Barok behang vind je vaak terug in oude kastelen en landhuizen. Maar ook in trendy hotelkamers en andere openbare gelegenheden zie je dit soort behang steeds meer verschijnen. De Barokstijl is namelijk weer helemaal terug van weg geweest en heeft de weg gevonden naar de moderne huiskamer.

 

Barok behang patronen © Arte International

 

 

Barok behang als muurdecoratie

Barok staat voor een Europese kunststijl uit de periode 1575-1750 die getypeerd wordt door rijk en weelderig materiaalgebruik en het aanbrengen van sierlijke ornamenten en grafische patronen. Denk hierbij ook aan allerlei damast- en bloempatronen die erg populair aan het worden zijn. Behangfabrikanten zoals Arte, Graham & Brown en Wall and Deco spelen graag in op deze behoefte aan mooie dessins en bieden een vrij uitgebreide collectie aan behangpapier in barokstijl.
 

Barok Behang Arte © Arte International

 

 

Accenten aanbrengen met Barok behang

Met barok behang kan je mooie accenten aanbrengen. Zo kan je het bijvoorbeeld toepassen in een strak interieur waarin weinig kleur aanwezig is. Het behang zorgt dan voor het nodige contrast, en geeft het interieur een warmere 'feel yourself at home' look. Ben je meer op zoek naar een klassieke uitstraling? Combineer barokbehang dan met wat klassieke Franse meubelen. Denk ook aan de accessoires. Spiegels met veel versieringen en ornamenten passen heel goed bij Barok behang.
 

Barok behang muur © Shutterstock

 


Merken Barok Behang

De keuze aan barok behang is bijzonder groot en ieder gerespecteerde behangfabrikant heeft barok behang in zijn assortiment. Er zijn wel een aantal merken die eruit springen zoals Arte, Graham & Brown en Wall and Deco. Hier zie je enkele mooie realisaties van deze behang fabrikanten:
 

Arte Barok behangpapier © Arte International

 

Retro behang Arte © Arte International

 

barok behang Graham en Brown © Graham & Brown

 

Graham en Brown behangpapier Barokpatronen © Graham & Brown

 

 

Prijs barok behang

Je kan barok behang makkelijk online bestellen. Je kan daarbij rekenen op een prijs van ongeveer 45 euro (0,53 x 10,0m). Barok behang kan je online kopen in de webshop van Acaza.

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

MEER ARTIKELS VAN NIEK DE MOOR