Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tips voor een zwart-wit interieur

Tips voor een zwart-wit interieur

Bij heel wat hedendaagse inrichtingen wordt een combinatie van zwart en wit gebruikt als drager van het interieur. Een terechte keuze want deze elementaire kleuren vullen elkaar fantastisch aan. Het stoere van zwart in combinatie met de luchtigheid van wit zorgt voor een unieke en contrasterende combinatie. De ruimte krijgt een stoere uitstraling, oogt ruim en laat de pronkstukken in je interieur tot hun recht komen.

 

Zwart en wit combineren met andere kleuren

Accentkleuren zoals rood, groen, bruin, oranje en geel kunnen ook gecombineerd worden met een zwart-wit interieur. Let wel op dat je hier niet mee overdrijft. Teveel kleur zal de kracht van de zwart-wit combinatie tenietdoen.

 

Zwarte plankenvloer
Shutterstock

 

Vaak combineert men zwart en wit ook met één of meerdere tinten grijs. Door grijs toe te voegen krijgt de ruimte meer dynamiek en kunnen vlakken makkelijker ingedeeld worden. Zwarte tinten gebruik je best met mate om te voorkomen dat de ruimte beklijvend aanvoelt.

Je kunt er ook voor kiezen om een muur zwart te verven met zwarte schoolbordverf. Zo kunnen bezoekers leuke boodschappen achterlaten met wit krijt.

 

 

Zwart-Wit interieur in klassieke stijl

Om een weelderige en chique uitstraling te bekomen werk je best met verschillende glansgraden in je verf. Deze kan je dan combineren met opvallende accessoires, kussens en gordijnen in rijkelijke materialen zoals natuursteen, bont en fluweel.

 

Klassiek zwart wit interieur
Shutterstock

 

Als vloerafwerking maak je best gebruik van donkere tegels of een plankenvloer. De finishing touch bekom je door enkele eyecatchers te plaatsen. Zo past een zwarte éénzit in barokstijl bijzonder goed in een klassiek zwart-wit interieur. Ze zijn enorm bombastisch maar ogen toch heel speels en modern door hun ééntonige kleur. Ben je eerder voor klassieke zitmeubels dan is een lederen chesterfield de zetel voor jou!

 

 

Modern zwart-wit Interier

Smal appartement met zwart-wit interieur
Shutterstock

Wil je een trendy interieur dat toch gezelligheid uitstraalt? Dan combineer je zwart en wit best met warme materialen die rijk zijn aan textuur. Enkele voorbeelden hiervan zijn hout, riet, linnen, behang, zijde, en wol. De natuurlijke en warme uitstraling van deze materialen in combinatie met deze monotone kleuren zorgt voor een warme en gezellige inrichting.

 

Zwart-Wit interieur met inox keuken
Shutterstock

Heb je het liever wat hedendaagser dan kan je zwart en wit ook prima combineren met beton of inox. Deze laatste komt vaak druk over maar met een witte en zwarte drager komt dit helemaal niet storend over.

 

betonvloer in wit interieur met zwarte ramen
Shutterstock

Een modern-zwart wit interieur is ook prima te combineren met kunstwerken, sculpturen of klassieke stukken. Door het grote contrast met de omgeving gaan ze helemaal tot hun recht komen en worden het echte blikvangers.

 

 

Welke muren zwart verven?

Bij het combineren van zwart en wit moet je er steeds voor zorgen dat het zwart niet gaat overheersen. Aangezien zwart meer aandacht opeist ga je best voor een verhouding met 70% wit. Heb je een ruimte met veel hoeken dan kan het leuk zijn de kleinste vlakken wit te schilderen. Heb je een rechte kamer dan kan het leuk zijn om slechts één muur en/of het plafond zwart te schilderen.

Bij een zwarte muur zijn oneffenheden duidelijker zichtbaar. Zeker wanneer je kiest voor hoogglans- of satijnverf. Wil je een egaal resultaat dan kan je gebruikmaken van renovatievlies behang wat kleine gaatjes en scheuren moeiteloos zal stoppen. Heb je een muur die in bijzonder slechte staat is dan kan je ook een leuk effect krijgen door deze zo te laten.

TIP

Verf niet met zuiver zwart

Als je gaat voor een zwart-wit interieur koop je best een donkere grijstint die bijna zwart lijkt. Zuiver zwart wordt nooit aangeraden omdat dit de ruimte absorbeert en het contrast te hard wordt. Het verschil tussen donker grijs en zwart is nauwelijks zichtbaar maar laat wel een compleet andere indruk na. Puur zwart kan wel gebruikt worden wanneer je slechts één accent wil verven.

 

Behang- of schilderwerken laten uitvoeren?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook

Notice: Undefined index: update_post_term_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642

Notice: Undefined index: update_post_meta_cache in /data/sites/web/interieurdesignerbe/subsites/interieurdesigner.nl/wp-includes/class-wp-query.php on line 3642
Zo maak je de perfecte accentmuur
Zo maak je de perfecte accentmuur
Neutrale kleuren in je interieur
Neutrale kleuren in je interieur
Psychologisch effect van kleur in je interieur
Psychologisch effect van kleur in je interieur
Kleurencombinaties: Kleuren kiezen voor je interieur
Kleurencombinaties: Kleuren kiezen voor je interieur
Woonkamer kleuren kiezen
Woonkamer kleuren kiezen
TIP: Zo breng je meer ruimtegevoel met kleur
TIP: Zo breng je meer ruimtegevoel met kleur
Kleurencombinaties voor een geslaagde slaapkamer
Kleurencombinaties voor een geslaagde slaapkamer
keuken verven
Keuken verven: tips en inspiratie
Behangpapier in een modern interieur
Behangpapier in een modern interieur
Plafond schilderen: Welke kleuren gebruiken?
Plafond schilderen: Welke kleuren gebruiken?
Tips voor een wit interieur
Tips voor een wit interieur
Hoe plafond schilderen: stappenplan en praktische tips
Hoe plafond schilderen: stappenplan en praktische tips