogelijkheden. Hieronder sommen we de opties voor de renovatie van je gevel op.

 

Gevel renoveren: 4 mogelijkheden

OPTIE 1: gevel reinigen
OPTIE 2: gevel renoveren of schilderen
OPTIE 3: renovatie gevelbekleding
OPTIE 4: gevel isoleren
CONCLUSIE: hoe maak ik de beste keuze?

Ben je op zoek naar een professional voor de renovatie van je gevel? Dan kan je gratis en vrijblijvend in contact komen met ervaren vakmensen in je buurt. Start je aanvraag hier!

 

 

OPTIE 1: gevel reinigen

renovatie gevel reinigen

Als je bestaande gevel geen beschadigingen vertoont, is het al voldoende om die alleen te reinigen. Met de juiste methode verandert je oude, vervuilde buitenmuur in een frisse, vernieuwde gevel. Bovendien beschermt zo’n reiniging je gevel ook tegen doorslaand vocht en vuil.

 

Gevel reinigen: mogelijkheden

Er bestaan verschillende methoden om je gevel te reinigen. De beste reinigingsmethode is afhankelijk van de vervuilingsgraad van de gevel. Hieronder zetten we de methoden op een rijtje:

 • Zandstralen: heb je een sterk vervuilde buitenmuur? Dan is zandstralen een geschikte methode. Hierbij blaast een professional fijne korrels zand onder hoge druk op de buitenmuur. De korrels schuren de laag vuil weg en laten de gevel er als nieuw uitzien. Let wel op: deze methode is alleen toepasbaar op muren die zijn opgebouwd uit weinig poreuze materialen.
 • Nevelstralen: is zandstralen een te agressieve reinigingsmethode voor jouw gevel? Bij nevelstralen gebruikt een expert een veel lagere druk om de vervuiling te verwijderen. Daardoor is deze methode geschikt voor elk type gevel. Een expert zal nevelstralen vooral toepassen op een gevel met milde tot middelzware vervuiling, zoals mossen en verf.
 • Stoomreinigen: bij stoomreinigen maakt een professional gebruik van stoom onder hoge druk om het vuil van de gevel te blazen. Het is een geschikte methode om lichte vervuiling weg te werken. Wel is het belangrijk dat je deze techniek niet toepast op oudere of broze gevels. Deze zijn namelijk niet goed bestand tegen hoge temperatuursverschillen.
 • Chemisch reinigen: chemisch reinigen is niet voor iedere gevel geschikt. Soms kunnen hierna beschadigingen of vlekken optreden. Een professional vernevelt het chemisch reinigingsproduct op de gevel en spoelt het na een inwerkingsperiode weer weg. Eventueel achterblijvend vuil kan die daarna nog zelf verwijderen.

 

Gevel reinigen: prijzen

De prijs om je gevel te reinigen varieert, en ligt gemiddeld tussen € 5 à 22 per m² (excl. btw). Zo speelt de gekozen methode natuurlijk een rol, maar bijvoorbeeld ook de vervuilingsgraad, de grootte en bereikbaarheid van je gevel. Hieronder vind je alvast een paar richtprijzen:

Soort gevelreinigingGemiddelde prijs per m² (excl. btw)
Zandstralen€ 10 à 20
Vochtstralen€ 12 à 22
Nevelstralen€ 15 à 20
Stoomreinigen€ 5 à 10
Chemisch reinigen€ 15 à 20

LET OP: dit zijn slechts schattingen. Ben je op zoek naar een specifiek prijsvoorstel voor de renovatie van je buitenmuur? Dan kan je gratis en vrijblijvend in contact komen met vakmensen in je buurt!

Welke reinigingsmethode is geschikt voor mijn gevel?

Welke reinigingsmethode het beste past, hangt af van het type gevelbekleding en de mate van vervuiling. Een professional komt altijd eerst even langs om jouw gevel te analyseren. Op basis daarvan maakt die dan een vrijblijvende offerte op. Voor de beste garantie op een correcte prijs vraag je meerdere offertes aan. Zo maak je altijd een weloverwogen keuze.

Ben je niet zeker welke reinigingsmethode je moet kiezen voor je gevel? Dan kan je advies vragen aan een van onze vakmensen. Kom hier gratis en vrijblijvend in contact met lokale professionals!

