Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verftechnieken: Praktische tips & decoratieve ideeën

Verftechnieken: Praktische tips & decoratieve ideeën

Wil je je woning wat meer pit geven zonder drastische verbouwingen? Geef je muren, tegels of meubelstukken een speciaal effect aan de hand van decoratieve verftechnieken zoals sjablonen aanbrengen, structuurverf,… Hier vind je alvast een aantal leuke tips & ideeën voor een gloednieuw interieur!

 

 

Decoratieve verftechnieken

Wil je meer dan alleen maar effen muren? Kies voor decoratieve verftechnieken om wat meer cachet te geven aan je muren. Als je liever op veilig speelt, kan je kiezen voor een accentmuur als blikvanger in de woonkamer, keuken of slaapkamer. Volgende technieken kan je gebruiken voor een totale make-over of voor het creëren van een blikvanger.

 

Structuurverf

Met structuurverf haal je de natuur in huis en zorg je voor meer diepgang op je muren. Je creëert een zand of steen effect door de korrelige verf op een bepaalde manier aan te brengen. Je gebruikt best natuurlijke kleuren zoals bruin-, grijs- of goudtinten. Een groot voordeel van structuurverf is dat je imperfecties in je muren perfect kan verdoezelen. Het is wel meer werk om structuurverf aan te brengen dan gewone verf maar het resultaat is de moeite waard!

 

Woonkamer met zwarte structuurverf
Shutterstock

 

 

Verfsjablonen

Nieuw leven in blazen in je muren met het gebruik van verfsjablonen zorgt voor een uniek resultaat! Met motieven kan je werkelijk alle richtingen uit en kan je jouw muren perfect aanpassen aan de rest van jouw interieur. Met een geometrisch motief creëer je een retro effect terwijl je eveneens kan kiezen voor een zwart-wit patroon om aan te sluiten bij je minimalistische, moderne inrichting. Het aanbrengen van patronen kan je het gemakkelijkst verwezelijken door gebruik te maken van schilderstape. Voor een specifieke sjabloon kan je zoeken op het internet of zelf je patroon uitsnijden uit een stuk stevig karton.

 

verfsjablonen
Shutterstock

 

 

Ton-sur-ton

Vind je een accentmuur in één kleur te doorsnee, kan je opteren voor verschillende tinten van eenzelfde kleur. Het combineren van twee à drie kleurtinten krijg je een levendig en uniek resultaat. Je kan het gebruiken zowel op de muren als op meubelstukken. Je kan het op verschillende manieren aanbrengen: horizontale of verticale lijnen, vierkanten of rechthoeken,… Het ton-sur-ton effect ontstaat door het minieme kleurverschil. 

 

Hoe schilder je een ton-sur-ton - decoratieve schildertechnieken
Shutterstock

 

 

Plafond schilderen

Het is heel vernieuwend om je plafond een andere kleur te schenken dan de wanden. Het heeft een groot effect op het ruimtelijk gevoel van de kamer. Lees alles over de juiste kleuren voor het plafond in het artikel ‘Plafond schilderen‘. 

 

Praktische verftips - verfbenodigdheden
Shutterstock

 

TIP

Praktische verftips

Om je verfklus tot een goed einde te brengen, heb je verschillende verfbenodigheden nodig. De eerste benodigheid is goede schildertape zodat je alles goed kan afplakken. De schilderstape heb je nodig om de verfklus goed voor te bereiden. Om je vloeren te beschermen, leg je best ook een grote plastiek. Andere benodigheden zijn een goede borstel, een verfrol en een verfbakje zodat je de rol goed kan uitrollen vooraleer je begint. 

 

SOORTEN VERF

De populairste soort verf is latex. Latex ademt goed en zorgt voor goede dekking. Latex verf kan je gebruiken voor het schilderen van gipsplaten, pleisterwerk en andere plaatmaterialen. Er zijn grote prijsverschillen tussen de diverse soorten latex. Het heeft te maken met hoe goed de latex dekt en of er verkleuringen doorkomen als de muur nog plekken vertoont. Voor vochtige ruimtes zoals de WC, de badkamer en de spatwand van een keuken maak je beter gebruik van expoy verf. Deze heeft een goede waterdichtheid en bacteriën hebben meer kans om te overleven. 

 

Ga naar de webshop

 

Schilderwerken laten uitvoeren?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
kalkverf landelijk
Ecologisch met kalkverf
stucwerk repareren
Stucwerk repareren
Zo maak je de perfecte accentmuur
Zo maak je de perfecte accentmuur
Hoe plafond schilderen: stappenplan en praktische tips
Hoe plafond schilderen: stappenplan en praktische tips
Online offerte aanvragen voor schilderwerken
Online offerte aanvragen voor schilderwerken
Badkamer schilderen: tips en inspiratie
Badkamer schilderen: tips en inspiratie
Betonlook verf
Betonlook verf: info & stappenplan
nieuwbouw verven
Nieuwbouw schilderen
Muur kaleien: origineel en authentiek
Muur kaleien: origineel en authentiek
plaatsen renovlies
Renovlies behang voor een perfect egale muur
buitenschilderwerk gevel
Buitenschilderwerk
muren verven tips
Muren verven