Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betonlook verf

Betonlook verf: info & stappenplan

Een stukje betonlook integreren in huis is de laatste jaren erg populair. Het geeft je interieur een stoere en industriële uitstraling. Voor het creëren van een betonlook heb je verschillende mogelijkheden. Kiezen voor verf is één van die opties. In dit artikel sommen we de voordelen op van een betonlook verf en krijg je een stappenplan mee voor het aanbrengen van de verf.

 

Voordelen & nadelen van betonlook verf

Bij de creatie van een betonlook kan je kiezen uit verschillende opties. Verf is daarbij vaak goedkoper in vergelijking met andere opties zoals beton cire of betonbehang. Het is ook beschikbaar in verschillende tinten en is makkelijk aan te brengen. Een bijkomend voordeel is dat je de verf kan aanbrengen op verschillende ondergronden.

 

betonverf muur
Shutterstock

 

Nadeel van betonverf is dat je snel ziet dat het geen echte betonnen wand is. De geschilderde vlakken zullen er wel ruw uitzien met dezelfde matte look van beton maar ook net weer niet. 

 

 

Merken en prijzen 

Betonlook verven zijn beschikbaar in donkere en lichte tinten. Bovendien kan je zowel kiezen uit pasta’s als uit vloeibare verf. Ook op gebied van kleurschakeringen heb je heel wat keuze.

 

Betonlook verf
Shutterstock

 

Sommige doe-het-zelfzaken bieden betonlook verf aan van hun huismerk. Er zijn verschillende verfmerken die producten aanbieden om waarmee je een betonlook kan nabootsen. We sommen ze even op : 

  • Histor
  • Pure & Original
  • Stilleven
  • L’Authentique

De kostprijs voor verf met betonlook is sterk afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Prijzen beginnen vanaf € 8 per vierkante meter. 

 

Ga naar de webshop

 

 

stappenplan betonlook verf aanbrengen

Betonlook verf wordt op een gelijkaardige manier aangebracht als kalkverf en andere decoratieve verven:

  1. Zorg ervoor dat alle ondergronden stof -en vetvrij zijn. Bescherm de rest van je interieur tegen spatten door middel van plastiekfolie en afplaktape.
  2. Breng een goede grondlaag aan. Er zijn primers op de markt speciaal voor betonlook verf en geschikt voor verschillende ondergronden.
  3. De betonlook creër je door te werken met verschillende lagen. De eerste basislaag werkt als een eerste kleur. Door het aanbrengen van de tweede laag van een donkerdere kleur krijg je dan het betonlook effect. In tegenstelling tot de klassieke manier van verven, moet je hier werken in verschillende richtingen om de illusie van beton op te wekken.
  4. Eventueel kan je nog een laatste afwerkingslaag aanbrengen. Hiermee worden de vorige verflagen afgesloten en bescherm je ze tegen vocht. Vooral aan te raden in keukens en badkamers.

 

Schilderwerken laten uitvoeren?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
Keukenkasten schilderen: stappenplan en kleuren
Keukenkasten schilderen: stappenplan en kleuren
Online offerte aanvragen voor schilderwerken
Online offerte aanvragen voor schilderwerken
buitenschilderwerk gevel
Buitenschilderwerk
Badkamer schilderen: tips en inspiratie
Badkamer schilderen: tips en inspiratie
Muur kaleien: origineel en authentiek
Muur kaleien: origineel en authentiek
muren verven tips
Muren verven
Verftechnieken: Praktische tips & decoratieve ideeën
Verftechnieken: Praktische tips & decoratieve ideeën
Hoe plafond schilderen: stappenplan en praktische tips
Hoe plafond schilderen: stappenplan en praktische tips
nieuwbouw verven
Nieuwbouw schilderen
Zo maak je de perfecte accentmuur
Zo maak je de perfecte accentmuur
plaatsen renovlies
Renovlies behang voor een perfect egale muur
stucwerk repareren
Stucwerk repareren