 


OPTIE 2: gevel renoveren of schilderen

renovatie gevel schilderen

Wil je je gevel opknappen zonder meteen een grote investering te hoeven doen? Dan kan je ervoor kiezen om je buitengevel te schilderen of lichtjes te renoveren. De kosten voor zo’n gevel renovatie liggen ook lager dan die van een volledig nieuwe gevel. Daarnaast geniet je zo van een frisse uitstraling, zonder benodigde aanpassingen aan je ramen, deuren of dak.

 

Gevel renoveren of schilderen: mogelijkheden

Je kan je gevel op een aantal manieren renoveren of schilderen. Zo geef je je woning een frisse look zonder een nieuwe gevelbekleding te laten aanbrengen. We sommen de opties hieronder voor je op:

 • Gevel schilderen: is je gevel toe aan een likje verf? Dan kan je schilderwerken uitvoeren. Het is daarbij essentieel om op een schone ondergrond te werken. Daarom kan het soms nodig zijn om eerst een grondige gevelreiniging uit te voeren. Kies daarnaast ook voor de juiste verf en breng een primer aan met 2 afwerkingslagen.
 • Gevel kaleien: bij kaleien brengt een professional kalkpleister met een kwast aan op de buitenmuur. Zo krijgt je gevel een landelijke uitstraling. Deze methode is bovendien ideaal om oneffenheden in je gevel weg te werken en is relatief goedkoop.
 • Voegen herstellen: het is erg belangrijk om kapotte voegen zo snel mogelijk te herstellen. Vocht kan zich namelijk opstapelen in de buitenmuur, wat tot barsten kan leiden bij koude temperaturen. En dit zorgt vervolgens voor vochtproblemen in je woning zélf. Een expert zal kapotte voegen uitslijpen, schoonmaken en daarna opnieuw vullen.

 

Gevel renoveren of schilderen: prijzen

De prijs voor je gevel renoveren of schilderen, is sterk afhankelijk van de gekozen methode. Zo is je gevel kaleien meestal wat duurder dan schilderen. Hieronder vind je een tabel met enkele richtprijzen:

Type gevelrenovatieGemiddelde prijs per m² (excl. btw)
Gevel schilderen€ 20 à 40
Gevel kaleien€ 25 à 40
Voegen herstellen€ 35 à 50

LET OP: wil je graag weten hoeveel het precies zou kosten om jouw gevel te renoveren of schilderen? Dan kan je gratis en vrijblijvend in contact komen met vakmensen in je buurt via onze offerteservice.

 

Welke renovatiemethode is geschikt voor mijn gevel?

Voor welke renovatiemethode je kiest, hangt af van de staat van je woning en je persoonlijke wensen. Wil je graag een volledig nieuwe look? Dan is kaleien een goede keuze. Ben je eerder op zoek naar een lichte aanpassing van de uitstraling van je huis? Dan kan je de gevel schilderen. Een expert kan steeds een analyse van je gevel doen om de meest geschikte methode te achterhalen.

Ben je op zoek naar vakmensen om je gevel te renoveren of schilderen? Dan kan je via onze offerteservice gratis en vrijblijvend in contact komen met professionals. Start hier je aanvraag!

 


OPTIE 3: renovatie gevelbekleding

renovatie gevel bekleding

Is je gevel in een slechte staat? Dan is het soms al te laat voor opknapwerken als reinigen en schilderen. Ook als je je muren langs buiten wil isoleren, heb je meer aan een nieuwe gevelbekleding. Er is gelukkig veel mogelijk, dus er is voor ieder wat wils.

