Kleurrijk appartement met gepolierde betonvloer

Kleurrijk appartement met gepolierde betonvloer

Deze kleurrijke studio in Mexico City is de thuisbasis en werkplek van een grafische vormgever. Deze renovatie werd ontworpen door Arqmov Workshop. Het resultaat is een bonte mix van verschillende betonstructuren afgewisseld met kleurrijke interieuraccesoires.

 

placeholder
Arqmov Workshop


De ruimte die de architecten kregen, was niet echt groot. Het was dus vooral belangrijk het maximum te halen uit de beschikbare ruimte.
 

kleurrijk appartement
Arqmov Workshop


Daar zijn ze wonderwel in geslaagd. Er werd gewerkt met open ruimtes om het ruimtegevoel te vergroten. Daarnaast werd er ook gekozen voor een naadloze gepolierde betonvloer om het gevoel van eenheid te vergroten. Lees hier meer over betonnen gietvloeren en de prijzen.
 

woonkamer met gietvloer
Arqmov Workshop


De grijze betonstructuren houden de wanden en vloeren neutraal. Er werden accenten gelegd via de interieuraccesoires. Deze bonte en felle kleuren weerspiegelen de persoonlijkheid van de eigenaar, die beroepshalve grafisch vormgever is.
 

eethoek met moderne sofa
Arqmov Workshop


Om de ietwat industriële uitstraling van de plafonds en wanden te counteren, koos men ook voor natuurlijke materialen zoals hout. Daarmee straalt het interieur toch ook warmte uit.
 
 

studio met terras
Arqmov Workshop


Een klein terras zorgt voor een gevoel van leven, tesamen met de muurplanten.
 

houten terras in studio
Arqmov Workshop


Het hout maakt het terras levendig in combinatie met het groen van de planten. 
 

kamer met betonnen plafond
Arqmov Workshop


Door ramen te installeren over de hele lengte van de kamer, is de lichtinval maximaal. Hiermee wilden ze alles halen uit de beschikbare ruimte. 

 

badkamer met marmer en mozaïektegels
Arqmov Workshop
Lees ook
Renovatie met aanbouw brengt licht en ruimte Renovatie met aanbouw brengt licht en ruimte Zolder appartement met mezzanine Zolder appartement met mezzanine Zolder appartement met dakterras Zolder appartement met dakterras Binnenkijken: Garage wordt trendy loft Binnenkijken: Garage wordt trendy loft Trendy familie appartement in Vietnam Trendy familie appartement in Vietnam Gerenoveerde woning met minimalistisch interieur Gerenoveerde woning met minimalistisch interieur Loft woning met trap in living Loft woning met trap in living Gerenoveerd herenhuis te Brugge Gerenoveerd herenhuis te Brugge Oud schoolgebouw omgebouwd tot moderne woningen Oud schoolgebouw omgebouwd tot moderne woningen Gerenoveerde retro villa te Houthalen Gerenoveerde retro villa te Houthalen Luxueuze villa in Ukkel Luxueuze villa in Ukkel Binnenkijken: Zwart-wit studio Binnenkijken: Zwart-wit studio