Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Overzettreden: een snel uit te voeren traprenovatie

Overzettreden: een snel uit te voeren traprenovatie

Overzettreden zijn een interessante manier voor het uitvoeren van een traprenovatie. Het concept staat ook gekend als trede over trede. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden en prijzen voor het plaatsen van overzettreden.

Snel naar: wat zijn overzettreden?voordelenprijzenplaatsingveelgestelde vragen

 

WAT ZIJN OVERZETTREDEN?

Bij het plaatsen van overzettreden wordt in feite op elke trede van een bestaande trap een nieuwe trede geplaatst. Het systeem kan zowel bij gesloten als open trappen toegepast worden. Bij gesloten trappen wordt ook het stootbord doorgaans van een nieuwe afwerkingslaag voorzien. Het trede-over-trede-systeem laat dus toe om je trap snel een nieuwe look te geven.

Wil je een overzicht van de vaakst uitgevoerde methodes voor traprenovaties? Je ontdekt ze in dit artikel.

 

trap bekleden met overzettreden: 5 voordelen

  • Uitgebreide materiaalkeuze: dankzij het brede aanbod aan materialen kan je zeker een type overzettrede vinden dat past bij jouw voorkeur en interieur. Hout is bijvoorbeeld een populair materiaal voor de vervaardiging van overzettreden. Hier zijn er dan nog verschillende opties zoals eikenhout, beukenhout of mahonie. Andere geschikte materialen zijn laminaat, PVC, vinyl en tapijt. De treden kunnen zelfs afgewerkt worden met een betonlook.

  • Het plaatsen van een trede-over-trede-systeem laat toe om een traprenovatie snel uit te voeren: meestal kunnen de werken al op 1 dag afgerond worden. De trap kan na de uitvoering van de werken overigens snel weer belopen worden.

  • Het renoveren van een trap met overzettreden is doorgaans goedkoper dan het plaatsen van een volledig nieuwe trap, wat overigens ook een veel arbeidsintensievere klus is.

  • Er zijn geen breekwerken nodig bij deze vorm van traprenovatie.

  • De trap kan na de uitvoering van de werken verder afgewerkt worden, bijvoorbeeld met rubberen strips om uitglijden te voorkomen.

Graag een prijs op maat voor een traprenovatie met overzettreden?
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes op maat aan bij specialisten in traprenovaties.

 

houten overzettreden plaatsen
Shutterstock

 

PRIJZEN VAN OVERZETTREDEN

De kosten voor het plaatsen van overzettreden zijn afhankelijk van verschillende factoren. Onder meer de materiaalkeuze, de moeilijkheidsgraad van de werken en het aantal treden en hun vorm zullen een rol spelen bij de prijsberekening.

Gemiddeld gesproken kan je je verwachten aan prijzen tussen 125 en 150 euro per overzettrede (inclusief plaatsingskosten). Overzettreden uit laminaat behoren tot de goedkopere opties, terwijl de varianten uit hout wat duurder zullen zijn.

Voor de plaatsing van overzettreden schakel je best een vakman in. Een professional in traprenovatie kan je advies op maat geven en je kan dan ook rekenen op een correcte uitvoering van de werken. Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat aanvragen bij specialisten in traprenovaties. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en het voordeligste aanbod kiezen.
Klik hier om prijzen op maat van jouw project te ontvangen.

 

HOE VERLOOPT DE PLAATSING?

1) Meetwerk: de oude treden worden opgemeten zodat de afmetingen van de nieuwe treden kunnen bepaald worden.

2) Overzettreden op maat maken: op basis van de metingen worden de nieuwe traptreden op maat gemaakt. Hier moet natuurlijk erg precies gewerkt worden zodat de nieuwe treden mooi aansluiten op de oude trap.

3) Trapoppervlak reinigen: het is belangrijk om te werken op een propere ondergrond. Daarom wordt de trap voor de renovatie eerst gereinigd.

4) Lijm aanbrengen en overzettreden plaatsen: op het gereinigde oppervlak wordt lijm aangebracht, waarop de nieuwe treden vervolgens geplaatst worden.

5) Afkitten: de naden worden netjes afgekit.

6) Extra bescherming: kies je bijvoorbeeld voor houten overzettreden? Dan kan het hout nog extra beschermd worden met een olie. Zo kan je langer genieten van je gerenoveerde trap.

 

prijzen overzettreden
Shutterstock

 

NOG ENKELE VEELGESTELDE VRAGEN

Het plaatsen van overzettreden is een klus waarbij heel wat komt kijken. Daarom vind je hier nog enkele veelgestelde vragen en hun antwoorden:

 

1) ZIJN ER OOK NADELEN AAN OVERZETTREDEN?

Eerder in dit artikel kon je al enkele voordelen van het trede-over-trede-systeem ontdekken. Er zijn echter ook enkele nadelen aan dit systeem. Zo zijn overzettreden weliswaar goedkoper dan de plaatsing van een nieuwe trap, het blijft een flinke investering. Daarnaast gaat het vooral om de opfrissing van de uitstraling een oude trap; heb je te maken met een trap waarvan de constructie beschadigd is, dan zullen overzettreden geen soelaas bieden.

 

2) HOE KAN JE DE TREDEN VERDER AFWERKEN?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de treden nog verder af te werken. De precieze afwerkingswijze zal vooral afhangen van de materiaalkeuze. Zoals reeds gezegd kan je een beveiliging tegen uitglijden aanbrengen. Dit kan bijvoorbeeld met rubberen strips of met anti-sliptape. Zeker bij overzettreden uit hout zijn er nog veel afwerkingsmogelijkheden: je kan bijvoorbeeld kiezen voor een transparante olie om de houtlook te bewaren, maar ook schilderen is een optie.

 

3) KAN JE OVERZETTREDEN ZELF PLAATSEN?

Als je zelf handig bent en over voldoende technische kennis beschikt, is het zeker mogelijk om zelf overzettreden te kopen en te plaatsen. Hou er wel rekening mee dat het op maat zagen van de treden geen eenvoudige klus is, zeker bij trappen waarvan de treden verschillen van vorm en afmetingen, bijvoorbeeld bij draaitrappen. Dit maatwerk moet erg precies gebeuren. Met het oog op een goed eindresultaat schakel je dan ook best een vakman in. Offertes op maat voor een traprenovatie kan je gratis en vrijblijvend aanvragen via de offertepagina.

Overzettreden laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
Traprenovatie mogelijkheden
Traprenovatie mogelijkheden
Trap op maat: mogelijkheden en prijzen
Trap op maat: mogelijkheden en prijzen
trap bekleden met hout
Trap bekleden
Betonnen trap
Betonnen trap
glazen opbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw houtskelet
Aanbouw houtskelet
ensuite badkamer zolder
Ensuite badkamer: 4 inspiratie voorbeelden!
prefab aanbouw met verdieping
Prefab aanbouw
verlicht spanplafond
Verlicht spanplafond
erker aanbouwen
Erker aanbouw
renovatie gevel bekleding
Renovatie gevel: 4 mogelijkheden