 

Renovatie gevelbekleding: mogelijkheden

Er zijn talloze mogelijkheden qua gevelbekleding. Voor elke stijl en elk budget bestaat er wel een type gevelbekleding. Hieronder sommen we de meest voorkomende op:

 • Crepi: een van de meest voorkomende gevelbekledingen is crepi. Hiermee profiteer je direct van een nette en afgewerkte uitstraling. Bovendien is crepi goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden en kan je het eenvoudig combineren met gevelisolatie. Crepi is bovendien verkrijgbaar in vele uitvoeringen en kleuren, waardoor je je gevel gemakkelijk kan moderniseren.
 • Steenstrips: steenstrips zijn dunne stroken baksteen die een professional direct op je gevel verlijmt. Daardoor profiteer je zonder ruimteverlies van de authentieke look van baksteen. Ook zijn steenstrips gemakkelijk te combineren met isolatie. Je kan ze dan eenvoudig op isolatieplaten lijmen.
 • Hout: ben je op zoek naar een authentieke, warme gevelbekleding? Dan is hout ideaal. Bovendien is dit type gevelbekleding gemakkelijk te bewerken, wat de plaatsing een stuk eenvoudiger maakt. Hou er wel rekening mee dat je een houtsoort van hoge kwaliteit kiest. Het is namelijk belangrijk dat je gevelbekleding verschillende weersomstandigheden aankan.
 • Gevelpanelen: gevelpanelen zijn te maken met allerlei materialen: vezelcement, HPL, composiet, metaal, kunststof, … Daarnaast zijn er ook veel verschillende uitvoeringen als vlakke, golvende of geblokte gevelpanelen. Kortom: voor elke stijl en elk budget bestaat er een type gevelpaneel.

 

Renovatie gevelbekleding: prijzen

De prijzen voor een nieuwe gevelbekleding verschillen sterk. De kosten zijn bv. afhankelijk van factoren als de fabrikant, de moeilijkheidsgraad van de plaatsing, de grootte van je gevel, … Gelukkig betekent dit wel dat er een type gevelbekleding is voor elk budget. Hieronder vind je meerdere richtprijzen:

Soort gevelbekledingGemiddelde prijs per m² (excl. btw & isolatie)
Crepi€ 65 à 85
Steenstrips€ 150 à 200
Hout€ 100 à 150
Gevelpanelen€ 25 à 100

LET OP: bovenstaande bedragen zijn slechts richtprijzen. Ben je op zoek naar een prijsvoorstel op maat? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van experts in jouw buurt!

 

Welke bekleding is geschikt voor mijn gevel?

Welke gevelbekleding is nu de juiste in jouw situatie? Dat hangt af van je persoonlijke wensen, budget, … Bovendien is ook de staat van je gevel een belangrijk aandachtspunt. Ben je benieuwd naar de ideale gevelbekleding voor jouw buitenmuur? Vraag dan advies aan een van onze vakmensen. Die geeft na een grondige analyse graag een professionele mening.

Twijfel je welke gevelbekleding het beste past bij jouw huis? Laat je dan adviseren door een gevelwerker. Kom gratis en vrijblijvend in contact met een van onze experts via de offerteservice.

 


OPTIE 4: gevel isoleren

renovatie gevel isoleren

Wil je graag besparen op je energierekening en genieten van een comfortabele binnentemperatuur? Dan is het de hoogste tijd om je huis te isoleren. Een gevel renovatie is namelijk perfect te combineren met isolatiewerken. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden.

 

Gevel isoleren: mogelijkheden

Isoleer je je spouw-, binnen- of buitenmuur? We leggen het hieronder uit:

 • Spouwmuur: spouwmuurisolatie is de meest voorkomende vorm van woningisolatie. Daarbij vult een professional de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur op met isolatiemateriaal als glaswol, EPS-parels of PUR. Het is een vrij snelle én goedkope isolatiemethode omdat breekwerken niet nodig zijn. Een professional maakt dan kleine gaatjes in het voegwerk en spuit zo de isolatie in.
 • Buitenmuur: was je al van plan om je buitenmuur te renoveren? Dan is het verstandig om ook meteen isolatie via de buitenmuur aan te brengen. In zo’n scenario wordt meestal gekozen voor isolatieplaten van PUR, PIR of XPS. Daarna brengt de specialist de gewenste gevelbekleding aan.
 • Binnenmuur: als zowel isoleren via de spouw als de buitenmuur geen optie zijn, dan kan je ervoor kiezen om langs binnen te isoleren. Bij deze methode plaatst een professional voorzetwanden met isolatie ertussen. Hierdoor blijft de gevel onaangetast, maar lever je in op gebied van woonoppervlak.

