Retro behangpapier is terug van weggeweest en hipper dan ooit! Kleurrijke lijnpatronen en oversized bloemenpatronen horen dus weer helemaal thuis in een modern interieur. Om een trendy look te verkrijgen worden de behangmotieven wel niet meer aangewend zoals in grootmoeders tijd! Zo is het is perfect mogelijk verschillende patronen in één ruimte te gebruiken en kan je het behangpapier laten terugkomen op de gekste plaatsen.

 

 

Toepassingen van retro behang

 

Retro behang jaren 70© Shutterstock


Bij de inrichting van boventaande woonkamer werd gekozen voor een jaren '70 look. De eyecatcher van de kamer is ongetwijfeld het retro behang dat strategisch achter de zetel werd geplaatst. Zo trekt het meteen de aandacht wanneer je de kamer binnenkomt maar gaat het toch niet storen wanneer je een avondje tv wil kijken. De andere muren werden wit geschilderd zodat het geheel niet te druk overkomt.

 

Retro behang inspiratie© Montagna Lunga


Bovenstaande foto's illustreren mooi dat retro behang ook perfect tot zijn recht kan komen in een modern interieur. Bij de badkamer werd gekozen om het retro behangpapier door te laten lopen op het plafond. Deze gewaagde beslissing zorgt voor een hip en origineel resultaat dat je niet snel zal vergeten. Een realisatie van Montagna Lunga.

 

 

Retro behang in de slaapkamer© Shutterstock


Wanneer je retro behang wil toepassen in je interieur kan je kiezen voor originele rollen, reproducties of moderne varianten. Deze laatste hebben vaak dezelfde patronen maar dan uitvergroot of met andere kleurencombinaties. Zo ogen ze een pak rustiger en passen ze beter in combinatie met je moderne inrichting.

 

Tips voor het plaatsen van retro behangpapier

- Behang niet elke wand, kies één of meerdere accentwanden en geef de rest een neutrale kleur.

- Kleine ruimtes kan je optisch groter doen lijken door gebruik te maken van horizontale lijnpatronen.

- Plaats hippe blikvangers in de ruimte zodat de aandacht niet enkel naar het behangpapier gaat.

 

Durf experimenteren met retro behangpapier! Laat patronen doorlopen op onverwachtse plaatsen zoals het plafond en de vloer, bekleed er enkele meubels mee of kader het behangpapier in. Bestel retro behang online via de webshop van Acaza.