 

Gevel isoleren: prijzen

De prijs van je gevel isoleren hangt vooral af van waar je gaat isoleren en welk materiaal je hiervoor gebruikt. Hieronder vind je een tabel met een paar belangrijke richtprijzen:

Type gevelisolatiePrijs per m² (excl. btw & incl. plaatsing)
Spouwmuur isoleren€ 15 à 30
Buitenmuur isoleren€ 100 à 150
Binnenmuur isoleren€ 40 à 80

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Als je graag een prijsvoorstel op maat wil, kan je via onze offerteservice gratis en vrijblijvend in contact komen met lokale vakmensen. Start hier je aanvraag!

Welke isolatie is geschikt voor mijn gevel?

Jouw persoonlijke situatie zal bepalen welke isolatiemethode het beste is. Het meest effectief is je buitenmuur isoleren, maar alleen als je ook een nieuwe gevelbekleding laat plaatsen. In andere gevallen is spouwmuurisolatie beter. Binnenmuurisolatie kies je alleen als isoleren langs de spouw en buitenmuur geen optie zijn.

Benieuwd naar de mening van een professional over jouw gevel isoleren? Kom dan gratis en vrijblijvend in contact met lokale experts via onze offerteservice.

 


CONCLUSIE: hoe maak ik de beste keuze?

Welke optie is nu de beste in jouw situatie? Hou je het bij een grondige reiniging of ga je voor een totale gevelrenovatie? Dat hangt af van meerdere factoren. Een kort overzicht:

 • Staat van je gevel: vertoont je gevel barsten of scheuren, of is er sprake van een vochtprobleem? Dan is het slim om je gevelbekleding te vernieuwen. Opknapwerken als reinigen en schilderen zijn dan niet genoeg om je gevel helemaal op te knappen.
 • Gewenste uitstraling: ben je je huidige gevel beu? Dan kan je kiezen voor een nieuwe gevelbekleding. Maar ook met schilderen krijgt je buitenmuur een frisse uitstraling. Ben je dus nog fan van de huidige uitstraling van je huis? Dan kan je je gevel er weer als nieuw uit laten zien door te reinigen.
 • Budget: als je een beperkt budget hebt en je gevel nog in een redelijke staat verkeert, dan is een grondige reinigingsbeurt aangeraden. Wil je toch investeren in een compleet nieuwe look? Dan kan je er alsnog voor kiezen om te schilderen of een nieuwe gevelbekleding aan te brengen.
 • Isolatie: is je gevel nog niet geïsoleerd? Dan is een gevelrenovatie daar het ideale moment voor. Door isolatie aan te brengen, verlaag je je energierekening en verhoog je je wooncomfort. Is je gevel wél geïsoleerd? Dan kan je het houden bij een reinigings- of schilderbeurt.
 • Vergunning: voor sommige gevelwerken heb je een vergunning nodig. Wil je je voorgevel renoveren zonder vergunning? Dan mag het uitzicht vanaf de straat niet veranderen. Dat wil zeggen dat je een vergunning moet aanvragen bij een nieuwe gevelbekleding, of een schilderbeurt in een andere kleur.

 

Kan ik zelf de renovatie van mijn gevel uitvoeren?

Sommige gevelwerken als reinigen of kleine herstellingen kan je eventueel zelf uitvoeren. Toch is het altijd aangeraden om een ervaren gevelspecialist in te schakelen. En zeker bij een complete gevelrenovatie! Op die manier ben je zeker van een snelle en correcte uitvoering.

Op zoek naar vakmensen voor de renovatie van je gevel? Dan kan je gratis en vrijblijvend in contact komen met professionals in je buurt via onze offerteservice.

Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
renovatie badkamer kosten
Renovatie badkamer
totaalrenovatie voor en na
Totaalrenovatie
zolder verbouwing
Renovatie zolder
renovatie kozijnen
Renovatie kozijnen
renovatie nieuw dak
Renovatie dak
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw houtskelet
Aanbouw houtskelet
ensuite badkamer zolder
Ensuite badkamer: 4 inspiratie voorbeelden!
prefab aanbouw met verdieping
Prefab aanbouw
verlicht spanplafond
Verlicht spanplafond
erker aanbouwen
Erker aanbouw
uw loodgieter service
Loodgieterswerken